Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czym zagęścić sos, żeby nie było czuć mąki?

Polecane posty

Gość gość

Zawsze zagęszczałam mąką, ale ostatnio mi wyszedł tak rzadki, że dałam dużo i bardzo było ją czuć w smaku. Czy można zagęścić np. skrobią ziemniaczaną??????? Czy ją też będzie czuć?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dodaj troszke bulki tartej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotuję i blenduję korzeń pietruszki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Smietana 30%

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Musisz kilka minut pogotowac sos to nie bedzie czuc maki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Troche maki ziemniaczanej z woda i gwarantuje ze nic nie czuc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
serkiem mascarpone, albo fromage, skrobia da Ci efekt kisielu - osobiście nie lubię

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
śmietana 30 % ? :O przecież zupa wyjdzie słodka :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
poprawka sos wyjdzie słodki ;) O zupie myślę i o zupie piszę .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Słodki ? Spróbuj to zobaczysz:D Chyba , z enie uzywasz przypraw: pieprzu, czosnku, papryki itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zależy co zagęszczać, bo można mąką zwykłą i jeszcze trochę gotować, lub najpierw uprażyć mąkę na suchej patelni aż będzie rumiana i dopiero zmieszać z wodą. Można też zagęścić chlebem odpowiednio wcześniej wrzuconym do sosu by się rozgotował, można serkiem mascarpone, śmietaną, zmiksowanymi warzywami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
spermą

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Chodzi mi głównie o sos pomidorowy ze zblendowanych pomidorów z puszki. Robię taki do gołąbków czy pulpetów i zawsze mi wychodzi za rzadki lub tę mąkę czuję. Jakoś mi się nie widzi do tego sosu śmietana. Korzeń pietruszki...hmmm....no nie wiem, nie zakłóci to smaku? Bułka tarta?? No nie wiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moja babcia dodawala do zupy na koniec smietanke 30%, nie duzo 1/3 kubeczka- Pyyyyyycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
najzdrowiej zblendowanymi warzywami z sosu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
mąka kukurydziana- nie czuć jej smakowo i idealnie zagęszcza. Bez grudek co uważam za duży plus

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ale tę mąkę najpierw mieszacie w małej ilości wody, czy bezpośrednio do sosu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
można dać od razu do sosu, można też rozrobić w wodzie najpierw. Ani tak, ani tak mi się nie grudkuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
tylko zacznij od małej ilości bo dobrze zagęszcza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wystarczy nadmiar wody odparowac

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×