Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojtek Kraków

Emigruję do Czech, do Pragi. Biznes w Pradze.

Polecane posty

Gość Wojtek Kraków

Witam, od dłuższego czasu noszę się z zamiarem wyjazdu z Polski, kierunek Czechy. W Polsce prowadzę małą firmę sprzątającą, zatrudniam 3 osoby, ale ilość zleceń i zobowiązania finansowe mnie przerastają. Czy myślicie, że w Pradze mógłbym też zająć się taką działalnością usługową? Czy Czesi chętnie zamawiają tego typu usługi? Ja działam w Krakowie i tutaj ludzie rzadko korzystają z pomocy firm. Jestem w trakcie nauki języka czeskiego, angielski b. dobry. Zależy mi też na zmianie otoczenia na bardziej przyjazne, żeby ludzie byli milsi, bardziej otwarci i przyjaźnie nastawieni do świata. Dzięki za przeczytanie mojego posta i liczę na konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam Wojtek

Gość gość
Wypowie się ktoś?

Gość gość
Sam sobie posrancu sprzątaj. Biznesmen wielki od sprzątania.

Gość gość
A czemu nie chcesz rozwinąć działalności w Krakowie, w Pradze już takie firmy działają to nie lata 90 że można było zbić fortune z handlu z łóżka polowego. teraz trzeba fachowości. Tu masz podobne firmy które działają w Pradze http://jdem.cz/brwbn8 A na tej Stronie informacje o Prowadzeniu działalności Gospodarczej w Republice Czeskiej http://jdem.cz/brwbp4 Jeśli masz jeszcze jakieś pytania zadawaj. nie prowadziłem działalności w czechach ale mieszkałem na severni morave więc troche się orientuje w tamtych rejonach.

Gość Wojtek Kraków
Ciężko o klienta. Chcę też zmienić klimat, poznawać inne rzeczy, uczyć się języka i oczywiście mieć niezależność finansową. Jest wiele rzeczy przez, które chce emigrować.

Gość gość
To myśle że może powinieneś w Czechpoincie popytać. W czechach atmosfera aż tak się nie różni jak w polsce. w moim odczuciu żyje sie troche spokojniej i ludzie się tak nie śpieszą,nie ma takiej nerwówki jak w polsce.