Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość92

brak miesiączki, plamienie, ból brzucha

Polecane posty

Gość gość92

Hej. Może jest ktoś kto był/jest w podobnej sytuacji i może mi coś podpowiedzieć. Ostatnia miesiączka zaczęła mi się 7 lutego. Bieżący okres powinnam mieć 7-8 marca. Jest już 15-sty. Dziś rano na wkładkę miałam małą brązowa plamę. Wczoraj późnym wieczorem robiłam test ale wyszedł negatywny. Następny powtórzę rano. Czego to może być przyczyną. Ciąża, torbiel, stres? Podpowie ktoś?

Gość gość
zrob jeszcze jeden test najlepiej rano

Gość gość
To może być wszystko to, co wymieniłaś. Kup sobie może melisę w tabletkach i weź gorącą, relaksującą kąpiel. Nie wiem, czy planujesz ciążę, ale jeśli nie, to pewnie bardzo się stresujesz, więc wrzuć na luz. Jeśli miesiączka się nie pojawi, a test znów wykluczy ciążę, to najlepiej udaj się do ginekologa. Może powiedz jeszcze ile masz lat?

Gość gość
To mogą być leki od dermatologa na trądzik mogą powodować nie płodność. U mnie zaburzenia wprowadzają tabletki na pobudzenie nie radzę żadnych z tych brać. Jeszcze przychodzą mi do głowy tabletki antykoncepcyjne lub od psychiatry po których bolały mnie piersi :(

Gość gość
Poza tym miewasz regularne miesiączki? Bo policzyłam, oczywiście na oko, że powinnaś dopiero dostać z dzień czy dwa temu. Jeśli jeszcze byłaś chora jakoś w ostatnich tygodniach, to też mogło się odbić na Twoim organizmie, przez co okres może się spóźnić.

Gość gość92
Mam już jedno dziecko. Za tydz kończy rok. Na drugie teraz jest w sumie pora bo była by mała różnica wiekowa ;) Nie biorę żadnych leków, nie odchudzam się ani nic podobnego. okres mam nieregularny bo co 28-31 dni. A dziś jest 37 dzień wiec się martwię. Jutro test i zapisze się do lekarza na pewno...

Gość gość92
Nie byłam chora i od 5 lat nie biorę tabletek anty

Gość gość
Najważniejsze, by się na zapas nie stresować. Tak, jak już napisałam wyżej, postaraj się rozluźnić. Wiem, że może to być ciężkie, ale na razie nic innego nie pozostało. Jeśli okres pojawia się nieregularnie, to może na dniach się pojawi. :) Ja, jak nie biorę tabletek antykoncepcyjnych, to mam tak nieregularny okres, że czasem występuje po ponad 50 dniach :) Głowa do góry i jeśli nic się nie zmieni, to do lekarza. Nic się nie bać!

Gość gość92
Tzn jest tak ze chciałabym być w ciąży. Boje się tylko jakichś zmian hormonalnych itp. Jest sens teraz robić test?

Gość gość
mozesz zrobic teraz

Gość gość
Test powinnaś zrobić w czasie spodziewanej miesiączki. Zrób sobie na spokojnie jeszcze jutro i może we wtorek. Tak o, dla pewności. O hormony raczej bym się nie martwiła. Nikt jednak nie pomoże Ci tak, jak Twój lekarz :) Ja będę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

Gość gość
I dodam, że test najlepiej zrobić rano! Wtedy stężenie będzie większe i test będzie bardziej wiarygodny

Gość gość92
Jak na razie jedna kreska ;( Zobaczymy rano

Gość gość92
Jedna kreska, okresu brak. Już nie wiem

Gość Studentka Dietetyk
Witam, jestem studentką Dietetyki i pisząc pracę magisterską, zbieram ankiety od mam dzieci w wieku około 1,5-2 lata. Ankieta jest anonimowa a jej wypełnienie potrwa kilka minut. Zebrane dane bardzo mi pomogą w napisaniu pracy. Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/177571/wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-mase-urodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość92
Okresu nadal brak. zapisałam się do ginekologa ale dopiero na 30go. powoli wariuje

Gość gość
Przepraszam że odbiegam od tematu ale mam problem Zawsze miałam regularne cykle książkowe 28 29 dni ale od pewnego czasu coś się pomieszało Miesiączke miałam 21 grudnia potem w 39 dc czyli 29 stycznia także dostałam dość normalny okres dodam że przed byłam u gina nie stwierdził ciąży Beta Hcg też jej nie wykazała smutas.gif Dziś jestem w 46 dc rano dostałam minimalnego krwawienia coś jakby woda z krwią Czy myślicie że to jednak może być ciąża czy któraś z was była w podobnym przypadku Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi

Gość gość
mam to samo:-/ też sie wykończe zaraz

Gość gość
już nie wiem co o tym myśleć mam synka (3 latka ) ale chciałabym ponownie zostać mamą <3

Gość gość92
Ja powinnam dostać tydzień temu a mam od dwóch dni mam minimalne brązowe plamienie (ok pół łyżeczki na dwa dni tego bedzie) wiec prawie nic. Rano kolejny test robie i może na krew pojadę. Lekarz dopiero za 2 tyg

Gość gość92
Dostałam okresu :((((

Gość gość
U mnie też okres pełną parą ;(