Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9,5 miesiąca i nie ma jeszcze ani jednego zęba

Polecane posty

Gość gość

Obserwuję jej dziąsła i nic się tam nie zmienia, nie są nawet zaczerwienione ani rozpulchnione, nic co by wskazywało na rychłe ząbkowanie. Już zaczynam się tym normalnie stresować.

przestań, pierwszy ząbak mojej córki pojawił sie w 11 m-cu, potem nic aż do ukończenia 1.5 roku, teraz ma 2 lata 3 m-ce i 12 zębów (jedynki, dwójki i piatki).Tylko. ale wszystko jest ok.

Gość gość
Ząbkowanie może być później. Niestety wtedy zdarza się, że kilka zębów idzie na raz i jest sajgon. Także ciesz się póki możesz. Jak u nas wychodziły wszystkie czwórki na raz to myślałam, że osiwieję...

Gość gość
Mojej pierwsze zęby wyszły w 11msc ,dolne jedynki. Dziąsła nie były ani opuchnięte ani zaczerwienione. Teraz ma 14msc i wyszły jednorazowo cztery górne,masakra. Dziąsła od miesiąca były strasznie spuchnięte

Gość gość
Moj mial 11mcy jsk wyszly na raz dwa dolne.za 2mce 2gorne.teraz ma 15mcy i wychodzi gorna czworka.z drugiej strony widac nastepny zabek. moj pierwszy mial 14mcy jak wyszedl mu pierwszy zab.

Gość gość
Mam 2 dzieci i w obu przypadkach maluchy pozno zabkowaly tzn 10mies. I na roczek . W pierwszym przypadku zabki wychodzily pojedynczo co 1-2mies. Zeby 5 to zamiast wyjsc na 2,5roku zaczely wychodzic dopiero po 3 urodzinach rowniez w odstepach kilku mies. Przez to ze pojedynczo wychodzily rzadko byla goraczka nocny placz itp. Drugiemu maluchowi rosna zeby podwojnie i w krotkim czasie nie ma 2l a chyba juz tylko 5tek brakuje oczywiscie goraczka zawsze jest nieodlaczna takze nie martw sie doczekacie sie zabkow i nocnych koszmarow :)