Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dżemidło

Jakie imiona są ładne waszym zdaniem? mam wrażenie, że wasze dzieci mają numery

Polecane posty

Gość gość
mnie się okropnie nie podoba imię Daniel, uważam, że jest ohydne i takie jakies pedalskie, odstręcza mnie to imię jak żadne inne, a Daniela znałam tylko jednego i na dodatek to bardzo fajny chłopak był, natomiast imię jest wybitnie odpychające jak dla mnie. Poza tym dla faceta NIE podoba mi się: Kamil, Krystian, Adrian, Dawid, Patryk, Gracjan, Marcel, Dorian - pięć pierwszych kojarzą mi się z patologią w latach 90. a pozostałe są mega niemęskie

Gość gość
A mi się podobją imiona anglosaskie, ale w oryginalnym zapisie i gdybym nie była Polką to chętnie nazwałabym dziecko Jessica, Abigail, Brian, Nathaniel czy podobnie. Ale że mieszkam w Polsce to z pewnością nigdy tak dziecka nie nazwę. A już na pewno nie spolszczę takiego imienia, może za kilkadziesiąt lat to już będzie wyglądalo normalnie, ale dziś razi. Jeśli chodzi o to, jakie imiona mi się podobają, to chyba nie mam konkretnego wzorca: Lila, Liwia, Róża, Ewa, Wiktoria, Laura, Maria, Pola, Jagna, Angelika, Karolina, Magdalena, Stella, Oktawia, z męskich Leon, Jan, Aleksander, Lucjusz, Michał, Stanisław czy Franciszek. Chyba najczęściej nie podobają mi się imiona osób, których nie lubię.

Gość gość
no super ja zwykle co sie nie podoba a może napisz co ci sie podoba?

Gość gość
Rafał - coś strasznego. Rafus, Rafcio - normalnie zaraz zwrócę.

Gość gość
Nie ma takiego imienia Dagna tylko Dagmara debilko nie można dawać jakichś głupich skrótów i zdrobnień potem sobie wołaj na nią jak chcesz ale w urzędzie musisz dać na imię poprawnie czyli DAGMARA!

Gość gość
O, fajne pomysły poddałyście. Bardzo ładne Marcel, Dorian, Dagna, Daniel, Barbara

Gość gość
oczywiście, że jest takie imię jak Dagna, nieuku bez szkoły! Tak samo jak jest Bogna. Można tak zapisać w urzędzie.

Gość gość
Oczywiście, że jest i oczywiście, że można. Tak samo znam osoby, które w dowodzie mają Magda a nie Magdalena

Gość gość
powiedzcie mi jak bardzo trzeba miec nasrane we lbie zeby nazwac dziecko nikola brajan alan waneska dzesika itp zdajecie sobie sprawe jaka robicie krzywde nazywajac tak dziecko? to jest po prostu smieszne

Gość gość
"a mi właśnie Małgorzata miękko brzmi i fajne są tradycyjne imiona bez tych durnych zdrobnień, bo jak juz nadaję dziecku imię to po to aby miało tak na imie, a nie patrzę na zdrobnienie jako główne kryterium. Mam córkę Małgorzatę i tak do niej zazwyczaj mówię usmiech.gif ew Małgorzatka anie nigdy Gosia - fuj jezyk.gif w szkole też sie nauczyli i koleżanki też do niej mówą Małgorzatka usmiech.gif" No ja też nie patrzę na zdrobnienie, tylko na "główne" imię i dlatego moja córka nie dostanie Imienia Małgorzata, bo mi się podoba tylko zdrobnienie od niego czyli Małgosia.

Gość gość
Pracowałam do niedawna w przedszkolu, dużo jest obecnie Nikoli, zawsze jakaś w grupie się zdarzyła. I tak za każdym razem sobie myślałam, że rodzice chyba biedni na umyśle. Jakbym ja miała na imie Nikola to przysięgam na wszystko, że bym sobie zmieniła w dniu 18 urodzin!!!

Gość gość
bo one mysla tylko o sobie daja takie imiona bo glupia moda w ogole nie myla co robia dziecku

Gość Mama Nicolle
Ja mam córkę Nicolle, mąż jest Francuzem i jego mama też ma tak na imię, nazwisko też rzecz jasna mamy francuskie, mieszkamy w Polsce ale nie wiem czy np za 5 lat tu będziemy albo czy córka tu zostanie. Nikt się z niej nie śmieje i nie uważam, że jest to krzywda dla niej. Ludzie świat się zmienia, być może nasze dzieci będą obywatelami Europy, a wnuki świata? Na litość boską wyjdźcie z nor ludzie!

Gość gość
Nicola/Nikola - nieważne, każda wersja tego wsiowego imienia jest okropna. To tak jakby Anglik nazwał dziecko Grażynka albo Władek. Śmieszne i na wyrost.

Gość gość
dla mnie niektore imiona sa ponadczasowe, zawsze ładne: Np. Krystyna, Joanna, Magdalena, Ewa, Helena, Barbara, Michał, Jan, Adam, Witold, Piotr, Wojciech.

