Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mój facet nie sprząta ani nie gotuje.

Polecane posty

Gość gość
zrób to zrób tamto to żle,jak druga robota ,na co to komu,a tak można robić co się chce i kiedy ,żadnego zrzędzenia i pierd.dolenia x tylko, że w czystym to się chce mieszkać...

Gość gość
ale robic to już nie

Gość gość
Skoro facet musi mieć prawko i samochód to kobieta musi sprzątać i gotować!

Gość gość
Skoro facet musi mieć prawko i samochód to kobieta musi sprzątać i gotować! x ale autorka pisała, że też ma prawko. więc facet specjalnie nie nadrabia tego braku w niczym i też by mógł włożyć wysiłek w pracę w domu.

Gość gość1111
Mój mąż wyniósł z domu taki wzorzec: matka pracuje, sprząta, gotuje, załatwia sprawy na mieście i sprawy rodzinne, ojciec pracuje i w sumie to wszystko. Tak więc mogło być z tym ciężko, ale od 1 dnia związku mu powtarzałam, że nie będę nigdy z facetem, który nie będzie wykonywał swoich obowiązków domowych. Odkąd zamieszkaliśmy razem to wspólnie gotujemy: ja go wdrażam i mu tłumaczę co, jak, gdzie i kiedy po kolei, parę razy. Gotujemy dania, które oboje lubimy, w tej chwili on umie bardzo dobrze przyrządzić domowy rosół, pomidorówkę, barszcz ukraiński, carbonarę, lasagnę, boeuf strogonow, leczo, polędwiczki z grzybami, o schabowych, karkówce i ziemniakach pieczonych/klasycznym puree już nie wspomnę. To samo ze sprzątaniem, podzieliliśmy się kto co lubi robić w domu. W ogrodzie na działce to on mnie ciągnie do pracy:) Trzeba twardo stawiać wymagania. Podzielcie się obowiązkami, może zrób listę, wypisz na niej czynności, które on ma wykonać i dni tygodnia, żeby pamiętał. Tak robili koledzy w akademiku:) Jak ci wyskakuje z tekstem, że ty i tak zrobisz lepiej, to powiedz, że ty masz coś innego do roboty. Ja tak zachęcałam na początku męża: ty zrób to, a ja w tym czasie zrobię tamto. Teraz już nie muszę, bo sam jak widzi, że ja coś sprzątam, to mówi, że mu głupio siedzieć i się bierze za swoje obowiązki. ten sposób naprawdę działa!

Gość ~żywe_zło
Ja lubię gotować, potrafię i wychodzi mi to doskonale - tak przynajmniej twierdzą ci, którzy mieli okazję ocenić moje umiejętności kulinarne. Niestety kobiety - na które trafiam - tego nie doceniają, bo po pierwsze tracą w ten sposób część "władzy", a po drugie niestety wiele z nich wciąż uważa gotowanie za kobiecą domenę oraz, że jest niemęskie.

Gość gość
co ma prawko i samochod do sprzatania ? ja mam prawko i samochod to teraz nie bede sprzatala ?

Gość gość
gość dziś co ma prawko i samochod do sprzatania ? ja mam prawko i samochod to teraz nie bede sprzatala ? x Kobieta nie musi mieć prawka, to tylko zbędny dodatek. Kobieta ma gotować i sprzątać. Natomiast facet ma mieć prawko i samochód i to jest mus a sprzątać i gotować nie musi bo to jest zbędny dodatek.

Gość __sandruhhna__
Ja zauważyłam taką zależność. Faceci W OGÓLE nie mają ręki do sprzątania. KOMPLETNIE. Jak sprzątają to robią to na odpierdziel i niedokładnie. Ale już z gotowaniem trochę inna bajka. Wiele facetów umie gotować i wychodzi to im całkiem nieźle. Może to wynika z faktu, że przy gotowaniu jest trochę mniej roboty i jest bardziej kreatywne, przyjemne. Ale sprzatania to panowie boją się jak diabeł święconej wody :P

Gość __sandruhhna__
Natomiast facet ma mieć prawko i samochód i to jest mus a sprzątać i gotować nie musi bo to jest zbędny dodatek. xx Taaa gotowanie i sprzątania to zbędny dodatek :D Załóżmy, że facet jest kawalerem lub rozwodnikiem to co zrobi :) ? Stołować będzie się w restauracjach każdego dnia ? A za sprzatanie się weźmie jak roztocza zaczną mu podgryzać genitalia i a dom zostanie opanowany przez wąglik :)

Gość gość
Facet jest do jeżdżenia samochodem a kobieta do sprzątania i gotowania

Gość gość
__sandruhhna__ dziś x Od takich rzeczy jest kobieta! W związkach panuje określony podział zadań. Kobieta rodzi dzieci, gotuje, sprząta a facet jest kierowcą w związku zarabia pieniądze i decyduje! Koniec kropka. A jak chcecie pantofla to droga wolna.

Gość gość
Facet jest do jeżdżenia samochodem a kobieta do sprzątania i gotowania xx tylko, że kobiety w większości mają dziś i prawo jazdy i auta. Gdyby nagle miały przestać z tego powodu gotować to 90 % facetów pozdychało by z głodu.

Gość ___sandruhhna___
gość 22:55 hahaha gość nie rozśmieszaj mnie :D Która kobieta może sobie dziś pozwolić na siedzenie w domu ? Chyba tylko żony najlepszych (podkreślam słowo najlepszych) chirurgów, adwokatów i prezesów korporacji. 95 % facetów jest niewydajnych finansowo i bez dokładania się kobiety do domowego budżetu nie byłoby w stanie utrzymac rodziny. A skoro nie jesteście w stanie to ruszccie du/py i tak samo się przykładajcie do roboty w domu.

