Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość monia

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość monia

Witam!mam problem, zastanawiam sie czy jestem w ciąży a bardzo sie boję zrobic testu,jestem chora nadczynność tarczycy i przed okresem i w sumie czesto mam objawy ciąży mdłości,zawroty głowy, rozdraznienie humory, zgaga, wzdęcia mam czesto i brzuch wielki i bolał, i miesiączka nie regularna przez 3 miesiace ciagle mialam 25go i potem zaczelo sie cofać o pare dni. I w tamtym miesiącu lutym Dostalam 13go. Obecnie nie mam okresu ale i bylo tez pozniej miz miesiac temu, ale od paru dni Zrobilam sie bardzo senna, ciagle chce mi sie spac i w krzyżu mnie boli, a takto nic wiecej, uprawialismy seks ale bez wytrysku tylko na brzuch, i od wczoraj ciagle sie denerwuje ze jestem, wymyślam sobie ciągle jakies powody i nie wiem czy to ciążą czy obsesją. Tarczycy nie leczę od roku w krzyżu czerwcu mialam łyżeczkowanie na martwy płód. Nie chce byc w ciąży a partner twierdzi ze jak bede to nie z nim bo bez wytrysku nie da sie zajść. Bardzo sie boję testu. Juz mam dwojke dzieci i jedno usunięte. Pozdrawiam

Gość gość
Da się zajść bez wytrysku, bo jest jeszcze coś takiego jak preejakulat który wydobywać się może przez cały czas trwania stosunku i może w tobie zostać. Jak się boisz, to a) zrób test ciążowy i nie gadaj że nie chcesz, bo inaczej tego NIE sprawdzisz, i b) ZABEZPIECZAJCIE SIĘ. To podstawa jeśli obawiasz się ciąży. A nawet wtedy nie masz 100% pewności (szacuje się ok 98% skuteczności prezerwatyw)

Gość gość monia
Mialam tabletki anty i zaszłam w ciążę, i pozniej nie bralan ur dziecko i drugi raz w prezerwatywie i zaszłan tez, i od 3 lat po ur dziecka nie zaszłam i bez żadnego zabezpieczenia jak dochodzil wyjął, w tamtym roku zaszłam ale martwy płód. I wydaje mi sie teraz ze tez jestem w ciąży bardzo sie boję testu. Liczę ze moze od tarczycy bo przestałam od pol roku leczyc.

Gość gość
To też jest możliwe. Nic niestety nie ustalisz jeśli tego w jakiś sposób nie sprawdzisz - test ciążowy jedna sprawa, niem a się co bać bo to rzeczywistości nie zmieni, a jeśli jesteś w ciąży to i tak prędzej czy później się dowiesz... A lepiej wcześniej i podjąć jakieś decyzje/działania, np. badania ginekologiczne żeby sobie nie zaszkodzić. Druga sprawa to polecam wrócić do leczenia i przede wszystkim badania swojego stanu tarczycy. Jeśli masz takie obawy, koniecznie idź do lekarza się przebadać. Czujesz się źle i musi być tego jakiś powód. Nie bój się testów, badań i lekarzy - lepiej wcześniej się sprawdzić niż później żałować.

Gość gość monia
Najlepiej isc do lekarza, jak mialam 17 lat mialam podobne objawy do ciąży i rodzice kazali zrobic test choc jeszcze żadnego nie mialam zbliżenia seksualnego i wyszło mi ze wtedy ze jestem w ciąży i test powtórzyłam innej firmy i tez wyszło ze dalej, rodzice byli wściekli ale poszliśmy do gin i potwierdził ze jestes dziewicą. Nie nawidze robic testów i sie boję,

Gość gość monia
Najlepiej isc do lekarza, jak mialam 17 lat mialam podobne objawy do ciąży i rodzice kazali zrobic test choc jeszcze żadnego nie mialam zbliżenia seksualnego i wyszło mi ze wtedy ze jestem w ciąży i test powtórzyłam innej firmy i tez wyszło ze dalej, rodzice byli wściekli ale poszliśmy do gin i potwierdził ze jestes dziewicą. Nie nawidze robic testów i sie boję,

Gość gość
Stara a głupia.

Gość gość monia
Starość starościa a zycie życiem

Gość gość monia
Zrobilam test. Nie ma ciąży

Gość gość
ja mam podobny problem okresu nie dostalam a wynik testu negatywny