Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergolog

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi dziewczyny czy alergolog zdiagnozuje alergie u 15 miesieczniaka czy odesle mnie z kwitkiem mowiac ze za maly??

Gość gość
zdiagnozuje, jeśli są objawy ale nie powie na co - wyśle na krew albo każde obserwować poda leki i każe obserwować, czy jest lepiej

Gość gość
myślę, że warto się wybrać – a co zrobić alergolog to już zależy od miejsca. Ja byłam z synkiem który miał dwa latka i lekarz zdiagnozował go dośc szybko i uniknęliśmy dzięki temu różnych kłopotów (trafiłam na super alergologa na szczęście, jak ktoś ze Stargardu to polecam: http://www.vital-medica.pl/)

Gość gość
Do 3 roku życia testy nie są.miarodajne. jeśli dziecko nie ma objawów typu wysypka po kontakcie z alergenem to nie stwierdzi. Właśnie kilka dni temu pytałam alergologa o testy u dzieci poniżej 3 roku życia i powiedział, że nie ma sensu ich robic, bo nie dają jednoznacznego wyniku (Pytałam przy okazji testów u starszego dziecka, młodsze moze też być alergikiem, ma 2,5 roku).

Gość gość
jedź z dzieckiem do w centrum medycznego http://ultramedic.com.pl/ w Bielsko-Białej. Tam w poradni alergologicznej wykonywane są badania, testy, diagnostyka, odczulanie po których od razu wyjdzie na jaw na co twoje dziecko jest uczulone, im szybciej uda się zdiagnozować przyczynę alergii tym łatwiej będzie można podjąć leczenie.

Gość gość
Alergia to okropna choroba, mam uczulenie i nie umiem zdiagnozowac na co. Jest za dużo czynników a testy obejmują przecież tylko niektóre.