Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być zatrucie ciążowe? Umieram ze strachu, pomóżcie :(

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 38 tygodniu ciąży. Tydzień temu robiłam badania moczu i po raz pierwszy wyszło mi w rubryczce białko "ślad". Zadzwoniłam do mojej ginekolog, bo powiedziała, że gdyby białko się kiedykolwiek pojawiło to mam dzwonić do niej. Kazała mi iść na kolejne badanie, dziś odebrałam wyniki i wyszło znowu, że ślad ;( Dodatkowo mam leukocyty w moczu 15-20 na max 3. Ciśnienia nie mam za wysokiego, zawsze około 120 na 60pare. Opuchnięta jestem, ale ta opuchlizna nie utrzymuje się cały czas, to znaczy rano jest znośnie, wieczorem to fakt mam nogi i ręce napuchnięte, ale to tak po całym dniu. Byłko kilka takich dni, że opuchnięta byłam cały czas, ale to chyba dlatego, że w ogóle się wtedy nie ruszałam, teraz codziennie spaceruję i mam więcej rzeczy do zrobienia i zauważyłam, że opuchlizna jest mniejsza jak się więcej ruszam. Na wizytę do ginekologa czekam, idę dziś wieczorem, ale tak się boję, że to zatrucie ;( W ciąży sporo przytyłam ponad normę bo 25kg, wyszła mi niedoczynność tarczycy, ale ją leczę euthyroxem.

Gość gość
ja nie miałam białka w moczu, ale miałam zatrucie. Skoki ciśnienia, spadek żelaza, wszystko mnie swędziało, popękane usta.. Mimo, że byłam na patologii to zadnych leków na unormowanie mi nie dali i chcieli do domu wypisać. Syn urodził się przed terminem tydzień czasu, miał zielone wody, ale ogólnie skończyło się dobrze. 5 dni był monitorowany bo miał słabo unrmowaną saturację. poniżej 95 bywało, że spadało do 80..

Gość gość
Spokojnie, nawet jak to zatrucie to zrobią ci cc, jesteś w 38 tygodniu - dziecko już jest gotowe do przyjścia na świat, nie martw się.