Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćN

RAK TRZUSTKI jakie szanse

Polecane posty

Gość gośćN

powiedzcie Ci, którzy się znają: czy u mężczyzny przed 60-ką, u którego prawie rok temu zdiagnozowano cukrzycę, a jakiś czas temu pojawiła się żółtaczka i wykryto guz na trzustce - duża jest szansa, że ten guz będzie zmianą łagodną a nie rakiem?

Gość gość
Nie kazdy guz jest rakiem. Moze tez byc to torbiel. Nie mozna zakladac od razu, to co najgorsze.

Gość gość
czyli nawet u osoby w tym wieku są spore szanse, że to jednak nie nowotwór złośliwy?

Gość gość
tak, sa duze nadzieje, nie myśl o najgorszym, przez zrobieniem odpowiednich badań

Gość gość
odpowiadajac stricte na pytanie w temacie: jak rak trzuski w POLSCE to szanse zerowe.... ale jak ktos napisal wczesniej, nie kazdy guz to rak i nie kazdy rak jest zlosliwy.

Gość gość
dzięki za słowa pocieszenia :) po prostu boję się, że swoim trybem życia i sposobem odżywiania ta osoba "zapracowała" sobie na nowotwór:( i te wszystkie choroby i objawy posypały się tak nagle i lawinowo:( gdy słyszy się, że młoda Ania Przybylska, która raczej musiała prowadzić bardziej zdrowy tryb życia, odżywiania itp. i jednak miała nowotwór złośliwy, to człowiek myśli tylko o najgorszym:O dodam jeszcze, że w rodzinie nigdy nie było nowotworów - czy to jest też okoliczność na to, że jednak ta zmiana okazać się może łagodna?

Gość gość
tak ważna jest w naszym życiu dobra dieta, choć wiem że czasy nie sprzyjają, bo na każdym rogu czekają na nas pokusy :P jedynie cieszy mnie, że coraz więcej jest zdrowej żywności, że tak powiem robi się moda na zdrową dietę i sport. Ostatnio wiele czytam o właściwościach roślin, warzyw i przypraw. Trafiłam na perełkę wśród tego wszystkiego, która również skutecznie walczy z rakiem, jest to kurkuma, a dokładniej kurkumina. Ale żeby nie było zbyt kolorowo niestety ma bardzo słabe wchłanianie, żeby przyniosła lecznicze działanie trzeba by było jeść ok 30 g dziennie kurkumy, więc sporo, ewentualnie sięgnąć po suplementy, tylko różne są opinie o nich

Gość gość
@gość Nie no 30g to troche przesada , wystarczy systematycznie jeść około 2-4 łyżeczek kurkumy dziennie . Co do tych suplementów , to nie wszystkie opinie są prawdziwe , większość z tych które możesz przeczytać są zdecydowanie naciągane tylko po to , by podciągnąć sprzedawalność danego produktu . Tak naprawdę to trzeba uważać bo większość suplementów z kurkuminą nie przyswaja się lepiej niż na poziomie 3-4 %

Gość gość
a ja tam natrafiłam na suplement Licur przyswaja się prawie w stu procentach i jest naturalny , jezeli kurkumina naprawde jest takim dobrym antyoksydantem to mam nadzieje ze uchroni mnie przed nowotworem

Gość gość
@Gość a gdzie mogę kupić ten , licur ? Jest w jakaś strona , czy w aptece normalnie ? . Czytałam wiele dobrego na temat tego suplementu i bardzo chciałabym go mieć.

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali leczenie terapią hipertermii onkologicznej i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.youtube.com/watch?v=aNtVjoE_O6k&a mp ;t=156s

Gość gość
Znalazłam wspaniały film z historiami osób chorych na raka, którzy stosowali hipertermię onkologiczną i którym hipertermia bardzo pomogła. Warto obejrzeć, naprawdę bardzo wzruszające: https://www.BialaOnkologia.pl