Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston

Polecane posty

Gość gość

Witam Panie.Mam pytanie do dziewczyn które brały, biorą duphaston.Staramy się o dziecko więc stosuje testy owu i mierze temperaturę ale biorę od 16 dc progesteron i nie wiem czy ma jakiś sens mierzenie tej temperatury,Czy po duphastonie zawsze jest ten skok?Widziałam różne komentarze i nie wiem już co myśleć.

Gość gość
Duphaston bierze sie dopiero po owulacji, 16 dc to początek przy cyklach 28- dniowych, masz takie?

Gość gość
Tak mam takie, od 3 do 7 dc biorę clo na pęcherzyki bo nie miałam owulacji.Teraz temperatura wzrasta 17-18 dc i nie wiem czy faktycznie to znak owulacji czy przyjmowania duphastonu

Gość gość
Jak bierzesz clo to obowiązkowo powinnas miec monitorig cyklu, a nie tylko testy owulacyjne stosowac

Gość gość
Miałam kilka monitorowanych i po 2 tabletkach owulacja była więc podobno nie trzeba co miesiąc latać.A testy wychodziły pozytywnie a później potwierdzał to monitoring :) Chodzi mi tylko o tą temperature

Gość gość
Dziewczynk to nie chodzi tylko o to, czy pęcherzyki się pojawią, ale też o to, czy pekna i nie zrobią sie z nich torbiele, doskonale wiem o czym piszę, bo też przw szlam kuracje z clo i walkę z torbielami po stymulacji właśnie, lekarz ktory daje lek, a nie zleca monitoringu jest kompletnie nieodpowiedzialny, clo to steryd a nie witamina c

Gość gość
Heh skoro było kilka monitoringów i zawsze pękał to po co latać parę razy w miesiącu??:)Moje pytanie tyczyło się czegoś innego raczej...

Gość gość
Cóż, zrobisz jak uważasz, ja mialam w jednym cyklu owulacje normalnie, a w nastepnym robila sie torbiel i tak kilka razy, poza tym tak czy siak na 100% owulacje moze potwierdzic jedynie usg, ani testy lh ani skok temperatury tego nie gwarantują

Gość gość
Ok ok.Jak któraś będzie wiedziała coś na temat tej temperatury przy duphastonie to proszę o odp :)