Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada napisac sms do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Potrzebuję rady. Co wy byście zrobili na moim miejscu. Umówiłam się z lekarzem nr 1 w środę na 18 ale nie dałam rady z bólu i dziś idę do innego. Pierwszego lepszego który miał wolny termin. Lekarza nr 1 bardzo sobie chwalę i bardzo chciałam iść do niego ale ból nie wybiera. Lekarz nr 1 pracuje na NFZ do 16 wcześniej nie odbiera telefonów.Dziś nie chce jeszcze odwoływac wizyty nr jeden bo różnie może być ale jutro jak nic złego się nie wydarzy chciałabym. Tylko że nie wiem czy wypada dzwonić po 16 żeby odwołać wizytę na 18...Nie chce blokoać miejsca..wiec może sms w rano?? Wypada???

Gość gość
A to lekarz nie ma rejestracji?

Gość gość
do gina idziesz studentko dziewico?

Gość gość
Nie ma. Na NFZ pani obsługuje zapisy ale prywatnych nie. Gdyby była taka mozliwość nie pytałabym prawda?

Gość gość
Jeżeli lekarz nie odbiera telefonów to ja bym napisała sms'a ale tylko dlatego, że swojego znam i chodzę do niego bardzo, bardzo długo. W przeciwnym wypadku, idąc na pierwszą czy drugą wizytę zdecydowanie nie. Albo bym ją odwołała już w dniu dzisiejszym, tak, żeby na jutro już było wolne miejsce, albo poszłabym najpierw do tego którego masz wcześniej umówionego a potem jeszcze do tego prywatnie, tak kontrolnie, czy dla porównania.

Gość gość
"albo poszłabym najpierw do tego którego masz wcześniej umówionego a potem jeszcze do tego prywatnie, tak kontrolnie, czy dla porównania." No właśnie chce tak zrobić ale tylko wtedy gdyby wyszło coś naprawdę nie fajnego ( OBY NIEEEE) jesli to błahostka to nie będe przecież 2 razy chodzić. ( Wizyta nr 2 też prywatna ale tańsza) A dowiem się dziś po 20 bo lekarz nr 2 zgodził się mnie wepchnąć gdzieś na końcu między pacjentami i nie wiem czy nie będzie to np szybka wizyta na odwal się dlatego nie chce sobie drogi zamykac i odwoływać już dziś więc na PEWNO odwołam jutro..może odbierze wcześniej, albo podejdę może do przychodni..i jak będzie wywoływał pacjenta odwołam - wypada???? też mi sie pisanie esa do bardzo miłego lekarza u którego się było raz wydaje trochę nietaktowne. Nie lubie takich sytuacji ale jestem cholernym nagłyk przypadkiem bez ubiezpieczenia bodopiero wróciłam do PL i się nie spodziewałam takiej sytuacji a moje oczy są jednak ważniejsze...dla mnie...

Gość gość
A ten lekarz nr 1 to do której godziny przyjmuje prywatne wizyty?

Gość gość
Wypada zrobić właśnie w ten sposób, o którym piszesz. Pójść z samego rana, jak tylko lekarz zaczyna pracę i odwołać wizytę. Nigdy nie wiadomo, czy ktoś w między czasie nie przyjdzie z innym nagłym wypadkiem i prośbą o miejsce na popołudnie.

Gość gość
Dzięki chyba tak zrobie..a wszystko byłoby znacznie prostrze gdyby pani rejestratorka była odrobinę uprzejma i po prostu przekazała lekarzowi w międzyczasie...

Gość gość
Lekarz nr 1, przyjmuje na NFZ od 8- 16. ( Indywidualna praktyka lekarska) A później w tym samym gabinecie przyjmuje prywatne wizyty po godzinach pracy ale nie codziennie.

Gość gość
A nie boisz się w ogóle z poważną sprawą iść do lewego lekarza?

Gość gość
Dlaczego lewego?

Gość gość
Też bym nie odwoływala już. To jest ich praca a chyba wiedzą jak jest ze zdrowiem. Ty za to płacisz a nie masz za darmo na fundusz. Odwołalabym jutro telefonicznie po tej 16. Nie każdy ma czas biegac po przychodniach. Nie odbiera telefonów jego strata niestety. Może jednak odbierze przed 16 próbuj. W Sumie od sms się też nie umiera. To też są ludzie. Pytanie czy w ogóle w godzinach pracy zagląda do komórki czy też dopiero po 16 :P A może przed 8 czy 9 zadzwoń ( przed otwarciem przychodni???) Tak czy inaczej odwołaj koniecznie w razie czego. Nie ma nic gorszego niż blokujący kolejkę pacjenci widmo.

Gość gość
Nie ma rejestracji, pracuje po godzinach za kasę legalnie lub nie...

Gość gość
Większość lekarzy pracuje po godzinach bo niby kiedy mają pracować? Na 5 etetów jednocześnie? Rejestracja jest osobista/telefniczna. Lekarze rzadko przyjmujący często nie mają rejestratorki..A mimo to daja paragony..

Gość gość
Chyba, że tak.

Gość hgg
ZAWSZE trzeba odwołać wizytę, co za bufon napisał wyżej "płacę to wymagam". Ręce opadają. Szanujmy swój czas to będziemy szanowani. Możesz zadzwonić albo wysłac SMS odwołującego wizytę.

Gość gość
A potrafisz przeczytać więcej niż 1 zdanie???? To najpierw przeczytaj a potem jęcz tutaj i wyzywaj ok. Twój bufon

Gość gość
jak sie nie dodzwonisz to bym napisała. w końcu naprawde niewiele ludzi ma czas wisiec na telefonie i latac po przychodniach zeby odwołac wizyte. Napisałabym esa ale pod warunkiem ze szybko bym sie tam nie pojawiła :)