Gość gość
ponadczasowe to chyba jedynie Ewa, Magdalena (z tych zenskich co podalas), ewentualnie Joanna ale to imie mi sie nie podoba i to wybitnie. Barbara nie jest ponadczasowe, to imie pokolenia naszych matek i babc raczej, dzisiaj nadawane ale stosunkowo rzadko sie je spotyka. Jak slysze Basia/Baska to oczyma wyobrazni widze pania 50+.

Gość gość
Wojciech i Anastazja - mi sie te podobaja :)

Gość gość
Pani 15.13 chyba raczej będziecie obywatelami Polski bo za 20 lat to ta wasza Nicole będzie we Francji zmuszona do noszenia czadoru a może nawet resekcji łechtaczki .Więc pani mamo Nicoli nie napinaj się tak .Prawdziwe nory to są we Francji nawet tak z 30% Paryża dziś to są slumsy niebezpieczne i brudne . A powyższy przykład pokazuje ogromne kompleksy niższości i pogardy dla swojego pochodzenia typowe u Polek w związkach z obcokrajowcami . Czemu Nicole a nie Grażynka czy Zosia ? Żeby się "odpolaczyć " ?

Gość Mama Nicolle
Ty się nie napinaj Grażynko :P Nie chcę się odpolaczyć ale czy to źle, że córka ma imię z kraju swego ojca, imię po babci + zagraniczne pasujące do tego nazwisko? To ty masz kompleksy hahaha i jeszcze te wizje, bo ty już wiesz jak się we Francji żyje, jak tam będzie i gdzie my będziemy ach te zahukane szpecyjalistki z kafe :P Nie powiedziałam, że koniecznie my albo córka będziemy we Francji kiedyś, może ona zechce wyjechać jeszcze gdzieś indziej. Tylko w Polsce robicie z takich bzdet problemy i dopowiadacie sobie historyjki do ludzi których nie znacie. Mam też syna i ma na imię Marcin, po moim Tacie, postanowiliśmy nazwać dzieci pół na pół - po polsku i po francusku, no ale to już chyba w Twojej ciasnej głowie się totalnie nie mieści. Idąc twoim przygłupim tokiem myslenia rodzina męża się powinna obrazić za jego kompleksy, bo nazwał syna po Polsku :P A teraz się zepnij, skup i myśl, może coś do ciebie dotrze TŁUKU :P

Gość gość
16:23 niezła wsiura jesteś pewnie do młodzieży wszechpolskiej należysz :P Jak ludzie z różnych krajów się kochają to nie robią halo z tego, że jakaś wsiura nie pojmie motywów nadania imienia :P tym bardziej, że akurat tutaj dziewczynka ma tatę francuza i nazwisko do tego pasujące, a z tą grażynką to wyleciałaś :P może Bożena albo Krysia od razu czy jak tam twoja mama i ciotki mają na imię :P

Gość gość jjnb
Ja mam synka Gabrysia, imię mi sie podoba i jedyny złośliwy komentarz jaki dostałam to na kafe, miła pani napisała ze to pedalskie imię, nie wiem jak trzeba byc rozgarniętym zeby dać taki komentarz ale cóż... Syn juz chodzi do szkoły, lubi swoje imię, kolegom ono nie przeszkadza. Imię to indywidualna sprawa rodzica, owszem sa takie ktore mi sie nie podobają ale to nie powód by obrażać rodziców a tym bardziej dzieci ;)

Gość gość
Moja córeczka ma piękne i oryginalne imię Anastazja; ))))

Gość gość
Mi się podoba Nadzieja, Aida, Erazma, Dalia. A z męskich imion to Erwin, Jakub oraz Kordian

Gość gość
czy imie naprawde jest aż tak ważne??

Gość gość
haha Nicola, Jessica i Braja to faktycznie patologia haha znam z widzenia rodziny pijaków z pod biedronki ktorych dzieci dokładnie tak sie nazywają

Gość gość
dlaczego ty zyjesz dzieckiem zachowujesz sie jak matka narcystyczna 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Gość gość
Ale się uśmiałam autorko:)Super to napisałaś,nie umiałabym lepiej:)Nasuwa mi się taka myśl,że z imionami jest jak z samochodami,jest ich dużo i każdy znajdzie swojego amatora. Moje córki miały imiona,kiedy byłam w ciąży,imiona przemyślane i charakteryzujące nas jako rodzinę oraz nasz sposób na życie. Ważne jest aby też odpowiednio je wymawiać i tego nauczyć dziecko,aby później nie było głupich zdrobnień.

Gość gość
"charakteryzujące nas jako rodzinę " hahahahahahahaha.

Gość gość
Każdemu podoba sie co innego ,a wybierając imię dla własnego dziecka nie ma co sobie tym głowy zaprzątać Ma podobać sie rodzicom i dobrze brzmieć z nazwiskiem My mamy Emilie i Mikołaja Gdyby kiedys mam sie jeszcze przytrafił maluszek to był by Filip lub Martyna ;)

Gość gość
Ja mam Tristana i Tale i mi się podoba.