Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złożyłam podanie do przedszkola

Polecane posty

Gość gość

teraz potrzebna jest modlitwa, bo nie zbiorę zbyt dużo punktów, oprócz tego, że oboje pracujemy na pełnym etacie, wszystko na nie.

Gość gość
Nie stać Cię na prywatne??

Gość gość
Ja też złożyłam i wiem, ze dziecko się dostanie, bo mamy orzeczenie, oboje pracujemy, drugie dziecko też ma orzeczenie, jestem od 10 laT zameldowana w mieście, a dodatkowo pracuje w urzędzie miasta.

Gość gość
u nas prywatne kosztuje ok. 100zł więcej niż państwowe, więc różnica praktycznie żadna, a odbierać dziecko można do ok. 17 ( w państwowym o 15 już praktycznie nikogo nie ma)

Gość gość
To jakaś masakra u nas publiczne przedszkole to koszt 170 zł + 5 zł za każdy dzień za wyżywienie...

Gość gość
U nas też różnica między państwowym, a prywatnym 150 zł. A oferta w państwowym o wiele ciekawsza, więcej zajęć, jadłospis zdecydowanie lepszy.

Gość gość
Tylko 5 zł za wyżywienie? Strasznie mało.

Gość gość
dlatego chyba wybiorę się jeszcze obejrzeć ofertę przedszkola prywatnego chociaż zawsze byłam przeciwna.

Gość gość
Ja też wolę do prywatnego różnica niewielka a mozna i do 17.30 odbierać dziecko. Ja nie pracuję ale mój mąż zarabia tyle, że spokojnie nas stać na to żeby te 700zł co miesiąc wydać. Ja bym osobiście nie dała dziecka do państowego

Gość gość
Ja też wolę do prywatnego różnica niewielka a mozna i do 17.30 odbierać dziecko. Ja nie pracuję ale mój mąż zarabia tyle, że spokojnie nas stać na to żeby te 700zł co miesiąc wydać. Ja bym osobiście nie dała dziecka do państowego xxxxxxxxxx Skoro nie pracujesz to po co Ci przedszkole czynne do 17.30?

Gość gość
Tu autorka przedszkole państwowe kosztuje 250zł a prywatne 600, wolę wydać pieniądze na coś innego.

Gość gość
gość dziś żeby się dziecka pozbyć na cały dzień bo mamusia ma dość wychowywania.

Gość gość
a napisałam gdzieś że ja odbieram je o 17.30??nie..pisałam że dobrze że tak jest bo może jak pójdę kiedyś do pracy to się przyda tak długo czynne przedszkole.

Gość gość
a poza tym ja nie widzę w tym nic złego że dziecko idzie do przedszkola i się uspołecznia a nie siedzi ciągle z matką. A moja córka uwielbia dzieci i nie narzeka.

Gość gość
No tanie to wyzywienie , moj idzie do zlobka a mam 4 zl za wyzywienie i 300 za zlobek . A przedszkolak zje wiecej troche od takiego roczniaka .

Gość gość
coś podejrzanie tanie aż nie możliwe gdzie tak tanio?

Gość gość
Tu autorka mieszkam w niedużym mieście powiatowym jest 6 przedszkoli państwowych i z 5 prywatnych. Uważam, że moje dziecko jest gotowe aby pójść do dzieci i będzie umiało odnaleźć się w grupie, poza tym jest dość samodzielne, chętne do robienia nowych rzeczy.

Gość gość
Zloz do wszystkich w okolicy, nie badz gapa. Jak do jednego sie do dostaniesz to do innego pojdziecie. Najwyzej trzeba bedzie podwiezc troche dalej dziecko, ale lepsze to niz placenie jak sie nie ma na prywatne.

Gość gość
Jak nie dostanie się do tego z mojego rejonu, to nie pójdzie wcale.

Gość gość
U nas właściwie większość kosztów to wyżywienie, bo stawka 12 zł. dziennie (catering), dodatkowo opłaty normalnie, złotówka za dodatkową godzinę, czyli już bardziej groszowe sprawy, zajęcia dodatkowe wychodzą ok. 30 zł/mc. Znalazłam też niedaleko przedszkole prywatne, całość opłat za pobyt, w tym ciekawe zajęcia dodatkowe- 150 zł, catering- 11 zł. więc koszty wychodzą bardzo podobne w jednym i drugim... Niestety własna kuchnia jest zwykle w typowych przedszkolach z dużymi grupami, u nas przedszkole malutkie i kuchnia też miniaturowa, tylko do wydawania posiłków. Od września wszystkie czterolatki, a od przyszłego roku- wszystkie trzylatki mają mieć zapewnione miejsca w przedszkolu.

Gość gość
ja też złożyłam podanie do przedszkola i nie jestem pewna na 100 % czy mi przyjmia dziecko bo ja nie pracuje . choć jest jeden oddzial gdzie dzieci są tylko 6 godz i może tam się załapie . a tak bardzo mi zależy bo Corka na 3.5 roku i bardzo mało mówi i lekarze polecają przedszkole że może między dziecmi rozwiąże się bardziej język

Gość gość
To do logopedy idz

Gość NatalkaJakubowa
Ja też czekam na wynik rekrutacji, punktów raczej mało..., ja nie pracuje, mam jeszcze młodsze dziecko, z którym i tak siedzę w domu, jednak chciałabym, żeby już poszedł do przedszkola

Gość gość
Też złożyłam podanie i czekam.

Gość gość
up

Gość gość
Gdyby tam się nie udało, to daję Ci namiary na sprawdzone przedszkole prywatne: www.elfik.pl. Moja córka chodzi tu od roku i jestem zadowolona z wyboru tego przedszkola. Ma zapewnioną profesjonalną opiekę i ciekawy program zajęć, polecam

Gość gość
Tu autorka, dziecko dostało się. Wcale nie mieliśmy tak mało punktów, poza dobra opinia o starszym dziecku które chodziło kilka lat wcześniej, no nasz przyszły przedszkolak bardzo samodzielny o czym też wiedzieli.

Ja bym dopłaciła te 100-150 złotych, o ile oferta byłaby ciekawa. Chciałabym, żeby moje dziecko do małego mogło uczestniczyć w różnych zajęciach edukacyjnych i się rozwijało.