Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro porod, imie dla corki! :)

Polecane posty

Gość gość

czesc :) chce dac corce na imie Jowita, ale w domu nie bardzo jest to akceptowane. narzeczony chce Elena albo Liliana. mama podrzucila Laure, i to tez nie jest glupio. ktore wybrac, pomozecie? Tylko prosze nie piszcie Han, Zos itp, bo nie znosze retro imion. :) Chce zeby imie bylo oryginalne ale nie dziwaczne, stad pomysl Jowity. :) A jutro porod, musze sie dzis zdecydowac. :)

Gość gość
Elena i Liliana pretensjonalne, lepiej Jowita lub Laura.

Gość gość
to wybralabys Jowita czy Laura? :)

Gość gość
kuzynka ma cztery córki Laura, Lili, Jolli i Jenifer a może Judyta, Mirela. Jowitka też fajne

Gość gość
Sandra tęż fajne i Helenka

Gość gość
Laura, Laurunia... Jowitka nie brzmi ładnie.. zresztą wszystkie imiona zakończone na "ta", jakoś tak ładnie nie są (Beata, Anita, Aneta, Żaneta, Marietta).. jakieś takie "twarde".

Gość gość
raczej Jowita, no chyba że mąż bardzo nie chce, wtedy Laura.

Gość gość
Judyta tez jest ok, ale wydaje mi sie wlasnie ze Jowita lepiej. :) Helenka nie.. cale zycie bylam przekonana ze moja corka to bedzie Lena, ale leze w szpitalu i co chwile jest Lena, Zuzia, Michasia, Lilianek w sumie tez troche jest :)

Gość gość
Dziwka to dobre imię

Gość gość
moja córcia rodzi się co prawda za kilka miesięcy, ale będzie miała na imię Helena

Gość gość
Judyta tez jest ok, ale wydaje mi sie wlasnie ze Jowita lepiej. :) Helenka nie.. cale zycie bylam przekonana ze moja corka to bedzie Lena, ale leze w szpitalu i co chwile jest Lena, Zuzia, Michasia, Lilianek w sumie tez troche jest :)

Gość gość
Laura:-) sama tak chciałam dać córce, ale mężowi się nie podobało więc drogą kompromisu została Emilia;-)

Gość gość
wiesz mój mąż też nie chciał się zgodzić na imię dla syna Artur tylko Patryk a ja marzyłam o Arturze, no ale jak był ze mną przy porodzie... a ja się już nastawiłam na Patryka, to w dniu wypisu przyszedł z aktem urodzenia dziecka do szpitala i patrzę jest Artur, a mój mąż mówił przy tym porodzie musiałaś tyle znieść to niech syn ma na imię tak jak ty chcesz i powiem ci bardzo mnie tym i wzruszył i zaskoczył

Gość gość
prawda, Jowita jest twarde, ale nie pozwalalabym nikomu mowic do niej Jowitka. Juz bardziej Jowisia. :) Sama mowie ze to moja mala Dżo, albo moj maly Jowiś :)

Gość gość
Jowita- Jowi, mam koleżankę Jowite.

Gość gość
nie dziwie sie, pieknie sie zachowal. moj sie nie zgodzi, nie jestesmy malzenstwem, slub dopiero w sierpniu za rok :) tak wiec Mala bedzie miala moje nazwisko. a on wybierze imie Elena, czego ja nie zniose.

Gość gość
Ty rodzisz ty decyduj,

Gość gość
Moja jest po prostu Lilia. Uniwersalne. Na wyjazdach zagran. w zadnym kraju nikt nie ma problemu z wymowa cz przeczytaniem. Wszedzie sie je wymawia identycznie.

Gość gość
Jak podba ci sie Jowita to tak daj na imie. Imie spoko, calkiem fajne. Ja dalam corce na imie tak jak mi sie podobalo, maz sie przyzwyczail i mowi teraz, ze jest to najpiekniejsze imie na swiecie. Wlasnych pomyslow nie mial i nie oponowal. Reszta opinii sie nie przejmowalam.

Gość gość
ale Elenka też jest ładnie, nie zrażaj się , zaciągnij go do porodu i może zmieni zdanie, albo go przekabacisz:)

Gość gość
Jowita o najmniej popularne

Gość gość
Jowita ladne.

Gość gość
niech ma jego nazwisko i twoje imię, a w przyszłości mniej problemów ze zmianą nazwiska u dzieci

Gość gość
Nie chce Eleny, kazdy w szpitalu zadaje pytanie "jak?", ja slysze to imie tylko u Rosjanek, sportowcow, albo w hiszpanskich telenowelach. Liliana z kolei, Lili, Lilka, za slodko, za miekko, duza Lili nie bedzie, znowu dziwnie zeby w wieki 20 lat przedstawiala sie Liliana. A ze widze ze wiekszosc z was jest za Jowita, to bede negocjowac jak wroci z pracy :)

Gość gość
wlasnie zle mowisz :) jesli bedzie miala moje nazwisko, zmiana na jego to chwila, dwa podpisy. jesli bedzie jego, jesli nam nie wyjdzie, nic bez sadzenia sie z nim nie zdzialam, a watpie ze i w sadzie. jestesmy mlodzi, po 23 lata, oboje studiujemy, roznie moze sie zdarzyc :) jesli wezmiemy slub obie bedziemy mialy jego nazwisko, na razie bedzie moje, nie chce by potem dziecko mialo inne nazwisko gdyby cos nie poszlo. Ale nie na tym sie skupiajmy :)

Gość gość
musisz z nim otwarcie porozmawiać i tyle, Mam koleżankę Lilianę i w pracy mówimy do niej Lilka. Lila, mi się podoba.

Gość gość
faktycznie, Lila brzmi juz lepiej. Rozmawiam z nim, on twierdzi ze nieladne, bo niedosc ze brzydko sie konczy na -ta, to jeszcze zaczyna na -Jo :D

Gość gość
12:10 może masz rację z tym nazwiskiem , ja myślałam że to zawsze łatwiej później nie zakładałam że myślisz o rozstaniu ale fakt życie róznie układa, Prawda jest taka że sama wiesz co najlepsze dla ciebie i twojego dziecka,

Gość gość
Mi osobiście się podoba imię Sandra ;-)

Gość gość
Ty sie macioro modl zebys zdrowe urodzila. Glupia ciezarowa. Jowita śmierdząca c**a.