Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sen niemowlecia jakis przepis???

Polecane posty

Gość gość

macie jakis cudowny przepis by dwu miesieczne niemowle spało troche lep[iej w nocy :) budzi sie co 2 godziny pomimo ze karmie butelka . jestem juz troche zmeczona

Każde dziecko jest inne,ale myślę,że z czasem zacznie przesypiać noce. Moja córka ma 7 miesięcy i spać-śpi cała noc ok.9godzin ale trzeba wstawać,bo przekręca się na brzuch więc takie uroki :) a nam pomaga na spanie taki płyn i mleczko z serii bedtime firmy johnson,spróbuj może to coś da :) nasza malutka od razu ziewa po takiej kąpieli.

Gość gość
Nie ma przepisu oprócz rytuałów - kąpiel, wyciszenie, zawsze to samo miejsce, karmienie przy przygaszonym świetle. A ile ml zjada?

Gość gość
mało zjada bo ok 50 ml gdyz rzadko przysnie na trzy godziny to zaraz wypija 90-110 ml zawsze kapie o 20 potem wyciszenie ale pobudka juz za 2 godziny rzadko pierwszy sen trwa trzy godziny a nad ranem co godzine pobudka

Gość gość
jaki fajny ten płyn do kapieli :) ale z zasnieciem nie ma problemów bo po kapieli nakarmiony i zasypia sam w łozeczku tylko potem sie budzi czesto

Gość gość
Eee tam rytualy.. Rolety zaciemniajace i white noise. Nie mysisz wydawac na urzadzenie, wystardzy jakus stary nieuzywany smartphone i mozna puscic z mp3 albo z youtube. W dzien dziala tak samo. Rolety i szum. Dobrze wyglusza odglosy domowe, tv, kuchnie, rodzenstwo, gosci, byle nie przesadzic z glisnoscia, bo niemowleta maja wrazluwszy sluch niz dorosli. Generalnie wygluszy wszystko poza trzaskaniem drzwiami.

Gość gość
Ja uzywam tego: https://youtu.be/vcJ-o_fh1B4 Zagranica ludzie kupuja soecjalne white noise machines, ale u nas jest za biedny rynek na te gadzety dlatego mozna pokombinowac inaczej. Sprobuj. Dziala Przez wiele lat. Do konca okresu drzemkowania.

Gość gość
Pozatym jesli dziecko jest jeszcze male i nie orzekreca sue na brzuch to naucz sie swaddlingu, otulania pielucha albo otulaczkiem, chodzi o to ze uniemozliwia sie wybudzanie dziecka odruchem moro, kiedy nagle sie lekko wybudzi. Bedzie sie czulo ciasno i bezpiecznie jak w lonie matki. Ale nie stosuj tego jak dzuecko juz sie przekreca samo.

Gość gość
A ten plyn bed time johnsona to ma bardzo zly sklad.

Gość gość
To trzeba przetrwać hehe ja bardzo często wstawalam i modliłam się by zaczęła mi córa dłużej spać, jak skończyła 11mcy obudziła się o 2 a nie o 23 potem a innej nocy o 4 czasami przebudzi się o 2-3 i chce smoczek a nie pic.Sama tez zdecydowała ze nie będzie się opijac mlekiem w nocy syn na mm w wieku 6 mcy budził się po 24 a córa 4 razy

Gość gość
No widzisz. Moje ma prawie 2 lata i ma wyregulowane drzemki jak w zegarku z tym white noisem. Nie ma walki o spanie. Tylko u nas musi byc jeszcze mrok w pokoju (rolety), wtedy go nic nie rozprasza. Na wyjazdach robimy to samo i nie jest rozregulowany.

Gość gość
Ja przy tym tez sie zreszta wyciszam. Latwiej sie skoncentrowac lub zasnac nawet doroslemu.

Gość gość
Ile czasu minie nim sie dziecko nauczy przy tym zasypiac? Moj ma prawie 8 mies i zasypia przy piersi lub w wozku kolysany.

Gość gość
polecam jeszcze oprócz rad dziewczyn dobry owijak może być gotowy jak woombie (ja mam) albo zwykly swaddle blanket czyli po naszemu kocyk kwadratowy i motanie w necie znajdziesz jak. Niweluje odr****moro dziecko jest spokojne czuje się bezpieczne i spi cudnie. Inna sprawa, że moje ma 4 miechy i już bym chciała trochę odzyczaić od owijania a łatwo nie jest ;)

Gość gość
mój zasypia bez problemu , klade do łozeczka i w ciszy zasypia po liku minutach ale w nocy budzi sie do jedzenia co dwie godziny , troche popije spi dalej a za dwie godziny znów pobudka . nie da rady by wypil wiecej , budze go kombinuje i nie chce wiecej wypic .

