Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Laktator

Polecane posty

Gość gość

jaki wybrac laktator? reczny czy elektryczny? jakie macie i czy jestescie z nich zadowolone? prosze o pomoc!

Gość gość
ja mam reczny i jestem zadowolona :) elektrycznego nigdy nie miałam wiec nie potrafie porownac:)

Gość gość
rozumiem, a czemu wybralas akurat reczny? i jakiej marki? mozesz poradzic cos wiecej?

Gość gość
Ja miałam ręczny przy pierwszym dziecku Lovi, teraz mam elektryczny Canpol Baboes i nie ma porównania. 100 ml odciąga w 4-5 minut, przy ręcznym bylo to min pól godziny.

Gość gość
u nas byl reczny, jakos mnie nie ciagnelo do elektrycznego, zwlaszcza ze nie bylam pewna czy laktator sam w sobie sprawdzi sie w moim przypadku. mielismy taki marki akuku, dobrze odciagal, zasysal, ale nie sprawial bolu- a tego wlasnie sie obawialam :) ogolnie super :)

Gość gość
Mam reczny medeli, jest ok ale elektryczny szybszy.

Gość gość
Drogie mamy, ja jestem zdecydowana na elektryczny laktator, ale zastanawiam się jakiej firmy, bo nie ukrywajmy, ceny są porażające... Canapol ma jeden z tańszych, czy różni się on jakoś znacznie od np tego z Aventa czy Lovi??? Czy canpol wystarczy? jak myślicie?

Gość gość
Up

Gość gość
up

Gość gość
Najlepsze robi Medela, Ameda i Lansinoh. Elektryczne sa lepsze od recznych, bo wygodniejsze w obsludze, szybsze i wydajniejsze. Jedyny minus to wyzsza cena od recznych.

Gość gość
Z tym.ze mnie wlasnie chodzi o to co znaczy dla.was "lepszy". Uwazam ze to troche droga sprawa i jesli nie widac roznicy to po co przeplacac. Na pewno kupie elektryczny, tylko czym roznia sie te laktatory miedzy soba ze pojawia sie pojecie "lepszy"

Gość gość
wg literatury, zeby laktator byl wydajny musi miec cykl ssania przynajmniej 60 razy/min. To moze zrobic tylko laktator elektryczny. Ja mialam na początku ręczny, ale ledwo wyrabialam i kupilam elektryka z canpolu. Dawal rade, ae nie wiem, czy mial wymagany cykl ssania, bo laktacja jakos tak wygasla od reki.

Gość gość
tez poczatkowo myslalam o elektrycznym, ale jakos wyszlo ze kupilismy reczny, patrzylismy na te z canpolu, o Lovi czy Aventi nie slyszelismy, mielismy z akuku i powiem wam ze wszystko w porzadku, nie mampotrzeby czestego uzywania, ale jest fajny, balam sie ze bedzie mocno zasysac*****ersi beda mnie bolec ale nic z tych rzeczy :)

Gość Blanka6
Zależy jak często ma być używany. Jak od czasu do czasu to i ręczny da radę. Ja miałam problemy z karmieniem więc kupiłam elektryczny tufi. Po tygodniu ściągania 8 razy na dobę dostał takich wibracji, że musiałam kupić medelę swing. Okazała się idealna... tylko cena porażająca :(

Gość brunii22
Ja polecam Canpol Babies Laktator ręczny Basic 12/205. Jest łatwy w obsłudze, przydatny jeśli odciąga się pokarm co jakiś czas. Niska cena zachęca do kupna. Szybko i łatwo można go wymyć.

Gość gość
miałam ręczny Avent ale to jakiś niewypał na początku bolało jak diabli a jak piersi już się przyzwyczaiły to w ogóle nie wyrabiał siłą i nie dało się szybko ściągnąć mleka, już szybciej wychodziło mi ręczne odciąganie, żeby uratować laktacje kupiłam Lovi Prolactis elektryczny i nie żałuję, najlepszy wybór, szybko laktacja się rozkręciła, byłam w stanie regularnie odciągać pokarm, jedyny minus to to, że troche hałasuje ale to niestety wada wszystkich elektronicznych. Lekki, fajny design, intuicyjna obsługa, możliwość wybrania trybu ssania:płytki, głęboki i dostosowania mocy ssania. Dobrze, że go zostawiłam bo teraz jestem w drugiej ciąży :)

Gość gość
Co to jest laktator?