Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Obiad dlugoterminowy

Polecane posty

Gość gość

Hej, Mam malo czasu - dlugie dojazdy do pracy, chec realizownia hobby i choc od czasu do czasu wyjscia na dwor zjadaja go doszczetnie :( Ostatnio zaczelam robic obiady do sloikow i zamrazac w porcjach- nie dosc ze osczedza drogocenny czas, to jeszcze obniza koszty :) Taki system wymaga jednak szerszego jadlospisu niz moj, a brak mi juz pomyslu :( Dodam, ze w pracy mamy tylko mikrofalowke ... Dotad wyprobowane: bigos, pierogi, golabki czyli klasyka :) zawekowane duze ilosci sosu bolonskiego- niby nie zajmuje duzo pracy, ale jednak ugotowanie samego makaronu i starcie sera jest szybsze i prostrze niz gotowanie do tego jeszcze sosu i smazenie miesa. W dodatku mieso mozna kupic w calosci zmielic w maszynce- taniej i zdrowiej niz gotowiec. fasolka po bretonsku, chili con carne, wywar na zupe na caly tydzien -mrozony lub wekowany. Widzialam jeszcze przepisy na soso slodko-kwasny- niewyprobowany, chyba do ryzu pasuje??? Czy to dobry pomysl by przesmazyc na masle jakies warzywo (buraki, marchewke, pieczarki....?) i zamrozic w jednym wiekszym pojemniku z kotletami mielonymi? Tak by zalac kus-kus wrzatkiem, tamto uprzednio przygotowane podgrzac i juz? Czy bedzie okropne? Licze na dalsze pomyslu- pracujacych jest sporo i fajnie byloby podzielic sie pomyslami na zaoszczedenie czasu i unikniecie codziennego pichcenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

×