Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co na podrażnienia okolic intymnych?

Polecane posty

Gość gość

witam, leczyłam w ostatnim czasie infekcje grzybiczną gynazolem i powierzchniowo maścią pimafucort. teraz stosuje dopochwowe globulki lactovaginal na odbudowę flory bakteryjnej po antybiotyku. jednak wciąż doskwiera mi pieczenie miejsc intymnych (juz nie tak mocne i częste jak podczas infekcji ale jednak). i tu sie pojawia moje pytanie - jak mozna złagodzić podrażnienie skóry i ją zregenerować? słyszałam o maści provag i borasolu, czekam na wasze propozycje i z góry dziękuję!

Gość gość
idz do lekarza z tym

Gość gość
Globulki z kwasem hialuronowym. Lepiej jednak sprawdzic u lekarza czy infekcja jest wyleczona do konca

Gość gość
Ja ratuje się provag żelem, który łagodzi podrażnienia po seksie, nawilża oraz hamuje rozwój grzybów i bakterii dzięki obecności kwasu mlekowego i nadtlenku wodoru. Po porodzie pojawił się problem suchości pochwy i tu również przydał się żel.

Gość gość
Mi provag nie pomogl wcale, kefir pij, tantum rosa sie podmywaj

Gość gość
a jesteś pewna że infekcja wyleczona? mnie po leczeniu już nic nie piekło czy swędziało. Na grzybicę dobry jest jeszcze clotrimazol, co do provag żelu to stosuję na co dzień zamiast płynu do higieny intymnej i jestem zadowolona, ale nie wiem czy wyleczysz nim infekcję. Borasolu nie znam.

Gość gość
U mnie również przy takich problemach pomagają globulki z hialuronianem sodu. Hydrovag stosuje w celu zakwaszenia i nawilżenia pochwy, sprawdzają się one również po intensywnym stosunku , ponieważ przyspieszają gojenie śluzówki. Dostaniesz je w aptece, mają przystępną cenę.

Gość Specjalista ds probiotyków
Jeżeli problem dotyczy głównie skóry to najlepszym rozwiązaniem będzie provag żel, który działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo, a jednocześnie nawilża i łagodzi podrażnienia.Do stosowania zewnętrznego 1-2 razy dziennie. Po więcej informacji na temat zdrowia intymnego zapraszam na www.provag.info

Gość Migea
No właśnie chyba chodzi żel provag a nie maść. Żel powinien pomóc. Mnie do głowy przychodzi jeszcze Hydrovag, globulki z kwasem hialuronowym, które przywracaja nawilżenie, regenerują sluzówke pochwy i przyspieszaja gojenie ran. Być może masz nadwrażliwą śluzówkę lub nawet uszkodzona i stąd te dolegliwości.