Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiunkaaa28

CYTOLOGIA IIIB HSIL PO...Y!!!!!!

Polecane posty

Gość fiunkaaa28

Witam mam taki wynik jak w temacie co teraz boje sie jak nigdy do tad pomozcie mam 28 lat i nie mam dzieci!!!!!!!!! jutro mam kolposkopie z pobraniem wycinkow !!!! czy cytologia moze kłamać ??? zawsze mialam 2 a teraz po 21 miesiacach taki wynik!!!!??? szok.......!!!!!!!!!! a przyznam sie ze mialam spore uplawy i to nawet bardzo ale lekarz dal mi clotrimazol 6 szt i nie mam a cytologie pobral pomimo takich uplawow..... poradzcie cos kochane bo zwariuje!!!!!

Gość fiunkaaa28
Wynik cytologi: HSIL (CIN2/CIN3/CIS) co to jest prosze pomozcie co mi beda robic i jak to wyglada takie leczenie gdyby cos!!!!

Gość gość
Ni panikuj tez mam takie wyniki cytologii od 2 lat. Zrobia kolposkopie jak beda jakis podejrzane miejca zrobia biopsje, po biopsji okaze sie czyobserwowac czy wyciag, ynik wskazuje ze sa komorki przed rakowe, al to jeszcze nie rak ! ;) pozdrawiam

Gość gość
Nikt ci tu nie pomoże, musisz poczekać na to co lekarz powie. 28 lat i rak szyjki macicy to bardzo rzadka sprawa, więc spokojnie. Poza tym masz bardzo ch****ego ginekologa, za przeproszeniem...ja jak miałam 2 stopień, to miałam robione badania i wyszło mi, że mam grzybice mieszaną. Nie miałam żadnych konkretnych objawów, tylko od czasu do czasu różową wydzielinę, ale czasami krwawię przy owulacji, więc nie sądziłam, że to problem. Dostałam czopki robione na zamówienie, bo żaden gotowiec by mi nie pomógł. Na przyszłość zawsze idź do sprawdzonego ginekologa PRYWATNIE. Ci państwowi zawsze mają cię gdzieś :/

Gość gość
Ni panikuj tez mam takie wyniki cytologii od 2 lat. Zrobia kolposkopie jak beda jakis podejrzane miejca zrobia biopsje, po biopsji okaze sie czyobserwowac czy wyciag, ynik wskazuje ze sa komorki przed rakowe, al to jeszcze nie rak ! ;) pozdrawiam

Gość fiunkaaa28
Dziekuje za pocieszenie ale nie sadzicie ze taki wynik to moze przez te uplawy??? mi nigdy nic nie dolegalo ani nie krwawie masz wszystko tak jak powinno byc czyli regularnie i zadnych plamiem i wogole takie tam!!!!! jestem przerazona a najgorsze ze 8 kwietnia wyjezdzam za granice do wrzesnia i musze bo mam kontrakt podpisany !!!!

Gość gość
Całkiem możliwe, że coś się skopało przy badaniu. Masz 28 lat, to naprawdę mało prawdopodobne, żeby było to coś poważnego.

Gość 123l33
Spokojnie...masz zmiany przedrakowe, a do raka to jeszcze z 6-10 lat musi upłynąć od nieleczenia takich zmian. Sama miałam CIN2/ CIN3. Niestety zmiany te leczy się tylko operacyjnie. Trzy dni temu przeszłam operację. Szyjkę skrócili mi ponoć o 1,5 cm.

Gość gość
a ja w ogole nie robie cytologii

Gość 123l33
Pobrali ci wycinki podczas kolposkopii czy skierowali też na łyżeczkowanie?

Gość gość
Moze masz virusa hpv ktory w krotkim czasie tak zaatakowal...

Gość gość
Zrob kolposkopie a najlepiej test na hpv

Gość gość
jakie głupoty ludzie piszą 123l33 2015.03.26 Spokojnie...masz zmiany przedrakowe, a do raka to jeszcze z 6-10 lat musi upłynąć xxxxxxxxxxxxxxxxxx miałam 1,5 roku po porodzie (carcinoma II B ) xxxxxx szlak mnie trafia jak ktoś głupoty wypisuje !! bo to jego nie dotyczy