Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do kobiet 27 do 30 lat czy macie już zmarczki pod oczami?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja mam 27 i mam dość spore jak na moj wiek, zastanawia mnie czy wy też już macie czy pojawiły sie u mnie przedwcześnie?

Gość gość
Dużo zależy od genów. Od tego czy palisz, pijesz, chodzisz na solarium. Przyjrzyj się swojej mamie, tacie. Ja mam 38 lat i nie mam. Moja mama 60 i ma takie lekkie. Oczywiście będę miała inne oznaki starości, ale zmarszczek pod oczami, czy wokół oczu mieć nie będę.

Gość gość
pod oczami nie mam żadnej. niedawno pojawiły mi się lekkie bruzdy nosowe :o a poza tym od maleńkości mam już dwie poziome zmarchy na czole i dwie głębokie bruzdy na szyi

Gość gość
Nic ale to sa geny.daja mi 24 a mam 3wiecej

Gość gość
ja mam 27, na twarzy ogólnie skórę mam spoko, gładką, tylko własnie pod oczami zaczeła mi wiotczeć skóra i właśnie myślę nad kwasem hialuronowym, moja kolezanka robiła i efekt jest super, wiadomo tylko, że nie można przesadzić, ale w umiarkowych ilościach napewno efekt bedzie na plus, botoks to raczej dla starszych kobiet tak mi sie wydaje

Gość gość
up

Gość gość
zmarszczek nie mam ale niestety mam skłonności do cieni i worków pod oczami. Do tej pory nic mi na to nie pomogło.

Gość gość
w takim wieku zmarszczek być jeszcze nie powinno, może palisz albo masz przesuszoną skórę pod oczyma, źle się odżywiasz, nie nawilżasz skóry od wewnątrz, dużo się opalasz itd., pomyśl,może niewłaściwie o siebie dbasz

Gość gość
Kazdy po 25 roku zycia jakies ma, znam kobiete co ma 40 lat i twierdzi ze nie ma zmarszczek,a ma sporo tylko nie wiem czemu żadna kobieta sie nie przyzna do swoich ulomnosci :P albo rzadk ktora. Prawda jest taka, że w okolicach 30-stki mamy juz mniej kolagenu niz 10 lat temu

Gość gość
a ktora z was potrafi zabic kure albo karpia?

Gość gość
Brednie, nie każdy po 25. roku czy po 30. ma zmarszczki!!! Znam wiele kobiet w okolicach 40 które zmarszczek nie mają i takie które są po 20. i je mają. Wszystko kwestia uwarunkowań genetycznych i dbania o siebie, więc nie uogólniaj.

Gość gość
42/nie mam i mimicznych też nie mam za to mam od linii nosa,do kącika ust i lwią między brwiami

Gość gość
Ja twierdzę że nie mam, moje koleżanka kosmetolog mówi że mam ;), a ja tam jakoś ich nie dostrzegam. Tzn. widzę że jak się uśmiechnę to mam kilka bardzo płytkich zmarszczek koło oczu i koło ust, ale są one dla mnie naturalne. W porównaniu z innymi mam ich na pewno mniej i wolniej się starzeję. Nie mam jeszcze żadnego siwego włosa a mam ciemne więc bym zauważyła, cerę mam ładną. Czuje się młodo i myślę że wyglądam młodo, ale jakieś drobne zmarszczki tam może i są :). Mam 28 lat. Moja mama ma bardzo mało zmarszczek, obydwie niezbyt dużo się opalamy.

Gość gość
40 latka NIGDY nie bedzie wyglądać tak młodo jak 20 latka. Mam oczy i widze jak ludzie wyglądają, śmieszne jest tylko jak taka 40stka np moja ciotka twierdza, że wyglądaja tak młodo, a wcale tak nie jest. Postaw 20 latke obok 40 latki zawsze bedzie widać roznice wieku chocby ta 20stka ćpała i paliła a 40-stka prowadziła zdrowy tryb zycia

Gość gość
Bo kosmetolodzy widza fachowym okiem wady, Ty sama ich nie widzisz i upływu lat, kosmetolog czy lekarz medycyny estetycznej juz tak, tyle ,że nie mozna sie zwariować, kazdej pojawia sie zmarszczki i nie ma na to siły, a poza tym na ile lat sie wyglada to nie tylko zmarszczki przecież zmieniaja nam sie rysy twarzy, wyciagnijcie soje zdjecia za czasów nastolatek i teraz, rysy są inne, przeważnie ostrzejsze

Gość gość
33 i nie mam

Gość gość
Nie no ja oczywiście widzę że się zmieniam, ale totalnie mi to snu z powiek nie spędza. A ona z kolei już planuje jakieś zabiegi na swoje zmarszczki, których podobno ma co raz więcej, więc kiedy powiedziała "widzę że i Ciebie też powoli zaczynają się robić jakieś tam pierwsze zmarszczki" to się zdziwiłam ;). Ale to że po 25 r.ż moja twarz zaczęła się zmieniać to widzę. Widzę też po sobie bardzo takie rzeczy jak stres czy niewyspanie, a kiedy byłam młodsza mogłam nie spać porządnie tydzieć i dalej wyglądać pięknie i świeżo :)

