olxia999 0 Napisano Marzec 12, 2015 zaczynam dzisiaj i pomyślałam, że założę temat na forum, żeby pozyskać jakieś wsparcie :) dieta polega na tym iż należy: - Jedz po 2 jajka na śniadanie, obiad i kolację Mogą być gotowane, ale jeśli masz chwilę czasu, przyrządzaj atrakcyjniejsze potrawy (np. z dodatkiem grzybów, ryby lub chudego mięsa). Staraj się nie dodawać do nich tłuszczu. - Jajka i potrawy z jaj uzupełniaj warzywami (bez ograniczeń), 1–2 owocami dziennie i małą ilością jogurtu, kefiru lub chudego sera. - Kromkę pieczywa dziennie lub łyżkę makaronu albo kaszy możesz jeść dopiero od 10 dnia diety. no i zobaczymy co to z tego wyjdzie :) i tak teraz jak piszę tą notkę jem śniadanie: 2 jaja na twardo z pieprzem i solą, kawałeczek awokado, średnie jabłko, herbata czerwona. na obiad planuje kotlety sojowe w jajku, i do tego warzywa na patelnię, a na kolacje 1 jajko na twardo + serek wiejski. jak będę miała ochotę na podwieczorek (bo czasem mam) to zjem 2 mandarynki. poza tym herbatki owocowe, zielone, i może też jedna kawka z mlekiem. to mój plan na dziś. powiem jeszcze na wstępie, że potrzebuje cud diety, bo mam otyłość 1 stopnia, i potrzebuje na początku jakąś tam dietę, żeby uwierzyć że mogę schudnąć, jako takie oczyszczenie organizmu od słodyczy (moja zmora) itp, a po 2 tyg. zamierzam jeść zdrowo dalej kontynuować dietę :) no i poza tym nie mogę ćwiczyć - nie pozwala mi na to zdrowie, ale dużo spaceruje / maszeruje :) 8.03.2015 - 100kg / 175 cm. ......... cel ostateczny 68 kg. Zapraszam i pozdrawiam! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
olxia999 0 Napisano Marzec 12, 2015 i ogólnie to będzie tak: rano kawa lub herbata (bo jeść rano mi się nie chce) potem o 9:30 2 jaja + owoc / warzywo. o 13:30 jakiś obiadek gdzie połowa talerza to warzywa + jaja sadzone lub mięsko o 18:30 1 jajo na twardo + jogurt / serek ok 16;00 można owoc i kawę z mlekiem poza tym woda mineralna, herbaty bez cukru + ruch :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2015 schudłam na tej diecie 9 kg w 2 tygodnie polecam :)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2015 Wow geatulacje a mozesz napisac co jadlas dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość LadyMBlack Napisano Marzec 15, 2015 ja 7 kg w 2 tyg. ale tylko 6 jajek dziennie bez warzyw i owoców. I tydzien ciezki pozniej nie ma probelmu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2015 Podziwiam Was kobietki ja na 6 jajkach bym nie przezyla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2015 odezwij sie kiedy wróca ci te kilogramy;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość schudłam Napisano Marzec 18, 2015 podam wam pierwsze 5 dni.. dla przykładu a i ja mam tak że do południa nie jestem głodna, a popołudniu tak, więc jadłam podwieczorek :) a Wy to jak wolicie :) dzień 1. śniadanie: jajko na twardo + pół ogórka długiego, małe jabłko. obiad: pierś z kurczaka smażona bez panierki + buraczki gotowane podwieczorek: pomarańcza, pokrzywowa herbata. kolacja: 2 jajka na twardo, szklanka jogurtu nat. dzień 2 śniadanie: jajko na twardo + pół czerwonej papryki + pół ogórka zielonego. obiad: pierś z kurczaka smażona bez panierki + sałatka z kiszonej kapusty jabłka i marchewki podwieczorek: 2 jabłka z cynamonem kolacja: omlet z 2 jaj polany serkiem homogenizowanym naturalnym, można posłodzić słodzikiem i dodać olejek pomarańczowy do smaku :) dzień 3. śniadanie: sałatka owocowa polana jogurtem naturalnym obiad: jajko sadzone, gotowany kalafior. podwieczorek: pół banana, małe jabło kolacja: 2 jaja na twardo, pomidor ze szczypiorkiem dzień 4. śniadanie: jajko na twardo, pół op. serka wiejskiego, marchewka obiad: pierś z kurczka + warzywa na patelnię podwieczorek: kawa z mlekiem, 1 szkl. jogurtu z cynamonem kolacja: 2 jaja na twardo + gotowany brokuł + pomidor dzień 5. śniadanie: omlet z 2 jaj, sos: serek homogenizowany + słodzik + cynamon + tarta marchewka <3 obiad: pierś z kurczka + kupna sałatka taka z kapustą w skłądzie "koperkowa" podwieczorek: jabłko, 1 herbatnik, herbata owocowa kolacja: jajko na twardo + serek wiejski + pół długiego ogórka + pieprz :) Smacznego! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość schudlam Napisano Marzec 18, 2015 mi nie wrócą kalorie bo jak widać po mojej diecie - jem :) nie głoduje. jem owoce warzywa i białko :) raz nawet trafił się herbatnik :) po tej diecie nie zamierzam od razu rzucać się na słodycze czy inne śmieci... wprowadzam na dzień 1 kromkę chleba i 1 ziemniak lub pół szkl ryżu do obiadu :) podchodzę do diety z głową :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość schudłam1 Napisano Marzec 18, 2015 **nie wrócą kilogramy - miało być :D bo jem dużo kalorii... sorki zamyśliłam się :))) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 19, 2015 To było do LadyMBlacK Żadna z dziewczyn nie zamierza, rzucać się na jedzenie, ale jak ktoś jest na głodowej diecie (a większość na tym forum jest na tych dietach), to organizm sam się dopomina i to jest silniejsze od nas. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach