Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wysypka po szczepionce mmr czy Wasze dzieci też miały?

Polecane posty

Gość gość

w zeszłą środę zaszczepiłam syna a dzisiaj podczas kąpieli zauważyłam lekką wysypkę na jego plecach.Pielęgniarka uprzedziła mnie że tak może być ale zastanawiam się czy to się często zdarza.Jestem trochę przewrażliwiona bo starsza córka wysoko gorączkowała tydzień po szczepieniu...

Gość gość
A czy matka dziecka szczepionego na swinke odre i rozyczke, moze po kilku dniach od szczepienia dziecka dostac swedzacej wysypki/Krostek? Niby ta szczepionka zawiera zywe wirusy, ale jak niby matka mialaby z nimi stycznosc? Nie przychodzi mi do glowy inne wytlumaczenie tych krostek. Dodam, ze rok temu po szczepieniu na rotawirusy(dziecko) po kilku dniach zachorowalam na ostra grype zoladkowa-jelitowa. Moze ktos kto zna temat wypowiedziec sie co o tym mysli?

Gość gość
a skąd ma wziąć te pojedyncze szczepionki? bo w Polsce nie są dostępne i w aptekach tez nie chcą sprowadzać za zamówienie z zagranicy

Gość gość
Jak to nie są dostępne? Nawet jeśli w danej chwili ich nie ma, to trzeba zamówić i spokojnie poczekać. Nic się nie stanie jak zaszczepi dziecko parę miesięcy później. Nie dajcie się wkręcić w panikę.

Gość gość
ja nie pytam czy dobrze zrobiłam szczepiąc,ani nie pytam o inne szczepionki,interesuje mnie jedynie czy wysypka jest częstym objawem poszczepiennym.Wiem że może się pojawić tak jak i gorączka,czytałam o tym szczepieniu,pytałam lekarzy,pielęgniarki a poza tym uważam że należy szczepić dzieci,mało tego,zastanawiam się czy nie zaszczepić siebie bo włosy staneły mi dęba jak poczytałam o niektórych chorobach i ich powikłaniach...

Gość gość
Moja corka dostala tez mała wysypke. Reakcja na szczepionkę na różyczkę.