Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marshame

Ostatni moment. Poród

Polecane posty

Gość marshame

Drogie mamuśki;) Mam do was pytanie, może któraś z was pamięta ten dzień;) A mianowicie- co czułyście, jakie miałyście objawy na krótką chwilę przed porodem. Oczywiście prócz skurczy rzecz jasna ;) Czytam na ten temat, ponieważ zbliża się już czas wyjścia mojego maluszka, a wszędzie piszą o skurczach, oczyszczeniu jelit. Skurcze (raczej trening macicy) mam już dłuższy czas mojej ciąży (jednak to przecież normalne). Jednak chodzi mi tutaj o tę ostatnią chwilę, ten ostatni moment ;) dzień, dwa, trzy przed;) - w tych okolicach;)

Gość gość
zero objawów wcześniej.

Gość gość
To jest bardzo indywidualna sprawa. Ja nie czułam nic w 2 ciążach, nawet skurczy, bólów brzucha... i nagle przy pierwszym porodzie chlusnęły ze mnie wody zapowiadające poród, a przy drugim o 5 rano pojawił się silny skurcz zapowiadający poród, a 2 godziny później mały był na świecie.

Gość marshame
2 godzinki? to szybko;) ja jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem i wcześniej wszystko było ok, ale ostatnio bardzo się zaczynam bać tego dnia/ nocy... chodzi mi tutaj szczególnie o ból... Chciałabym również wiedzieć jakie są objawy porodu w jak najkrótszym czasie przed... aby może móc je u siebie rozpoznać. Wiem, iż to sprawa indywidualna, ale ... może akurat;) Nie raz wyobrażam sobie czy właśnie naprawdę tak jest jak mówią: chodzę, chodzę i nagle chlust wody ;)- Dziękuje za odpowiedź;)

Gość gość
u mnie przy pierwszym porodzie też tak było -cisza a nagle chlust. Wstalam z łóżka i chlupnęły mi wody. Skurczy nie było -musieli wywołać je oxytocyną. Trochę to trwało. Za drugim razem zaczęło się od regularnych twardnień brzucha -na ktg wyszły że to skurcze porodowe. Wcześniej nic więcej się nei działo.

Gość marshame
Twardnienie? ja właśnie bardzo często tak mam. Po prostu bez żadnych bóli tylko twardnieje. do porodu został mi tydzień, znaczy terminowo, ale mam( dokładnie nie jestem w stanie powiedzieć) może ok 2 tyg częste tzw "oczyszczenie jelit". Jest to naprawdę uciążliwe. no i często skurcze ale nieregularne i parę na dzień....

Mam tak samo jak Ty, tylko skurczy brak. Czasem jakiś poczuje ale bardzo delikatny...czyżby już blisko? Na kiedy masz dokładnie termin ?

Gość gość
Mi na tydzień przed porodem brzuch bolał jak podczas okresu i odchodził kawałkami czop. W dzień porodu zaczęłam krwawić ( od razu pojechałam do szpitala bo myślałam, że dzieje się coś niedobrego ) a skurcze zaczęły się kilka godzin później.

Gość marshame
Ja mam na 20 marca a Ty? Ale mam takie "przeczucia" , że to naprawdę ten tydzień, nie wiem dlaczego- tak czuje po prostu... Zapomniałam dodać, że jakiś tydzień temu odszedł mi czop- tak myślę, że to był czop. Jestem w pierwszej ciąży, wszytskiego dowiaduje się od znajomych, które są mamami, internetu...