Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysoka prolaktyna

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Od roku staram się o dziecko. W końcu w lutym trafiłam na dobrego ginekologa i pierwsze co to kazał zbadać prolaktynę. Odebrałam wynik a tam 53. Norma to 4,79-23. Jaki lek pomógł wam ją zbić? I jakie badania jeszcze robiłyście po zbyt wysokim poziomie prolaktyny? Następną wizytę mam we wtorek.

Gość gość
A powiedz mi robiłaś jakieś dodatkowe badania np z obciążeniem? Bo czytałam że warto zrobić. Długo brałaś bromergon?

wiesz pobrali mi krew pużniej dostałam tabletke i za godzine znowu pobranie bromergon zarzywałam 6 miesiecy

Gość gość
Dzięki o to mi chodziło :-) a jak moge wiedzieć to jakie mialas wyniki za pierwszym i drugim razem?

Gość gość
ja ci odpiszę za pierwszym razem miałam prolaktynę zerową w normie, dopiero po obciążeniu metoklopramidem wzrosła 11 razy, jeden lekarz uważał, że to hiperprolaktynemia, inny, że nie, bo niby tylko ta pierwsza prolaktyna jest brana pod uwagę. Ja jednak posłuchałam pierwszego lekarza i brałam dostinex, lek bardzo drogi, niby bez skutków ubocznych, ale mnie waliło serce, odstawiłam, objawy wróciły (głównie plamienia), w ciążę nadal nie zaszłam, teraz mierzyłam prolaktynę tylko zerową i wynik za wysoki, dostałam bromergon zobaczymy

Gość gość
Tu autorka Ile placilyscie za dostinex i za norprolac ? Jest sens wydawać dużo więcej pieniedzy na te leki czy działają tak samo jak bromergon?

Gość gość
a co powoduje zbyt wysoka prolaktyna?

Gość gość
wysoka prolaktyna to hormon stresu. Dlatego jak żyjesz w stesie to ciężko zajść w ciążę. Ja prolaktynę miałam w normie, dopiero po obciążeniu miałam bardzo wysoką prolaktynę. Brałam bromergon, bolała mnie po niej głowa, ale dzięki temu leku zaszłam w ciążę w drugim cyklu :-)

Gość gość
Dzięki za odpowiedź :) Czyli nie ma sensu przepłacać.