Gość gość
tylko, że kobiety w większości mają dziś i prawo jazdy i auta. x Co nas interesuje, że kobiety mają prawko i auta? Skoro to i tak faceci są kierowcami w związku? Na co to wasze prawko? Zacznijcie być kierowcami w związkach. Przestańcie wymagać prawka to faceci zaczną gotować i sprzątać i nie będą tego wymagać od was.

Gość gość
ktoś tu ma kompleks prawka :D

Gość gość
no dokładnie facet ma kompleks prawka i się produkuje z tymi postami o aucie i prawie jazdy. Chyba dziewczyna mu powiedziała, że poki nie zrobi prawka to mu nie da tyłka a głąb nie może zdać egzaminu i tu wylewa żale :D

Gość gość
gość dziś ktoś tu ma kompleks prawka smiech.gif x To nie kompleks tylko chłodna kalkulacja. Skoro kobiety wymagają prawka i samochodu to mężczyźni wymagają sprzątania i gotowania. tyle. Jeśli wam się to nie podoba to zamieńcie się miejscami i bądźcie kierowcami a mężczyźni będą gotować i sprzątać. Ale na to nie pójdziecie bo chcecie zwalić całą robotę na mężczyzn.

Gość gość
dokładnie, czytałam temat gdzie laska podejrzewała, czy koleś traktuje ja szczerze, bo sam wszystko robi, zarabia, gotuje itd a od niej chce tylko seksu temat "czy facetowi który ma wszystko wystarczy od kobiety tylko seks" i tez bylo zle. Jak nic nei robi zle, jak robi zle. JEZUUUUUUUUUUUUUUUUU

Gość gość
Biedaczek pewnie niema ani prawka :( ani kobiety :(

Gość __sandruhhna__
Jeśli wam się to nie podoba to zamieńcie się miejscami i bądźcie kierowcami a mężczyźni będą gotować i sprzątać. x Ja jakoś gotuję, sprzątam i JESTEM KIEROWCĄ i to co dziennie bo co dziennie autem dojeżdżam do pracy i z pracy autem wracam i to poruszam sie po dużym mieście. A z Ciebie kompleks prawka wychodzi aż wszystkimi porami...

Gość gość
Chyba dziewczyna mu powiedziała, że poki nie zrobi prawka to mu nie da tyłka a głąb nie może zdać egzaminu i tu wylewa żale smiech.gif x Myślisz szmato, że nie mam co innego do roboty jak słuchanie swojej d**y? Jak mi nie da to pójdę do innej co da i tyle. A ty widać nie umiesz już sama nic napisać tylko się podpinasz zupełnie jak autorka, która jedyne co wnosi do związku to sprzątanie i gotowanie a jeszcze to chce by za nią facet robił :P żałosne

Gość gość
__sandruhhna__ dziś x Gotujesz i sprzątasz i taka jest twoja rola w związku bo jesteś kobietą ale bycie kierowcą to tylko dodatek. Facet ma natomiast być kierowcą a gotowanie i sprzątanie to tylko dodatek tak jak u ciebie prawko.

Gość gość
Zgadzam się z gościem. Nawet kobiety w temacie "facet bez prawka to dno" tak piszą. Facet nie musi gotować i sprzątać byle miał prawko

Gość gość
Nie gotuje i nie sprząta bo za takiego wyszłaś. Trza bylo sie zastanowic zanim wyszlas za mamisynka teraz masz.mpoza tym to twoja dzialka, sprzatasz gotujesz i dajesz d**y

Gość __sandruhhna__
Gotujesz i sprzątasz i taka jest twoja rola w związku bo jesteś kobietą ale bycie kierowcą to tylko dodatek. xx jaki dodatek ko*rva jak bez tego ani rusz i codziennie z tego 'dodatku' musze korzystać ? A nie gotujcie i nie sprzatajcie ! Tylko nie płaczcie potem jak baba was zostawi a mamusia już dawno będzie w grobie, że wasz obiad ograniczy się do zupek chińskich i mc czikena :D

Gość gość
"Od takich rzeczy jest kobieta! W związkach panuje określony podział zadań. Kobieta rodzi dzieci, gotuje, sprząta a facet jest kierowcą w związku zarabia pieniądze i decyduje! Koniec kropka. A jak chcecie pantofla to droga wolna. " No to droga wolna a tobie nie k***a przydrozna za oplata gotuje :) albo mamusia c/i/p/e/c/z/k/o :)

Gość gość
Od takich rzeczy jest kobieta! W związkach panuje określony podział zadań. Kobieta rodzi dzieci, gotuje, sprząta a facet jest kierowcą w związku zarabia pieniądze i decyduje x epoki ci się pomyliło kolego.

Gość gość
Kiedy mu zwracam uwagę, żeby np. posprzątał łazienkę to on do mnie z tekstem "że lepiej nie bo ja i tak to zrobię lepiej". x hahaha wygodne i sprytne sobie znalazł wytłumaczenie :D

Gość gość
Skoro kobiety wymagają prawka i samochodu to mężczyźni wymagają sprzątania i gotowania. tyle. Jeśli wam się to nie podoba to zamieńcie się miejscami i bądźcie kierowcami a mężczyźni będą gotować i sprzątać. x Ja jakoś gotuję, sprzątam i jeżdżę autem i to bardzo często więc takiego samego wkładu w związek wymagam od mężczyzny. Facet może nie gotować i nie sprzątać JEDYNIE wtedy kiedy sam potrafi zapewnić byt rodzinie (bez finansowego wkładu kobiety) a takich przypadków gdzie facet sam zarabia a kobieta bezstresowo sobie siedzi w domu jest bardzo mało. Może 1 małżeństwo na 500 tak działa, że tylko mąż zarabia.