Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynagrodzenie niani

Polecane posty

Gość gość

Ile płacicie nianiom, opiekunkom? Koleżanka narzeka, że drugi miesiąc szuka niani dla córci (8 mies.) na 4-5 godzin dziennie i nikt nie chce się podjąć. No ale jak powiedziała, że proponuje MAKSYMALNIE 7 zł/h to nic dziwnego! Matki, jak proponujecie opiekunkom g... nie pieniądz to nie dziwcie się, że nikt nie chce się waszymi dziećmi zająć! Przecież to śmieszna stawka!

Gość gość
Wydaje mi sie ze kwestia wysokosci stawki jest bardzo indywidualna. Znam nianie co za stawke ponizej 20 pln nie zdecyduje sie na prace, z kolei dla kogos kto chce dorobic do renty, emerytury i 7 pln moze byc ok..

Moja znajoma z pracy szuka niani do trójki dzieci. Ostatnio była oburzona, że jedna zażądała aż 12 zł, bo ona proponuje 8, góra 9 - do trójki!

Gość gość
Ja nie rozumiem jak mozna oferowc niani 8 czy 10 zł za godzine. Przeciez to jest niełatwa praca i bardzo odpowiedzialna- trzeba wziąć odpowiedzialność za czyjeś dziecko i zapelnic mu ten czas sensownie.

Gość gość
za 8zl to ja wole w skepie pracowac niz ganiac za 3 dzieciakow no ludzie smieszna stawka az wstyd proponowac taka

Gość gość
Mi kiedys babka 5zl na 2 dzieci na godzinę proponowala

Gość gość
Ja dostaję minimalną krajową i sama płacę podatek, ale pracuję tylko max 100 godz miesięcznie. Dla mnie ważne jest, że mam umowę.

Gość gość
Na troj****chorów to minimum 30 zł !

Gość gość
Nie wiem dlaczego matki sądzą,że siedzienie z cudzym dzieckiem to przyjemność... my nie mieliśmy opiekunki, ale bratowa męża miała do jednego syna, bo drugiego dawali babci i za tego jednego chłopca płacili opiekunce na miesiac za 8 godz. (niekiedy mniej) 1100zł.

Gość gość
7 złto dużo wręcz :P ja widziałam ogłoszenia za 4-5 zł -.- Ogolnie już tutaj z mamuśkami się kłóciłam, że za takie pieniądze ciężko znaleźć osobę która naprawde będzie się starać i w razie problemów będzie wiedziała jak reagować. Takie raczej bardziej się cenią

Gość gość
Ja place 10 zl, czyli 100 zl za 10 godz. ze sprzataniem i gotowaniem Ukraince, ale dzieci sa juz wieksze i nie musi przy nich duzo robic, tylko tak ogolnie pilnowac, w sensie ze nie sa same w domu i maja cieply posilek po szkole i nie spedzaja za duzo czasu przykladowo przed kompem. Jestesmy zadowoleni, pani tez, bo robi tylko to co niepracujaca matka, w cieple, dobrych warunkach, moze na miejscu zjesc. Wczesniej pracowala duzo ciezej fizycznie wiec dla niej teraz to jest luksus. Za dodatkowe godziny np weekendy, wieczory jak chcemy wyjsc, imprezy calonocne, wesela dostaje wiecej czyli 10 x l. dodatkowych godzin. W okresie swiat i wakacji jedzie do domu na urlop.

Gość gość
Wiecie co, to jest bzdura, ze jak sie opiekunce zaplaci 20-30 pln /h to to ona sie wam super zajmie dzieckiem, bedzie mu wymaslala rozwijajace zabawy, wystawiala teatrzyki itd a za 10 pln to palcem nie kiwnie, usiadzie przed tv i bedzie siedziec. Mam kilka kolezanek, ktore zatrudniaja nianie i doswiadczenia sa przerozne. Sama tez zatrudniam opiekunke i powiem tak - najwazniejesze to sie szanowac, dogadac i zrozumiec..

Gość gość
Bzdura? Po prostu ktoś z doświadczeniem i realna wiedzą mając do wyboru bardzo odpowiedzialną opiekę nad jednym dzieckiem a inną pracę, mniej odpowiedzialną, o podobnej stawce to co wybierze? I jak komuś płacisz takie grosze to jaka tu mowa o szanowaniu siebie. Jak chce się komuś zapłącić 5-7 zł za godzinę pracy to z gruntu tu brak szacunku wpisany

Gość gość
Ja place 7 zł i mam ok nianie. Nie przesadzajcie ze to ciężka praca.

Gość gość
5 zl? na bilety nie zarobi!

Gość gość
Ale przeciez po co dać więcej.

