Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijjuuna

tragedia na twarzy

Polecane posty

Gość ijjuuna

Z trądzikiem walczę ok. 1,5 roku czasu. Wcześniej nie miałam zbyt poważnych zmian na twarzy, kilka krostek na miesiączkę i to wszystko. Teraz zmagam się z trądzikiem na policzkach (od dłuższego czasu mam blizny właśnie na policzkach, kiedy od czasu do czasu wychodzą nowe krostki), brodzie a także na czole. Używałam już różnych maści itd, ale nic nie pomaga. Miałam np: Tormentiol, Acne-derm, cynk w tabletkach i wiele innych.. Dodam, że mam 20 lat. Czy jest ktoś w stanie doradzić mi czegokolwiek?

Gość gość
Idz do dermatology!

Gość gość
Tretinoina/izotretinoina, na początek zewnętrznie, jak nie pomoże to tabletki.

Gość gość
1. nie mówi się "1,5 roku czasu" tylko "1,5 roku" 2. co to za zwrot "na miesiączkę"? jest niepoprawny

Gość gość
Proponuję odwiedzić kosmetologa, który przeprowadzi wywiad, oceni stan skóry i dobierze odpowiednie zabiegi, które zlikwidują Twój problem. Najlepsze salony kosmetyczne znajdziesz na stronie http://dobrakosmetyczka.pl/kosmetyczki/poznan/

Gość gość
daj se spokoj z tymi wszyskimi super kosmetykami ja tez tak mialam zaczelam myc zwyklym mydlem bialy jelen i nie mam zadnych problemow w tych wszystkich zelach tonikach jest sama chemia

Gość gość
ja wydalem w ciagu roku ponad 500 funtow na rozne p*****ly a twarz wygladala coraz gorzej, az w koncu sie wqrwilem i wszystko wyyebalem do smieci, dwa miechy temu znalazlem jakis artykul o ekstrakcie z liscia oliwnego, zamowilem, biore to od tamtego czasu, twarz jak pupa niemowlecia, a i blizny tez znikaja tylko troche cierpliwosci potrzeba

Spróbuj może pić olej lniany? Ja też miałam problemy ale od kiedy piję to wszystko poznikało :)

Gość Kosmetologggg
Witam, warto byłoby faktycznie zasięgnąć porady lekarza dermatologa, możliwe, że włączy jakieś leczenie pochodnymi witaminy A (retinoidy itd). Jeśli chodzi o część kosmetyczną to większość zabiegów kosmetologicznych można wykonywać w momencie kiedy trądzik jest już zaleczony aby go nie roznieść. Zależy jak on wygląda. Należałoby zatem udać się również do kosmetologa, który obejrzy skórę. Równocześnie z retinoidami można wykonywać kwas azelainowy - jest to kwas leczniczy, gdzie terapia retinoidami nie jest przeciwwskazaniem. Efekty mogą być naprawdę bardzo dobre. Jeżeli trądzik pozostawi blizny, na zakończenie serii kwasu azelainowego, w momencie kiedy zostaną już odstawione retionoidy i minie nawet 6 miesięcy można na nie zadziałać kwasem glikolowym 70%. Serdecznie zapraszam do naszej kliniki Beauty&Health w Krakowie na wyżej wymienione zabiegi.

Gość gość
Podczas leczeńie retinoidami lepszy jest kwas laktobionowy od azelainowego.

Gość gość kiedys pryszczata234
na trądzik i pryszcze przed miesiaczka polecam siemię lniane - zmielić 2 lyzki i wypic albo z meliikiem albo z woda ( nie goraca) Do tego codziennie 2 lzyki oleju lnianego bukwigowego, 1lyzka pestek dyni i słonecznika. Zobaczysz za 2 tyg już zauważysz roznice a za 3 mies będziesz mieć skore jak pupa niemolaka. Wiem to bo sprawdziłam sama na sobie. Najwazniejsze jest tez to żeby nie opychać się słodkim, nie jesc jedzenie ze sztucznymi dodatkami typu kostaka rosolowa, vegeta. Pozdrawiam :)

Gość gość
Każdy organizm przechodzi to inaczej. Mój wyjątkowo sobie z tym nie radził. Po kuracji antybiotykowej u dermatologa, wizytach oczyszczających u kosmetyczki. Nic nie pomagało.Od dwóch miesięcy stosuję tabletki IQFACE i dopiero teraz zaczynam wyglądać jak normalny człowiek.

Gość gość
Podobno dobrze jest się odrobaczyć, bo pasożyty mogą dawać taki objaw :)

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne zaśmiecacie? Proszę:www.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884 783/3

Gość gość
Jestem z Warszawy i szukajac dla odmiany kosmetyczek znalazlam cos takiego stayyoung.pl/terapia-dersonval/4583892396 - ze niby terapia Dersonovalem. Ktos moze uzywal tego specyfiku? Z opisu wychodzi na to, ze dziala nie tylko na tradzik, ale nie jestem przekonana. Moze ma ktos jakies doswiadczenia?

Gość gość
Darsonval ma działanie antybakteryjne, wytwarza ozon. Najczęściej stosuje się po oczyszczaniu manualnym.

Gość gość
Czyli teoretycznie moze zadzialac?

Gość gość
Po wielu latach nierównej walki z trądzikiem w końcu udało mi sie ją wygrać i to z pomocą tabletek IQFACE.W sumie kupiłam je na próbę nie licząc na jakieś spektakularne efekty.Ale liczy się to że w końcu mi się udało i wyglądam jak człowiek.Bez wstydu wychodzę wśród ludzi.

Gość gość
Sam darsonval raczej nie pomoze, ale mozesz sprobować :)

Gość gość
Maści nic nie pomogą, idź po tabletki antykoncepcyjne tylko zaznacz, że to na trądzik i problem z głowy.

Gość gość
iq oszustwo!!! W "waszym" wątku już wyszło, żeście naciągacze, to teraz inne spamujecie? :o :o :o Proszę: www.f.kafeteria.pl/temat/iqface-opinie-p_5884783/3

mi pomaga dermokosmetyk qcera. stosowałaś może? tylko trzeba pamiętać o systematyczności. no i dobrze oczyszczać twarz przed nałożeniem kremu.

Gość LuzMarija
A co to takiego jest? Jakaś maść?

Gość gość
ktoś może korzystał z tej terapii dersonovalem/? bo widze, ze ktos wrzucil linka ze stay young. ja akurat z warszawy nie jestem, ale chcialabym sie dowiedziec, czy dziala?

Gość gość
U mnie działa, ale może to kwestia tego, że większość rzeczy na początku działa. Potem już niekoniecznie. Ale to wina mojej skóry.

Gość jaśka_
Wyżej ktoś poruszył wątek Qcery. To dermokosmetyk dostępny w aptekach. Trzeba go stosować regularnie przez kilka miesięcy, żeby zauważyć jakiekolwiek rezultaty ;)

Gość gość
A ile kosztuje ta qcera? Bo na jednym forum piszą, że ok 30 zł, a na innym, że ok 20. 10 zł to jednak różnica...

Gość gość
Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!Qgóóoowno spamerskie! WYPAD z tą żałosną reklamą!!!

Gość gość
?? qcera kosztuje ok 30zł. o co chodzi z tym spamerskim gównem??

Gość gość
22 zł płaciłam w zeszłym tygodniu w normalnej, nie sieciowej, aptece w moim mieście.