Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cc i ciąże pozamaciczne

Polecane posty

Gość gość

"Ciąże pozamaciczne mogą być groźne dla zdrowia i życia kobiet. W ostatnich latach liczba tego rodzaju przypadków uległa zwiększeniu. Ma to związek z coraz częstszym wykonywaniem cesarskiego cięcia" hah macie te swoje cudowne cc.. chcecie przechytrzyć naturę? nie da się. wp.tv/i,ciaze-pozamaciczne,mid,1660356,klip.html?_ticrsn=3&ticaid=614805

Gość gość
bywa i tak :D

Gość gość
nie, no przecież cc ma same plusy. żadnych minusów :P

Gość gość
w Polsce w latach 1994–2000 zgonem zakończyły się porody 204 kobiet, z czego 61 przypadków to były porody siłami natury, a 134 – cięcia cesarskie (liczba ta obejmuje wszystkie cięcia, a więc głównie te wykonywane ze wskazań medycznych). Kłopoty z płodnością i kolejną ciążą Mogą pojawić się trudności z zajściem w ciążę, jeśli wskutek zrostów doszło do niedrożności jajowodów czy endometriozy. Cesarskie cięcie zwiększa też ryzyko wystąpienia ciąży pozamacicznej. Także blizna na macicy może być przyczyną komplikacji w kolejnej ciąży (np. przyrośnięcie łożyska, przedwczesne odklejenie się łożyska, pęknięcie macicy).

Gość gość
takie życie :D

Gość gość
Ja po cc po 3 latach zdecydowałam sie ba dziecko i zaszłam w ciąże w 1 cyklu.

Gość gość
oklaski dla tej pani! :D

Gość gość
21:23 to zmów paciorek za to że ci się udało, bo statystycznie mogłaś być ofiarą cc

Gość gość
Żadna moja koleżanka czy znajoma nie miała powikłań po cc. Natomiast wiele ma powikłania po porodzie SN. To mnie bardziej przekonuje. Trzy pierwsze przypadki z brzegu: 30 lat dziewczyna i wypadająca macica, niedotlenienie i związane z tym upośledzenie dziecka, uszkodzony bark przy porodzie.