Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćqqq

mitomania

Polecane posty

Gość gośćqqq

Czy ktos z was zna jakiegos mitomana? Czy komus udalo sie zapanowac nad ta choroba? Juz nie wiem co robic. Zakochalam sie w mitomanie. Jest okropnie. Caly nasz zwiazek to szereg klamstw. Poczawszy od jego ciezkiej przeszlosci ze w dziecinstwie matka go bila pozniej ze mial wypadek samochodowy ktory zawazyl na jego przyszlosci i nie moze grac zawodowo w pilke nozna ze gral w mlodej legii, bil sie za kase i wygrywal, jego matka adoptowala chlopaka jakiegos z ich rodziny, kupil fajne bmw ale sprzedal za dwadziescia tys. a kase wplacil na konto oszczednosciowe po czym on pozyczyl te pieniadze matce a pozniej powiedziala ze mu ich nie odda, wprowadzil sie do mnie i mowil ze dobrze zarabia i tak do tej spory klamstwa klamstwa klamstwa. Co sie okazalo u mnie znalazl marna prace i bral pozyczki zeby sie nic nie wydalo. Zaszlam z nim w ciaze i niedawno sie dowiedzialam ze on wiedzial kiedy zaszlam w ciaze ale nic mi nie powiedzial. Mozna powiedziec ze wpakowal mnie w dziecko bez mojej zgody. Poza tym ciagle robi z siebie poszkodowana sierotke ktore ciagle popelnia bledy i trzeba mu pomagac. Raz mnie kocha nad zycie i czuje sie jak ksiezniczka a raz nienawidzi i czuje sie jak szmata. Do tego jeszcze mamy dziecko. Wynajelismy mieszkanie daleko od mojej rodziny i to juz wgl zaczal sie meksyk wie ze nie mam dokad i jak uciec i robi ze mna co chce. Straszy ze cos sobie zrobi albo odstawie chore akcje jest agresywny i chyba niebezpieczny. Nigdy nie wiem czego sie po nim spodziewac. Na ten czas postaniwilam od niego odejsc ale boje sie ze po jego namowach znowu do niego wroce. A najgorsze jest to ze ciagle sie ludze ze on moze sie zmienic a wszyscy twierdza ze tak sie nie stanie .okropnie mna manipuluje i skutecznie mu sie to udaje. Boje sie przyszlosci i nie wiem zy sobie z tym wszystkim poradze. A co gorsza jego matka zrobila ze mnie ku..e i szmate falszywa a sama taka jest. Mnie obarczyla wina za to wszystko co sie wydarzylo za te dlugi ktore ona splacala i za te klamstwa i chce zebym go za raczke prowadzala do psychologa a ja poprostu juz nie mam na to wszystko sily. Dlaczego ona tego nie zrobila jak go wychowywala. Musiala przeciez widziec ze cos jest z nim nie tak. Ostatnio przyjechala i mowila ze mam w nich wsparcie ze moge na nich wszystkich liczyc a pozniej sie dowiedzialam ze ona do sadu wysyla swojefo synka bo ja chce zedrzec z niego kase i uciekam bo tak mi bedzie wygodnie. Juz dluzej tu niewytrzymam mam ich wszystkich serdecznie dosyc. Ale boje aie ze ojciec mojego dziecka znowu mnie zbajeruje i powie ze sie teraz to na 100% zmienil (bo takich obietnic z jego ust slyszalam juz setki). Jestem psychicznie wykonczona i zdarza sie ze na dziecko krzycze bez powodu a pozniej sie zadreczam ze przeciez w tym wszystkim nie ma zadnej jego winy. Najchetniej bym stad uciekla sama od wszystkich i od wszystkiego ale nie moge bo mam malego synka ktorego po mimo eszystko bardzo mocno kocham.

