Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić dla rocznego dziecka i jego mamy?

Polecane posty

Gość gość

Prosze o pomoc bo sama nie mam dzieci, a moja przyjaciółka urodziła synka i będę u nich za tydzień. Dodam,że nie widziałyśmy się od kiedy była w 9 miesiącu ciąży ze względu na dużą odległośc, a teraz dostałam kontrakt w kraju gdzie ona mieszka. Będę leciała z PL i prosto z lotniska jadę do nich. Dla niej myślałam o ulubionych perfumach i alkoholu dla niej i męża, ale coś jeszcze może kupić? Czy perfumy będą ok? Ale co dla dziecka? Na pewno nie ubranka, bo mają tego mnóstwo, żadnych też pluszaków. Więc co przywieźć małemu? Proszę przy okazji napisać gdzie można kupić ewentualną rzecz, ale wysyłki internetowe mnie nie interesują, bo będę w PL 5 dni tylko.

Gość gość
Perfumy i alkohol ok. Dla dziecka jakąś zabawkę edukacyjną, w Smyku mają tego mnóstwo.

Gość gość
nie chcę nic piszczacego, bo przyjaciolka mi narzekała, że właśnie za dużo tego ma i już ją głowa od tego boli:P

Gość gość
moze pieluszki albo kosmetyki do pielegnacji a dla niej moze tez jakis kosmetyk moze nie perfumy bo kazdy ma inny gust i np zapach moze sie nie spodobac

Gość gośćjaautorka
podpisałam się nickiem:P ja wiem jakie zapachy jej się podobają, więc tutaj nie ma opcji bym nie trafiła w gust;) Pieluszki odpadają, bo przyjaciółka zaczyna sadzać na nocnik, a kosmetyków do pielęgnacji rocznych dzieci nie znam. Przyjaciółka sprawy nie ułatwia, bo na pytanie co kupić mówi, że nic i njważniejsze, że wreszcie będę blisko.

Gość gośćjaautorka
i tylko w kółko mi powtarza, że mam ubranek nie kupowac, bo ona ma aż za dużo. No to co kupić? Jestem naprawdę zielona, a przecież z pustymi rękoma nie przyjadę. Będę u nich dwa dni, więc naprawdę głupio tak nic dziecku nie podarowac.

Gość gość
pchacza? ale takiego na kijku lub ciagacza np. piesek na sznurku. moja uwielbia sie tym bawic. jesli to dziewczynka to wozek z lala tez jest ok. nie wiem jaki masz budzet,bo duzo jest fajnychh zabawek dla malych dzieci

Gość gośćjaautorka
to chłopczyk:) ale z tym pieskiem na sznurku to masz świetny pomysł:D ja miałam takiego jako dziecko i uwielbiałam:D tylko czy roczniak nie jest za mały?

Gość gośćjaautorka
a budzet nie gra roli:P mogę przeznaczyć i 1000zł na zabawkę, ale zalezy mi na czymś fajnym, a nie świecącym, wyjącym i wkurzającym dorosłych:P

Gość gość
nie. moja wlasnie dostala na roczek i od razu sie "zaprzyjaznili" teraz ma 14msc i go glaszcze,caluje,przytula i bierze na spacer. razem jedza i daje mu pic. wydaje mi sie,ze rozwija jej wyobraznie i super,bo nie brzeczy nad uchem. przyznam sie,ze zadna interaktywna i edukacyjna zabawka nie przykuła jej uwagi na tak dlugi czas. wiec szczerze polecam

Gość gość
mozesz kupic rowniez autko takie duze co mozna przewozic klocki. jakis zwierzak na biegunach(z oparciem)

Gość gość
Konik na biegunach.

Gość gośćjaautorka
bardzo fajny pomysl;) kupię takiego pieska na sznurku. Dzięki tobie przypomnialam sobie jak sama miałam takiego i faktycznie byłam szczęśliwa z takiej zabawki:D I dla chłopczyka też się nadaje, a z ego co widziałam, bo z przyjaciółką rozmawiam na skypie często to mały nie ma takich zabawek. Raz jeszcze dziękuję:) Niech ci bóg w dzieciach wynagrodzi:P

Gość gośćjaautorka
dzięki za pomysły, ale auto ma, na którym może jeździć i konika też ma:) Piesek na sznurlu wygrywa. Prosta, fajna zabawka.

Gość gość
Roczniak nie jest za mały. Nawet jeśli jescze nie chodzi to zaraz zacznie i bedzie miał super zabawkę. Fajny jest tez jeździk firmy Fisher Price. Szczeniaczek uczniaczek. Dziecko może uzywac go jako pchacza a jak podrośnie to mozna używać jako jezdzika. Ma funkcje piosenek ale mozna ją wyłączyć. Ja swój kupowałam w smyku. Mogę jescze polecić interaktywnego Kubusia Puchatka. Śpiewa rozne piosenki . Moj syn go uwielbiał. Z nie wydających dźwięków polecam wszelkiego rodzaju samochody. Chyba kazdy chlopiec je lubi. Fajne są tez książki ze sztywnymo stronami, tak zeby dziecko mogło je samodzielnie przewracać. Jak moje dziecko miało rok bardzo lubiło oglądać ksiazki.

Gość gość
prosze bardzo.

Gość gość
Moja córka dostała śliczną ręcznie robiona poduszkę z wyszytym jej imieniem. Ale wiem że zamawiana była przez internet.

Gość gośćjaautorka
mały już chodzi:) samochód jak pisałam ma. ten szczeniaczek uczniaczek też fajny, może kupię i pieska na sznurku i tego szczeniaczka? zobaczę jeszcze, ale pomysły fajne. Dziękuję:)

Gość gość
Moj roczny synek ma taka ksiazeczke grajaca, nie piszczy. Sa tam najslynniejsze klasyczne utwory, Po nacisnieciu w pewnym miejscu gra fragment melodii. Zabawka jest ficha, a absorbuje Go niesamowicie. Uwielbia Sam ja przegladac. Nie jest to drogie, ale nie wiem, czy jest w pl.

Gość gość
Ja wlaśnie pisałam o edukacyjnych zabawkach, a nie piszczących dziwadłach, bo też ich nie lubię. Mój ma wlaśnie taką książkę o której pisal ktoś wyżej, jest cicha i absorbująca

Gość gość
zamiast pieska na sznurku, można kupić edukacyjnego żółwika fisher price który jest na kółkach i doczepić mu do ciągania sznurek. Fajne też są fotele na biegunach dla dzieci lub z chicco stoliki edukacyjne - to akurat dla roczniaka jak znalazł :)

Gość gość
kup książeczkę, na pewno coś wybierzesz

Gość gość
piesek na sznurku jest ok. Jeśli nie chcesz, żeby dźwięki zabawki przeszkadzały to większość zabawek edukacyjnych ma wyłączniki.

Gość gość
Na pewno coś znajdziesz na dumel.com.pl Mój synek uwielbia ich zabawki, bo są kolorowe i angażują go do zabawy. Polecam!