Gość gość
Ja dostawalam 10zl za jedno dziecko. Dodam ze dziecko aniol, rodzice rewelacyjni. Kazdej niani takiej atmosfery życzę

Gość gość
Zazdroszczę :) Ja bym chciała dorywczo, przy okazji studiów (na swoje potrzeby, o utrzymanie aż tak martwić się nie muszę), ale 5zł to naprawdę stawka średnia biorąc pod uwagę odpowiedzialność (uch, w kfc dają chyba 9zł)

Gość gość
Ja jestem niania myślę że wynagrodzenie zależy od wielkości miasto w którym mieszkamy ja zarabiam 8 złotych na godzinę

Gość gość
Sugerujesz, że szczecin (470tys mieszkańców) to mała pipidówa?

Gość wifigdańsk
ja znam babkę co placila 5 zł/h i miala duzo chetnych. nawet jedna wysłała swoje CV co byla na studiach prawniczych. ona zadzwonila do niej i zapytala czy to aby nie pomylka przeciez pani zaraz bedzie prawniczką a ja proponuje tak niską stawkę (babka o raczej marnych dochodach-nie znam jej dokladnie tyle co z placu zabaw) a ta prawniczka jej odpowiedziala ze owszem wie jaka stawka i sie zgadza bo nie moze dostac zadnej innej pracy. niestety taka rzeczywistosc. dla mnie 5/h to tez szok no ale niektorzy tak pracują.

Gość gość
w moich Suwałkach 4-5 zł to norma, serio... a widziałam też ogłoszenia po 3 zł... :/

Gość gość
U mnie Kraków to 8-9 zł to minimum :)

Gość wifigdańsk
inna babka placila opiekunce 4 zł/g,faktr ze tej opieki było duzo,sama babka pracuje jako ksiegowa i praktycznie dziecko jest pod opieką opiekunki od rana do wieczora, i w sumie tej kwoty wycjhdzo nawet w miare bo jest duzo godzin no ale 4 zł to juz jest jak dla mnie ponizej godnosci. z tym,ze wiem,ze w innych branzach tez podobnie się dostaje np w ochronie po odjeciu wszelakich takich jak ubezpieczenie itd tez zostaje ok 5-4.

Gość gość
Ja miałam nianie przez 4 lata. Najpierw na full etat potem jak Mały poszedł do przedszkola to na cześć etatu. Nie polecam nikomu. Teraz przy młodszym zdecydowałam się na żłobek. Płace 900 zł ale mam pewne miejsce. W grupie max 8 dzieci, kompetentne nauczycielki, monitoring on line itp. Z nianiami z ogłoszenia nigdy nic nie wiadomo. Jak nie patrzysz na ręce to oszukują, kłamią, robią i tak po swojemu. To obca kobieta i nie masz jak ją nawet sprawdzić. Wiadomo że przy tobie jest miło, ale co dzieje się za zamkniętymi drzwiami? ?? Jak już niania to tylko młoda dziewczyna, nie zmęczona i znudzona. Te starsze strasznie są juz cwane, sprytne. Poza tym jak któraś w wieku już dojrzałym szuka pracy jako niania na czarno to coś tu jest nie tak? Albo nic w życiu nie umie robić, albo jest leniwa aby znaleźć legalną prace? Albo?

Gość gość
I nie warto płacić więcej niż najniza krajowa. Ja płaciłam na początku 12zl godz ( jakieś 4 lata temu) czyli dosyć dużo i tak było beznadziejnie. Tylko na samym początku widać ze pani się starała. Potem i tak wiecznie nie zadowolona, wymagania rosły. Jak jej nie kupiłam jej ulubionego jedzenia to w ramach protestu (?) wyjadala sloiczki i deser ki dla dziecka, które tanie nie są. W końcu założyłam podsłuch i to co się nasluchalam nadawało się do tv.

Gość gość
U nas 700-900zl mazury niasto 25000. Wojewodzkie miasto 1300.

Gość gość
Juz z tą ciężką pracą przesadzacie!!!! jestem mamą trójki dzieci pracuje w przedszkolu mam 30 dzieci, tam jest ciężko a zajęcie się jednym roczniakem???? Mam na stażu studentkę która sama przyznaje ze bycie opiekunką jest dużo lżejsze niż KFC czy biedra.... Dziecko śpi, pobawić się same.... To jest fajna praca dla studentki, może się spokojnie przygotować do sesji w czasie swobodnej zabawy dziecka czy jego drzemki.... Nie to ze twierdzę że 5 zł to dużo, ja miałam opiekunkę na najmłodszej za 50 zł za 7 godz.... nie narzekała, córka ja uwielbiala.... Kurcze jak ja siedziałam na macierzyńskim, nigdy nie traktowałam tego jak wielką harowe, raczej jak urlop od pracy ;-)