Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy zamieniłyście gondolę na spacerówkę?

Polecane posty

Gość gość

j.w.

Gość gość
jak zaczął syn siedzieć 6 miesiecy

Gość gość
Okolo roku bo mielismy duza gond. i byla zima.

Gość gość
mój ma 8 miesięcy i woli w nosidełku wpinanym do wózka . spacerówka mu jakoś nie odpowiada bo jeszcze sam nie siedzi i może mu po prostu nie wygodnie ,,,, sama nie wiem

Gość gość
mała miała 3 m i nie chciała już leżeć. Zmienilismy na spacerówkę gdzie można było położyć na płasko leżysko.

Gość gość
Ja podnosilam oparcie w gondoli, a jak z tego wyroslo to potem sadzalam z poduszka jaskiem. Gdyby bylo lato to bym przesadzila w momencie kiedy dziecko zaczelo samodzielnie siedziec, czyli gdzies tak po 6 m.

Gość gość
Jak już siedział, miał 6 mcy. Z tym że mój lubił wózek, no i nie jeździł w nim codziennie, często też z chustą wychodziłam.

Gość gość
9 mscy. Wcześniej podnosilam oparcie w gondoli

Gość gość
4 -5 miesiecy , nie wyobrazam sobie zeby mały w gondoli rok jezdził niech zwieadz i poznaje swait

Gość gość
Zima gondola lepiej chroni dziecko niz spiwor w spacerowce.

Gość gość
syn miał się urodzić na początku lutego, ale urodził się w połowie stycznia.. druga połowa czerwca była zaś wtedy bardzo ciepła, a ja większość dnia spędzałam sobie na działce niedaleko domu.. więc dziecko tam spało, jadło, pluskało się w baseniku itp.. i stwierdziłam, że jednak gondola to zbyt zabudowana, zbyt gorąco na nią, więc przeszłam na spacerówkę.. z tym, że moje dziecko siedziało wtedy stabilnie (oczywiście posadzone)... na początku mały siedział blisko pałąka i się jego trzymał (taka asekuracja), po kilku dniach puścił sobie jedną rączkę, a następnie dwie.. NIE OPIERAŁ się o oparcie.. jeśli to zrobił raz, to go sadzałam, ale jeśli oparł się drugi raz, był to dla mnie sygnał, że jest zmęczony, nie chce siedzieć, więc opuszczałam oparcie i syn sobie po prostu leżał.. Teraz mam urodzić do 10 maja, może koniec kwietnia wyjdzie.. na pewno gondola będzie do końca listopada, może do końca grudnia.. zobaczymy jaka będzie pogoda i jak mi będzie wygodniej. 2 znajome woziły dzieci w gondoli do końca 9 miesiąca, a inna przesadziła do spacerówki niespełna 3 miesięczne dziecko, ponieważ wózek, który miała był jakiś felerny, ktoś jej sprzedał taki, że kółka odpadały, coś tam się sypało itp.. więc kupili inny wózek, ale już tylko spacerówkę.. czyli wózek przodem do kierunku jazdy.. ja swoje dziecko cały czas woziłam przodem do siebie.. zresztą zimą było to lepsze, bo mu nie wiało..

Gość gość
Mała ma prawie 8 m-cy. Używamy gondoli do spania i spacerówki do wyjścia... świra już dostaje od przekładania z jednego na drugie:D

Gość gość
4mce i śmiesznie wygladala ale woziłam z wkładka dla niemowląt,

Gość gość
Przeszliśmy na spacerówkę w styczniu,syn miał wtedy 5 m-cy.W gondoli denerwował się,podnosił ,kopał nogami osłonkę.W spacerówce miałam spokój.