Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czasu mało a jeść się chce.

Polecane posty

Gość gość

Co gotujecie tak na szybko, po powrocie z pracy, gdy nie macie nic wcześniej przygotowanego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nic kupuję coś po drodze w garmażerce, typu pierogi i tylko odgrzewam zawsze robię obiad poprzedniego dnia na następny, a raczej na dwa następne dni ewentualnie, jak mam ochotę na mięcho, to kupuję plaster miecha i smaże go na szybko i jem z pieczywem i ogórkiem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a czy masz jakies hobby bo to wazne jest w zyciu 333 www.youtube.com/watch?v=v3ruLZoFe44

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Np.: Kupuję po drodze świeży makaron i bazylię, rukolę czy szpinak. Makaron gotuję, w międzyczasie robię w blenderze pesto z tej zieleniny. Mieszam makaron z pesto, posypuję parmezanem i gotowe. Albo inne proste sosy do makaronu zwykłego. Albo kupuję po drodze kawałek mięsa czy krewetki, robię szybki stir-fry z jakąś mieszanką warzywną i podaję z makaronem soba, czy sojowym, czy ryżowym (takich mam zapas). Albo wyciągam coś z zamrażarki (mam przeważnie zamrożone porcje pierogów, fasolki po bretońsku, chilli con carne, gulaszu - nie wszystko na raz oczywiście). Albo stek plus sałata z winegretem i bagietka. Albo omlet z "co się nawinie". Albo - jak już naprawdę nic mi się nie chce robić - ziemniaki w mikrofali (7-9 minut) i kubek zsiadłego mleka czy maślanki. Latem pomidory, bazylia, winegret na occie balsamicznym, mozzarella i bagietka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja robię kluski kładzione , albo leniwe dla leniwych - z serka homogenizowanego, albo naleśniki, albo omlet z ziemniaczkami smażonymi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Placki ziemniaczane - utarte na grubych oczkach (łezkach) - bo tak najszybciej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dla mnie to jest najprostsze danie : Łazanki z kapustą i pieczarkami Składniki: 200 g makaronu łazanki 1 duża cebula 2 łyżki oleju 250 g pieczarek 500 g kiszonej kapusty 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól pieprz cukier 1. Kiszoną kapustę kroję na mniejsze części. Jeśli jest bardzo kwaśna, opłukuję zimną wodą. Przekładam kapustę do garnka, zalewam wodą do przykrycia, dodaję listki laurowe i ziele angielskie i gotuję do miękkości. Odcedzam z wody na durszlaku i odstawiam. 2. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam posiekaną cebulę i smażę do zeszklenia. Pieczarki myję, kroję w półplasterki i dorzucam do zeszklonej cebuli, smażę przez kilka minut do zmniejszenia objętości i odparowania wody. 3. Makaron gotuję w lekko osolonej wodzie al dente. Ugotowany makaron mieszam z kapustą, duszonymi pieczarkami i cebulą. Danie doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem. Podaję na gorąco.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Najprostsze to to nie jest, a już na pewno nie szybkie, kapusta nie gotuje się w kwadrans.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dokładnie. Łazanki z kapustę są tanie i pyszne, ale nie ekspresowe, umrę z głodu zanim się ugotuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×