Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z1x2c3

pampersy, sikanie, nocnik ! Pomocy.

Polecane posty

Gość z1x2c3

Witam, mam ogromny problem moje 17 miesieczne dziecko ma uczulenie na jakiekolwiek pampersy. Wyszlo to uczulenie doslownie miesiac temu. Nosi teraz firmy Pampers ale nosil rozne nawet z za granicy mial przywozone a i tak mam problem z krostkami na brzuszku i na nozkach przy zgieciach ciagle go swedzi. Chcialam powoli na nocnik go sadzac ale nie wiem czy nie za szybko , i w jaki sposob zacząć. Nie wiem czy wysiedzi 5 min na nocniczku bo to bardzo *****iwe dziecko (wszedzie go pelno)

Gość gość
a dlaczego za wcześnie, moja córka skończyła z pieluchami mając 18 miesięcy. Ale nic na siłę, moze spróbuj pieluszek wielorazowych.

Gość z1x2c3
pieluszki wielorazowe ? hmm , u mnie w miescie pewnie ich nie ma , a ile one kosztuja tak mniej wiecej ?

Gość gość
tetrę w każdym mieście kupisz, zacznij od tego + otulacz. u mnie sie sprawdza i póki co żadnych problemów ze skórą a dziecko ma 10 m-cy

Gość z1x2c3
a otulacz gdzie mogę kupić i moze jakies polecacie ?

Gość z1x2c3
a w jaki sposob taki otulacz ma pomoc ? i ile trzeba tego kupic ? zeby starczylo przy czesto siusiajacym a czasami nawet czesto robi to drugie ? bo kurcze 20 zl za jedno to jednak koszt :)

Gość gość
Ja proponuje dziecko sadzac na nocnik juz teraz, moja miala 17 miesiecy i pieluche tylko na noc. Lepiej teraz uczyc nocnika, żeby potem po 4 latach nie robilo kupy do majtek. Kup na allegro otulacz i pieluchy tetrowe, napierzesz sie, ale na pewno nie uczuli.

Gość z1x2c3
no ok ale taki otulacz to tak jak pampers tak ? czyli tak czy siak nie naucze go w ten sposob zalatwiania swoich potrzeb w nocniczku :) a jednak wolalabym nauczyc go siusiania tylko nie wiem jak do tego podejsc pokazywalam mu nocnik to sobie nim rzuca lub zabawki do niego wrzuca chcialam go na nim posadzic to on nie chce siedziec jak misia mu pokazuje ze robi siusiu to mam wrazenie ze nie kuma o co chodzi ! :( jestem zalamana a w dodatku mam z milion pampersow w domu a tych otulaczy pewnie musialabym kupic z 5 oby i nie wiecej i prac pewnie co kilka godzin . ech :( czytalam jakies glupie artykuły o siusianiu i tam pisze ze najlepiej zaczac jak dziecko skonczy 2 latka a nawet 2.5 ... no masakra albo pokazac jak mis siusia lub lalka ( mam synka ) to co moze samochodzik posadze i wleje wody ze niby nasikal ... a moze ja mam usiasc i pokazac jak to sie robi.. no momentami to przerażam sama siebie tymi pomyslami :) haha ;P