Gość gość
To jest raczej logiczne że 40 latka nie będzie wyglądała na 20 lat. Po co pisać o takich oczywistościach? Tu jest pytanie o zmarszczki. Nie każda 30., 40. latka je ma. I mimo że 40 latka nigdy nie będzie wyglądać jak 20. latka mimo braku zmarszczek to może wyglądać na 30. latkę i odwrotnie, 30. latki często wyglądają dużo poważniej. Zależy od genów i od tego jaki kto tryb życia prowadzi i jak dba o urodę.

Gość gość
ja nie mam

Gość gość
no jeszcze 10 lat mniej można wyglądać ,ale nie wiecej bo przede wszystkim zmieniaja nam sie ryzy twarzy, nos i podbrodek rosna całe życie itd. Nawet takie co maja full kasy jak taka Rozenek, ok może są atrakcyjne i wygladaja troche młodziej, ale bez przesady, nigdy juz nie beda wygladaly jak nastolatki jesli chodzi o wiek, a im sie pewnie im sie wydaje, że tak

Gość gość
Tak naprawde młodo to wyglądają Azjatki, nie wiem czy to jest kwestia diety czy czegoś innego

Gość gość
Nie mam. Za to mam bardzo dużo siwych włosów. 31 lat.

Gość gość
przecież 20 latka to hipotetycznie córka tej 40latki,przecież więc po co się tutaj "pruć" ze nigdy nie będzie wyglądała 40 latka jak 20 latka,no i super,ja wcale nie mam takiej potrzeby,bo psychicznie jestem na poziomie dojrzałej kobiety,i stwierdzam fakt ze nie mam zmarszczek pod oczami ani mimicznych ale oczywiście,że uwielbiam sobie patrzeć na cudną cerę 20latek,jest zupełnie inna poza tym ,skoro podobam się facetom 30latkom,nie jest ze mną jeszcze tak tragicznie:P

Gość gość
A ja chyba jestem jakas inna, mam 26 lat i jedni mnie oceniaja młodziej np na 22, 23, a inni na 26-28 dziwne to nie potrafie tego logicznie wytlumaczyc :D I latem przewaznie oceniaja mnie mlodziej niz zima

Gość gość
Rozenek to nie jest dobry przykład. Owszem jest piękną, zgrabną,zadbaną, bardzo atrakcyjną kobietą , ale wygląda na swój wiek według mnie. Za to Rusin, też po 40. moim zdaniem wygląda bardzo młodziutko. Ja bym jej dała 30 kilka lat.

Gość gość
Ja tam uważam że to jest spoko jak kobiety twierdzą że wyglądają młodo. Oczywiście wyglądają prawie zawsze mniej młodo niż twierdzą, ale dalej ktoś kto uważa się za atrakcyjnego będzie bardziej atrakcyjny od kogoś kto rano patrzy z nienawiścią w swoje odbicie w lustrze. Polki i tak mają dużo kompleksów, nie widzę powodów dla których odmawiać komuś przeświadczenia że wygląda młodo, pięknie, i nie ma zmarszczek :). Skoro tak twierdzi to zawsze trochę tak jest :).

Gość gość
każdy ma skłonnosci do inych zmarszczek, jedni marszcza czesciej czoło, inni czesciej się usmiechaja itd,ale kazde zmarszczki postarzaja, poza tym zszarzała, ziemista skóra tez bardzo

Gość gość
Moze masz racje, ja ta ich nie wyprowadzam z tego bledu jak sadza, że młodziej wygladaja niz faktycznie jest niech sobie mysla, ale np moja ciotka mysli, że wyglada jak nastolatka, a naprawde tak nie jest, ale niech sobie mysli jak lubi :P

Gość gość
Mnie bardzo śmieszy gdy ktoś sam o sobie mówi że wygląda młodo a w rzeczywistości wygląda dużo poważniej niż wskazuje metryka,ale jest też bardzo wiele kobiet które naprawdę wyglądają o wiele wiele młodziej niż mają faktycznie lat! Zależy kto jakie geny odziedziczył, czy uprawia sport, co je i pije, czy się wysypia, czy prowadzi stresujący tryb życia etc.

Gość Malwinka MM
Ja na te pierwsze zmarszczki polecam właśnie kwas hialuronowy. sama biorę w tabletkach bo na pewno nie mam zamiaru się kłóc, Biorę od niedawna, a powiem wam, że już widze efekty. Zmarszczki na czole bardzo się wygładziły, a skóra pod oczami jest jaśniejsza:)