Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Błagam o radę!

Polecane posty

Gość gość

Witam Wszystkich, Pierwszy raz proszę o radę na forum, dlatego proszę również o wyrozumiałość :) Zwracam się z prośbą o Waszą opinię na temat białego i żółtego złota. Konkretnie - zamieszczam zdjęcia dwóch pierścionków zaręczynowych które mi się podobają, mam mało czasu na podjęcie decyzji, a muszę wybrać czy będzie to pierścionek z białego czy też żółtego złota... Nie wiem który z tych dwóch wybrać?Który jest ładniejszy? Zdecydowałam się prosić o pomoc, ponieważ jest to decyzja na całe życie i nie chciałabym uznać za jakiś czas iż mogłam wybrać ten drugi... :( Bardzo proszę o radę!

ten 2 jest ladniejszy mi sie nie podoba laczenie jak w 1 ale jak kto woli

Gość gość
ten drugi, życzę szczęścia:P

Gość gość
Pierścionek będzie kupowany w innym sklepie i z mniejszym kamieniem ale ten sklep nie posiada strony internetowej więc wyszukałam je w innej firmie. Chodzi tylko o to, że nie wiem jakie złoto się teraz nosi, czym się kierować i wreszcie który jest ładniejszy? Nie znam się na tym, ponieważ nie miałam nigdy nic złotego i pewnie będzie to mój jedyny pierścionek nie licząc obrączki :)

nie patrz na to co sie nosi tylko na to co ci sie podoba to tobie ma sie podobac a nie komus

Gość gość
To tez zalezy czy bedziesz chciala nosic obraczke i pierscionek na jednym palcu. Wtedy wypadaloby raczej, zeby byly identycznego koloru. A jesli nie, to wybierz ten, ktory tobie sie bardziej podoba. Nie patrz na to, co sie teraz nosi, bo moda sie zmienia, i co kilka lat co innego jest na topie. Mysle, ze masz wyrobione zdanie jaki powinien byc twoj pierscionek. Mi sie osobiscie biale zloto nie podoba, wyglada jak srebro. Poza tym ja lubie klasyke, a wlasnie klasycznym jest dla mnie zolte zloto. Takze pierscionek mam co prawda z zoltego i bialego zlota, ale obraczke tylko z zoltego, w dodatku klasyczna, polokragla. Tez sama wybieralam pierscionek i nie patrzylam na to, co sie teraz nosi, a na topie obecnie sa zlote pierscionki z jednym duzym diamentem, przynajmniej to jest najbardziej popularne. Ja wybralam pierscionek o niebanalnym ksztalcie, z szafirem i dwoma malutkimi brylancikami ukrytymi w bialym zlocie. O wlasnie taki efekt mi chodzilo, bo nie przepadam za brylantami , ale to niby symbol trwalosci zwiazku i takie tam :) Takze zasugeruj sie tym, co podpowiada ci serce, a nie opiniami innych i obecna moda, bo to ty bedziesz ten pierscionek nosic, i to przez najblizsze kilkadziesiat lat najprawdopodobniej :)

Gość gość
Właśnie nie wiemy jeszcze :) utknęliśmy na pierścionku bo oboje się nie znamy :( ciotka - znawczyni :) uznaje tylko białe złoto, Pani w jubilerskim również powiedziała, abym wybrała białe złoto, a mi się chyba trochę bardziej podoba ten w kolorze żółtym :) ale sama nie jestem przekonana bo do tego doszły Wasze opinie i jestem skołowana totalnie :( a nie chcę wyjść na "zacofaną" :) albo "bezguście" :D

Gość gość
Skoro twierdzisz, ze bardziej podoba ci sie zolty, to sama sobie odpowiedzialas :) to ma byc przede wszystkim twoj wybor, a nie ciotki czy sprzedawczyni :) Wybierz ten, ktory podpowiada ci serce :)

Gość gość
Męczę Was za co z góry przepraszam bo o serdeczne koleżanki, które mogłyby doradzić i to jeszcze w takiej kwestii raczej trudno :D a ja z kolei mam taką wadę, że bardzo wszystko przeżywam emocjonalnie i wiem, że jak wybiorę pierścionek co do którego nie będę pewna to będę to dłuuugo rozpamiętywać :D Przeczytałam, że jest ktoś jednak za żółtym złotem :) Muszę podjąć decyzję do jutra a totalnie nie wiem! Wydaje mi się że w tym dwukolorowym fajnie kontrastuje to białe złoto (ten kamień w "łezkach") z tą żółtą obrączką... Ale z kolei ten z białego złota jest taki subtelny :) Nie ma nic gorszego jak 50/50 - a tak jest w tym przypadku :(

Gość gość
Dziękuję za rady :) zwykle nie mam problemów z wyborem i kieruję się własną opinią ale w tym przypadku jakoś utknęłam, może dlatego, że jak wspomniałam wcześniej nie znam się na tego typu biżuterii, oraz dlatego że oba pierścionki podobają mi się bardzo, w równym stopniu, niby napisałam, że bardziej podoba mi się ten złoty ale to setne procenta przeważają :) nie jest to na tyle duże przekonanie aby dokonać wyboru :) Także bardzo dziękuję za dotychczasowe rady, jeśli ktoś mógłby jeszcze napisać swoją opinię byłabym bardzo wdzięczna :) im więcej tym lepiej i tym większe dzięki :)

Gość gość
to zależy od biżuterii którą nosisz. Ja np. nie lubię żółtego złota i noszę tylko srebro, także bez problemu wiedziałam, że tylko białe złoto

Gość gość
oba są bardzo ładne :) większość osob nie rozpoznaje bialego zlota biorąć za srebro,tak tez w przypadku brylantow czy diamentow :)

Gość gość
Oczywiście ten w dwóch kolorach, jest o wiele piękniejszy, pierwszy wygląda jak srebro.

Gość gość
Mi bardziej podoba się ten pierwszy, z żółtego złota. Białego nie lubię bo wygląda jak srebro ;) A łączone też są ładne :) Ale czemu wybierasz sobie pierścionek zaręczynowy? :D