Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego ginekolog przepisał mi furaginum na infekcj***akteryjną pochwy?

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego ginekolog przepisał mi furaginum na infekcj***akteryjną pochwy?

Gość gość
?? Tak jak w temacie. Jest to lek stosowany w zakażeniach dróg moczowych.

Gość gość
Up

Gość gość
Infekcje okolic intymnych bardzo często przerzucają się na drogi moczowe ze względu na naszą budowę, więc mógł go przepisać zapobiegawczo, np. po 1 tabletce dziennie. W jakiej dawce przyjmujesz furaginę? Czy przepisał coś na samą infekcję pochwy? Mnie ZAWSZE przerzuca się na drogi moczowe więc biorę furaginę przy infekcjach nawet bez recepty, bo inaczej spora szansa że rozwinie mi się zapalenie tych dróg, a mam do tego skłonności. Nie raz nie mam objawów grzybicy tylko zapalenia pęcherza, bioe furaginę, przechodzi pęcherz ale dalej jest coś nie tak i okazuje się że znowu infekcja intymna :s

Gość mamapoli
a dostałaś jeszcze jakieś inne leki? jakie masz objawy? ja na bv dostałam antybiotyk i dopochwowo invag. Przy infekcji dróg moczowych miałam całkiem inne objawy-wtedy fatycznie furagina, też probiotyki i urinal.Do tego sok z żurawiny i dużo do picia.

Gość gość
Często infekcje intymne/płciowe są powiązane z infekcjami dróg moczowych, stosuj się do zaleceń lekarza. W trakcie leczenia i po nim zażywaj provag, który zakwasza pochwę oraz drogi moczowe chroniąc przed namnażaniem patogenów. Ze względu na żywe szczepy mlekowe w jego składzie kapsułki trzymaj w lodówce.

Gość gość
To ja, założycielka tematu...Właśnie przepisał mi aż 6 tabletek dziennie. Miałam nawracające infekcje pochwy od antybiotyku wiec poszłam do ginekolozki która zleciła wymaz z pochwy wyszła mi duża ilość jakichś dwóch bakterii. Dostałam na to właśnie Furagin 3X2 i Gynalgin 1x1. Po kilku dniach tej kuracji dostałam trwających kilka dni mdłości i teraz podejrzewam ze to właśnie od furaginu. Czy to prawdopodobne?

Gość gość
Up

Spróbuj urofuraginum. Bez recepty. Mi zawsze pomaga. A jak masz mdłości to idź do lekarza i powiedz. Niech ci zmieni leki.

Spróbuj urofuraginum. Bez recepty. Mi zawsze pomaga. A jak masz mdłości to idź do lekarza i powiedz. Niech ci zmieni leki.

Gość gość
Trochę duża dawka, poczytaj na ulotce jakie są skutki uboczne. Ja stosowałam furaginę ale typowo przy infekcji pęcherza, natomiast przy infekcji bakteryjnej pochwy, przyjmowałam antybiotyk po którym przez 7 dni aplikowałam dopochwowo probiotyk invag w celu odbudowy mikroflory. Czy odczuwasz jeszcze pieczenie, masz upławy? Jeśli tak to będziesz musiała ponownie udać się do lekarza.

Gość gość
Przy infekcji dróg moczowych stosowałam żuravit i provag. Pierwszy działa antybakteryjnie, drugi zakwasza drogi moczowe i chroni przed rozwojem patogenów. Dodatkowo robiłam sobie nasiadówki w ciepłej wodzie z dodatkiem kory dębu. Ten zastaw pomógł.