Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona2531

Jak przejść z ciemnego brązu do blondu ?

Polecane posty

Gość ona2531

Mam włosy ciemny brąz a chciałabym być blondyn :) Pytanie do kobiet w jakim czasie i jak przejść do blondu? Pytanie też mam do mężczyzn brunetki czy blondynki wolicie?:)

Gość gość
Ciemny brąz to twój naturalny czy farbowany?

Gość gość
idziesz do fryzjera i przechodzisz, co to za głupie pytanie? no chyba ze sama chcesz to zrobić w domu to powodzenia:-D a co drugiego pytania to nie bądź smieszna że włosy coś tu zmienią, ile ty masz lat 12?

Gość gość
"no chyba ze sama chcesz to zrobić w domu to powodzeniasmiech.gif" xxx Dlaczego powodzenia? Ja miałam włosy czarne, brązowe, rude i bardzo jasny blond aktualnie i zawsze farbuje włosy sama... nie trzeba być geniuszem. Wystarczy trochę wiedzy i umiejętności... Fryzjerką nie wierze od kiedy zniszczyły mi włosy..

Gość gość
Jakich produktów używałaś do rozjaśniania? Mam farbowany ciemny brąz. :)

Gość gość
co ty gadasz? mam skonczona szkołe fryzjerką i wiem jak można zniszczyć włosy domowym sposobem. W zakładach fryzjerskich mają tak dobre specyfiki ze po takiej drastycznej zmianie nie czujesz kompletenie zniszczenia włosa. Miałam taką metamorfozę swego czasu i w szoku byłam że włosy nic kompletnie nie zniszczone

Gość gość
ciekawe jaki to salon :) mało takich co podejmują się takich metamorfoz z ciemnego brązu na blond :P

Gość gość
Z czarnych farbowanych na jasny blond trochę czasu mi zajęło. Najpierw oczywiście dekoloryzator. Włosy po nim miały okropny kolor więc 4-5 dni z domu tylko w czapce wychodziłam :D później po tygodniu rozjaśniacz (odradzam produkty joanny, strasznie niszczą). Dać odpocząć włosom i później kolejny raz rozjaśniacz. Zaopatrz się najlepiej w dobry szampon, odżywkę i maseczkę do włosów. Ja używam z 'elseve' i takiego samego dekoloryzatora użyłam do zdjęcia koloru. Nie słuchaj pseudo fryzjerek na kafe, bo tu co druga to albo lekarka, albo psycholog w zależności od tego na jakim temacie piszą. Moim włosom nic się nie stało (nie licząc, że przez dwa dni od dekoloryzacji trochę zaczęły wypadać). Włosy mam długie, gładkie i zdrowe. ;) Więc da się...

Gość gość
a jak się podejmują to trwa to rok..

Gość gość
Ps napiszę dosadniej. Wypadały dwa dni w małych ilościach a później wszystko wróciło do normy. Jakby ktoś miał ochotę się przyczepić.

Gość gość
gość dziś a jak się podejmują to trwa to rok xxxx i już poległaś pani fryzjerko :D U fryzjera przejście z ciemnego brązu na blond trwa równiutkie 3 miesiące.

Gość gość
tak jasne, dwa razy włosy rozjaśniać to bez włosów sie zostanie

Gość gość
po fachowej dekoloryzacji ,w salonie,przez rok tylko ścinałam włosy,tak były zniszczone i nie "trzymał" się żaden kolor,sama dobierałam kolor odrostu i teraz sama się farbuję,nigdy wiecej nie skorzystam z profesjonalnej usługi,bo to są wyrzucone pieniądze i to niemałe ,bo 200zł mnie ta ,nieprzyjemność kosztowała .na raczej krótkich włosach.

Gość goooooosc
hmm ja mam włosy do pasa cieniowane i zastanawiam się ile by takie farbowanie u fryzjera kosztowało... :P

Gość gość
Co ty gadasz :O? Ja rozjaśniam włosy raz w miesiącu od 6 lat i jakoś nic im nie jest ;) Nie znasz się to sie nie wypowiadaj w tym temacie

Gość ona2531
hmm to juz nie wiem czy fryzjer czy sama:P tylko ja tez mam dlugie wlosy :)

Gość gość
gość dziś dokładnie. Profesjonalizm salonów fryzjerskich dokładnie pokazany jest w programie "ostre cięcie" Niby fryzjerki a nic nie potrafią. Sama zawsze ścinam i farbuje włosy i jakoś nie wypadają, nie rozdwajają się i są zdrowe....

Gość gość
Co ty gadasz pechowiec.gif ? Ja rozjaśniam włosy raz w miesiącu od 6 lat i jakoś nic im nie jest oczko.gif Nie znasz się to sie nie wypowiadaj w tym temacie x sama sie nie znasz a innym porady fryzjerko od siedmiu boleści dajesz, raz w miesiącu to rozumiem że same odrosty rozjaśniasz a nie całe włosy

Gość gość
Ty wiesz jak się nakłada jakąkolwiek farbę na odrosty :O? To widać że pojęcia nie masz... Rozprowadzasz farbę najpierw na odrosty a później na cały włos oprócz końcówek (ja zawsze nakładam na nie odżywkę przed farbowaniem) ... Robisz ze mnie idiotkę, którą sama jesteś. nieładnie ;)

Gość gość
sama jesteś idiotką kretynko, to włosy farbujesz anie rozjaśniasz, nie znasz sie, poza tym farbowanie całych włosów co miesiąc strasznie je niszczy taka prawda, a żeby ktoś stale rozjaśniał całe włosy co miesiąc to nie słyszałam

Gość gość
rozróżniasz w ogóle farbe od rozjaśniacza? a jak sie nakłada farbe to dobrze wiem :D rozjaśniaczem wiekszość robi same odrosty a nie całe włosy bo rozjaśniacz strasznie niszczy włosy i nie ma potrzeby tego robić