Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie daję rady :(

Polecane posty

Gość gość

Mam dwoje zdrowych dzieci (11 i 14), męża,pracę a im dalej w las tym mniej daję sobie radę. Wszystko w sumie rozbija się o naukę syna. Cały czas pomagam mu w lekcjach, zazwyczaj z miernym skutkiem, wysłuchuję jego płaczu, tekstów typu "mam dość tej nauki, rzucania się po podłodze. A to dopiero 1 gimnazjum. Nie mam w ogóle czasu na córkę, nie mówiąc już o sobie czy obowiązkach domowych. Zauważam, że przez to wszystko bardzo rozpada mi się rodzina. Mąż ucieka przy byle okazji, byleby nie być z nami i nie słuchać. Córka też ma już dość stała się płaczliwa i nerwowa. Tyle razy z nim rozmawiałam tłumaczyłam, kary nagrody, systemy motywacyjne na nic. co dzień przechodzę : "dzień świstaka" Mam dość!!! tego małego smarka a tak Go kocham :( Co robić?

Gość gość
meza za ryj! co ucieka? to sa WASZE dzieci :o

Gość gość
właśnie mąż też powinien pomóc, na zmianę, a czasami i starsze rodzeństwo też pomaga w lekcjach, a jeśli nie załatwcie mu korepetycje, może obca osoba nauczy go szybciej i lepiej. a przy okazji zapiszcie syna na jakieś zajęcia żeby się odstresował, np basen.

Gość gość
Poszukaj małemu korepetytora.

Gość gość
zgadzam się z przedmówcą, stac Cię na korki?

Gość gość
Przecież to już duży chłop. Lekcje powinien sam robić. A może go jeszcze kapiesz.

Gość gość
Z dziećmi jak z naleśnikami - pierwszy na straty. Zostaw tego tumana, zajmij się córką może z niej coś wyrośnie

Gość gość
Absolutnie nie spisuj na straty. Idz do poradni psychologiczno-pedagogicznej.. trudno jezeli musisz to robic sama to rob to sama, ale nie zostawiaj go bez pomocy. Jezeli ty nie pomozesz swojemu dziecku, to wierz mi nikt obcy mu nie pomoze, a tylko jeszcze mu zaszkodzi.