Gość gość
Uciekaj

Gość gość
Prosze pomozcie

Gość gośćaaaaa
W jego matce wsparcia nie znajdziesz ponieważ ona będzie tłumaczyła swojego syna, przecież nie przyzna sie w życiu przed własną rodziną i znajomymi że taką porazkę poniosła w kwestii wychowania. Nie licz na nia i mów do nie jasno i otwarcie że tak wychowała i tak ma i jeszcze ty i dziecko na tym cierpicie, otwarcie i po chamsku do niej mów, nawet sama zadzwoń napisz sobie na kartce i jej powiedz monolog co o tym wszystkim myślisz. Powiedz jej że wiesz co ona za plecami gada i zapytaj jak ona tak może spokojnie spać ze swoim sumieniem. Powiedz jej że to sie wszystko skończy jesli nadal będzie tłumaczyła swojego chorego synka, ponieważ ty nie masz siły a oprzede wszystkim dziecko trzeba od tego uchronić i skończy się na tym, że jemu odbiorą prawa ropdzicielskie, bo jest niestabilny emocjonalnie jest chory i każdy psycholog to powie. Mój były mąż sam wnioskował bo sobie wymyślił, że mi odbierze dzieci, zbadali go i napisali mu że jest niezdolny do stał;ej opieki nad dziećmi ha ha ha:) To nie mitomania tylko usprawiedliwianie swoich porażek, swojego leniśtwa i nieporadności życiowej. Mamusia go prowadziła za rączkę, załatwiała za niego sprawy, wszystko mu pod nos podsuwała i teraz tak jest. On chce wzbudzić w ludziach na zmianę litość, szacunek, podziw i tak w kółko, ale nie czynami tylko historyjkami, ma wielkie kompleksy i w ten sposób je leczy. On się nie zmieni, nie ma szans, musisz uciekać zabrać i chronić dziecko, bo będzie miało problemy w przyszłości mopże nawet podobne jak twój paertner kto wie. Chroń dziecko od takiego chorego życia. A jego matke sprowadź na ziemię i zapewnij ją że wszyscy w koło wiedzą jaka jest prawda i jaki on jest więc się niech nie wisila i nie wciska ludziom kitu bo kazdy oczy ma i swój rozum.

Gość gośćqq
Jego mamusia zagrozila mi ze jesli bede utrudniac jej kontakty z wnukiem to do sadu pojdzie wywalczyc widzenia z nim. Boje sie ze bedzie miala zly wplyw na mojego syna. Boze uchon mnie od powrotu do niego!!! Mam juz tak zszargane nerwy ze szok.

Gość gość
Odejdź, zabierz dziecko i wróc do rodziny. Taki mitoman jest też toksycznym, nadzwyczaj zręcznym manipulantem. Boisz się, ze cię znowu namówi do powrotu? To znaczy, ze ty jestes slaba, bezwolna, zyjesz w uludzie, fantazji jeszcze większej, niż on. Tez jesteś mitomanką? Dlatego cię zbajerował, a ty się dalas. On wiedzial, kiedy zaszlas w ciązę.... Chciałas, to zaszłas, bo nie stosowałas antykoncepcji. Pora dorosnąc, i tez nie manipulowac tu, na forum, jaka to jestes biedna.... Czas juz, by wyjsc ze swiata fantazji, fikcji, i zyc po doroslemu, oceniać rzeczywistość realnie, na podstawie faktów.

Gość gośćqq
W d***e bylas i gowno widzialas. Nie masz bladego pojecia jak to jest myslec ze spotkalas ksiecia z bajki szczegolnie ze to byl moj pierwszy chlopak wiec nie mialam zadnego doswiadczenia z mezczyznami. A pozniej to wszystko okazuje sie fikcja ale facet ci ciagle powtarza ze kocha cie ponad zycie i zrobi dla ciebie wszystko i ciagle obiecuje ze sie zmieni. Wlasnie ja naleze do tych silnych osob z twardym charakterem ale tez mam swoje uczucia i taki mitoman potrafi swietnie cie okrecic wokol palca.