Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NUTRAMIGEN do jakiego wieku refundowany?

Polecane posty

Gość gość

Moka córcia 2 latka ma stwierdzoną nietolerancję laktozy i pije Nutramigen, wybieramy się wkrótce do alergologa, ale... na poprzedniej wizycie już mnie lekarka uprzedziła że refundacja tego mleka jest tylko do 2 roku. Wiecie coś na ten temat czy to prawda? Bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat

Gość gość
Mogłaś spytać się pediatry. Moje dziecko dostawało przez rok mleko sojowe prosobee, drugie też z nietolerancją karmię piersią.

Gość gość
To zależy czy alergolog wystawi zaświadczenie. My mamy zaświadczenie, dziecko ma 2,5 roku i mamy refundowanych.

Gość gość
Puszka prawie 40 zł i podejrzewam że zaświadczenia nie będzie chciała wystawić bo chyba o tym już 2 razy wspominała, a ewentualnie chciałabym ją "zarzucić" argumentami

Gość gość
Pani alergolog jest pediatrą, a lekarz pediatra pierwszego kontaktu nie wypisze bez zaświadczenia...ehhh

we wskazaniach refundacyjnych Nutramigenu nie widzę nic o kryterium wieku

Gość gość
Właśnie mnie olśniło i zadzwoniłam do NFZ i potwierdzili, że nie ma granicy wieku i wszystko zależy od lekarza...po prostu super :-(

Gość gość86
Miałam podobnie. Córka pije humane sojowa. Pediatra wystawila skier do alergologa (dziecko wtedy ok roku, bo niby do roku pediatra miała wypisywac). Poszłysmy. Alergolog delikatnie mowiac stwierdzil, ze d**e mu zawracamy tzn inaczej - nie my tylko lekarz pediatra - bo oni (pediatrzy) dobrze wiedza ze moga wypisywać TAK długo dopoki sa objawy alergii u dziecka przynajmniej do momenty, w którym alergolog faktycznie moze potwierdzic alergie wiarygodnymi testami. A te sa po 3rz, niektorzy nawet po 4 robia. Pediatrzy poprostu sie asekuruja. KOniec konców dostałysmy notke do pediatry z zalecemiem - jesli nadal jest alergia na pdst wywiadu z rodzicem dziecka (bo nie zawsze objawy sa widoczne np chocby kupy) to WYPISYWAC

Gość gość
Nie ma granicy wieku. Jeślui próby prowokacyjne wychodza źle to nie ma granicy wieku. Pozdrawiam