Gość gość
W sumie od razu. Ja na poczatku jeszcze owijalam, to tez bardzo pomagalo, ale przestalam jak zrobilo sie *****iwe i chcialam je samo zostawiac, zeby sie nie nie przekrecilo twarza do materaca i nie udusilo ze skrepowanymi rekoma. Ale dopuki jest malutkie to swaddling to magia. A wracajac do white noise to nie kladz telef i tabletu zbyt blisko dziecka, kolo gliwy itp, zeby mu fale radiowe nie zaszkodzily. Najlepiej poloz na komode w jego pokoju. Jak uzywasz youtube a nie mp3 to poluz urzadzenie ukranem w dol, zeby malemu swiatlo ekranu nie przeszkadzalo.

Moje dziecko tez tak się budziło, z zegarkiem w ręku co dwie godziny. Jak miało ok 5 mies, sen zaczęło się wydłużać. Pomogło to, że podczas nocnego karmienia było zupełnie ciemno, mówiłam tylko szeptem. Ślicznie zasypiało. Nie kołysałam go w wózku, nie nosiłam. Odkładałam po odbiciu do łóżeczka i szeptałam cichutko, delikatnie głaszcząc rączki, brzuszek nóżki. Jeśli chodzi o maleństwa nauczone zasypiania w wózku czy na rękach- oduczą się kiedy będziesz chcieć. Potrzeba spokoju, silnej woli i najlepiej pomocy. Maluszki buntują się gdy coś zmieniamy w ich przyzwyczajeniach, nie wiedzą czemu są takie zamiany i rzadko kiedy im się to podoba. Trzeba przeczekać i pokazać, że może być przyjemnie i bez wózka. Grunt, to zachować spokój, bo szkraby silnie odczówaja nasze emocje.

Gość gość
poloz urzadzenie wyswietlaczem w dol

Gość gość
Tylko nie siedz z nim w pokoju jak puszczasz szum, nie rozpraszaj, nie dotykaj. Po prostu zaslon okno, pusc szum i wyjdz robic swoje rzeczy. Nie musisz chodzic na oalcach i szaptac, bo ten szum dobrze wyglusza. Jak masz nianie elektr z video, to bedziesz widzuala kiedy sie obudzi bez nasluchiwania i wchodzenia nuepitzrebnie do pokoju.

Gość gość
Jak masz inne stare urzadzenie przenosne to pobierz sobie darmowa aplikacj***aby cam, baby monitor, czy jakos tak (jest ich kilka, patrz po ratingu i komentarzach ktora najlepsza). Sa darmowe, choc nie idealne, ale daja rade. Bedziesz widziala czy dziecko spi, czy lezy, co robi.

Gość gość
baby cam, baby minitor itp

Gość gość
A po drzemce jak chcesz miec dziecko z gliwy i posprzatac albo cos innego porobic, to pusc mu to: https://youtu.be/Nc90exlEyPI albo cos czarno bialego z kanalu: hey bear

Gość gość
z glowy Oczywiscie w tym chodzi o to zeby patrzyl na ekran, a nie tylko sluchal. U mnie bardzo sie sprawdzilo w odwracanu uwagi.

Gość gość
Ni i jak zdalo egzamin? :)

Gość gość
Wee see (2 czesci) tez jest fajnym czasoumilaczem w porach pozadrzemkowych. Nie moge wkleic linku bo mnie nie puszcza, ale latwo znalezc.

Gość gość
do bialego szumu dobry jest bluetooth speaker albo podlaczenie pod glosniki od kompa albo od kina domowego czy jakie tam kto ma, bo niektore telefony sa zbyt ciche (maja malo wydajne glosniki), a przeciez nie polozy sie go dziecku do lozka

Gość gość
Nie ma reguly...moj syn ma 16 m i dalej sie budzi w nocy po prostu..nie je,nie pije i nie ma smoka..ot tak sie budzi co dwie czy 3 h czasem przytule czesciej zabujam bo placze ot taki przypadek

Gość gość
Nie ma reguly...moj syn ma 16 m i dalej sie budzi w nocy po prostu..nie je,nie pije i nie ma smoka..ot tak sie budzi co dwie czy 3 h czasem przytule czesciej zabujam bo placze ot taki przypadek

Gość gość
a na te gotowe urzadzenia w usa mowi sie tez baby sound machine i pod ta nazwa sa sprzedawane