Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karmiace czy pijecie czasem alkohol?

Polecane posty

Gość gość

Pijecie czasami piwko czy winko? Czym wtedy karmicie dziecko i kiedy ponownie dostawiacie do piersi?

Gość gość
ja pije od czasu do czasu piwko. zawsze mozna podac jakas kanapke lub owoc. mlodszemu dziecku mozna sciagnac mleko przed %. alkohol wchodzi w mleko ok 90min po spozyciu i ulatnia sie rowniez w ciagu 90min. do tego warto doliczyc jeszcze z godzinke zeby miec pewnosc. oczywiscie mowie tu o piwku/lampce wina,a nie o libacji alkoholowej z wodka na czele.

Gość gość
ja nie pije,jak skoncze karmienie to w tedy jakiegos likierku sie napije:)

Gość gość
Kilka razy odrobinę likieru typu Baileys. Kiedy miałam wielką ochotę to raczyłam się odrobinką od razu jak położyłam dziecko spać koło 20. A że córka przesypia z reguły spokojnie do 1 w nocy to spokojnie taką ilość mogłam wypić. Ale to było naprawdę z 20-30 ml. Uważam, że taki zupełny radykalizm nie jest konieczny. Ważne żeby wiedzieć jak działa laktacja, ile można wypić i po jakim czasie karmić. Ja miałam gorzej bo córka nigdy nie nauczyła się pić z butli. Ale mamy które mogą podać swój pokarm z butelki moim zdaniem spokojnie mogą sobie raz na jakiś czas pozwolić nawet wypić na imprezie tylko odciągnąć wcześniej zapas.

Gość gość
Ja jakos nie moglam sie przemoc do alkoholu jak karmilam , balam sie ze jednak cos tam zostanie i dziecko dostanie %w mleku wiec przez caly okres karmienia nie pilam a karmilam 1,5 roku , dodajac jeszcze ciaze wychodzi ponad dwa lata , za to ootem po jednym piwie bylam pijana :D