Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Każdy podkład marze mi się na twarzy, dlaczego?

Polecane posty

Gość gość

Proszę o pomoc! Każdy podkład który nakładam pędzlem (!) marze mi się na twarzy. Używam hakuro H50s. Tak jakby moja skóra nie chciała przyjąć podkładu. Mam ciężką cerę, jest sucha, z wypryskami, bardzo dużo popękanych naczynek, zaskórniki i rozszerzone pory. Zakupiłam chwalony przez wszystkich REVLON COLORSTAY i po prostu tragedia! Gorzej wypadł niż nie jeden podkład np z MAX FACTOR.

Gość gość
dobry krem nawilżający,odczekaj niech sie wchłonie,potem silikon wygładzajcy(baza)i na to podkład,a revlon miałaś do cery suchej? mi się nigdy revolon nie marze,no chyba ze na krem oil of olaz,to mi się "wałował" pod palcami-ale to wina kremu

Gość gość
Czy mam krem nawilżający czy nie, to dzieje się to samo. Revlon mam do cery suchej. Jest tragiczny jak dla mnie, a już myślałam że w końcu coś pięknie stopi się z moją cerą. Krem jaki używam to cetaphil nawilżający - on mnie nie szczypie w porównaniu z innymi. Zawsze czekam aż się wchłonie. Dzisiaj spróbowałam bez kremu i stało się podobnie, skóra nie chce przyjąć podkładu. Spróbuję jeszcze z bazą tak jak mówisz. Chociaż mam podkład MAX FACTOR 3in1 i z nim dzieje się to samo :(

Gość gość
nikt nie ma żadnego innego pomysłu?

Gość gość
Zacznij dbać o cerę. Zlikwiduj te wypryski, używaj czegoś żeby nie była sucha, dobrze się odżywiaj. Pij może bratka albo skrzypopokrzywe. Rób maseczki z drożdzy.

Gość gość
Oczyszczanie to podstawa; co jakiś czas peeling enzymatyczny, dobry krem dobrany do rodzaju cery; pozbądź się zaskórników i dopiero kombinuj z podkładem. Jak masz suchą skórę a do tego zaskórniki to pewnie masz mieszaną. Ja polecam krem Perfecta albo Ziaja do mieszanej. Daj skórze trochę odpocząć. A jak oczyszczanie w domu nie pomoże to idź do dermatologa albo kosmetyczki. No i dieta. Mniej słodyczy i przekąsek typu chipsy i ostrego jedzenia.

Gość gość
moze kiepsko dbasz o skore> pielegnacja to podstawa!

Gość gość
1. Sięgnij po łagodne kwasy. Przy cerze wrażliwej sprawdzą się PHA i migdałowy. Polecam produkty z BIochemii Urody, Zrób sobie Krem, E-naturalnie, tonik żelowy Bandi. Kwasy po pierwsze będą nawilżać, po drugie unormują wydzielanie sebum i pomogą walczyć z zaskórnikami, po 3 dzięki łagodnemu złuszczaniu wygładzą skórę. 2. Poczytaj też tutaj: http://www.laboratoriumurody.pl/forum/sucha-skora-artykuly,t958.html 3. Wewnętrznie zadbaj o zdrowe tłuszcze - w Twojej codziennej diecie muszą się znaleźć orzechy, awokado, olej lniany... 4. Podkłady musisz testować. Dla cery suchej generalnie dobrze się sprawdza Clinique Moisture Surge (jak sama nazwa wskasuje) i Lingerie De Peau od Guerlaina. Niestety, z tańszych nic równie dobrego nie znam.

Gość gość
Problem w tym że próbowałam już wszystkiego. Peeling enzymatyczny nie pomógł nic. Iwostin również, zaskórniki nadal są. Teraz testuje Ziaja liście maniuka i zobaczymy, a jak nie, to tak jak mówicie, zostaje lekarz :/ A propo cery mieszanej, jak używam kremów przeznaczonych do takiej cery to najczęściej cała twarz mnie szczypie. Dzięki za odpowiedzi :)

Gość gość
No i jeszcze te cholerne popękane naczynka. Może przez to że mam to wszystko na twarzy, źle dobieram kosmetyki

Gość gość
Skończ z tą cholerną chemią! Spróbuj czegoś naturalnego.. Czarne Mydło, glinki, mydło aleppo..

Gość wizazystka12345
Może to kwestia pędzli, których używasz? Nie da się ukryć, że pędzel pędzlowi nie równy. Ich jakość bywa bardzo różna. Dobre opinie mają np. te od Kavai: http://puderek.com.pl/pedzle-kavai/1260-kavai-42-pedzel-stippling-do-podkladu-korektora.html . Inna sprawa to odpowiednie przygotowanie twarzy przed nałożeniem podkładu. Najpierw oczyszczanie, potem krem - koniecznie trzeba odczekać, aż się wchłonie, i dopiero podkład.

Dobrze przygotowana skóra: oczyszczona, nawilżona "pomaga" rozprowadzić podkład tak, żeby się nie rozmazywał. Jasne, że w bardzo upalny dzień, gdy się intensywnie pocimy, podkład lubi spłynąć i nic na to nie można poradzić. Z tańszych środków, które w miarę dobrze trzymają się twarzy mogę polecić bazę Eveline BB do mieszanej i tłustej cery.

Gość gość
używasz toniku przed nakładaniem makijażu ? próbowałaś nakładać podkład palcami lub gąbką zamiast pędzlem ? najprawdopodobniej składniki kremu nie są kompatybilne ze składnikami podkładu i stąd ten efekt ważenia się podkładu spróbuj nałożyć podkład na twarz przemytą jedynie tonikiem i zobacz jak się będzie spisywał, ja tak robię kremu używam jedynie gdy mam wysuszoną skórę i wtedy mieszam odrobinę kremu na twarzy razem z podkładem gdybym miałam najpierw nałożyć krem a dopiero potem podkład to pewnie w ogóle by mi to nie wychodziło