Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak byście urządziły salon z kuchnią i korytarzem ? PODPOWIADAJCIE

Polecane posty

Gość gość

Mam kilka miesięcy tzn ok. 2-3 bo dom schnie po tynkach. Potem kładziemy gres panele itd. Już wiem jakie będą meble do kuchni- białe z połyskiem i srebrnymi uchwytami, płyta piekarnik i okap też białe. Meble w salnie też biel. Pytanie co dalej? chodzi głównie o panele (myślałam o czymś bardzo jasnym ,może lekko wpadającym w szarość) blat w kuchni ,parapety (chyba jak najjaśniejsze-okna od wewnątrz mamy białe od zewnątrz antracyt), dodatki? Jakieś obrazy w szarościach? Plus chciałam na ścianie nad stołem (stół biały) napis cytat ścienny są gotowe na allegro. Podpowiadajcie coś. Aha i czym zrobić schody jakim drewnem i na jaki kolor. Mamy wylane betonowe. Ogólnie chce aby ten dom był spokojny bo to bedzie nasze pierwsze miejsce na ziemi gdzie będziemy chcieli sie czuc dobrze. Doradzajcie czy to jest ok.

Gość gość
aha i kolor gresu-myślałam o płytkach do kuchni ala panele, są takie ale nie wiem gdzie tego szukac moze macie sprawdzone?

Gość gość
Ja tez zaraz będę urządzać salon z kuchnia. Planuje zrobić go w kolorach ziemii. Biel szarość brąz i ewentualnie drobne akcenty w ciemnej butelkowej zieleni.

Gość gość
no to znalazłaś super miejsce na doradztwo ha ha ha

Gość gość
Nikt nic nie podpowie? Myślałam jeszcze o 2 kwiatach wysokich takich 150cm stojących z korzeniem warkocz-chyba pachira sie nazywają te kwiaty.

Gość gość
Dlaczego z taką ironią że super miejsce:P może znajdzie się ktoś normalny:P nie każdy zarabia najniższą krajową i dyskutuje tylko jak wyżyć za 500zł miesięcznie...

Gość gość
Ja też bym prosiła o radę wprowadzam się w wakacje a jeszcze nie mam upatrzonych mebli kuchennych, napisz coś więcej o swoich też myślałam o białych, jakiej firmy

Gość gość
Mi też się podobają płytki ala panele do kuchni i salonu ale sama nie wiem czy to fajnie wygląda może ktoś doradzi?

Gość gość
ja biorę tą kuchnie metod z IKEI- moja mama ma meble na wymiar z jakiejś firmy typu komandor i powiem ci że te meble jedna wielka lipa-odłazi tu odłazi tam, zawiasy kiepskie(kuchnia m 10 lat) za to szwagiera ma z ikei ale ten poprzedni system i jest mega zadowolona (6lat ma kuchnia) my bierzemy ikea metod fronty ringhult z cichym domykaniem i tym wszystkim co tam mają. Przede wzystkim mają fajne wyposażenie wnętrza. do salony biorę szafe pax i komody hemnes też z ikei. Nie abz to byla jakas reklama ikei ale meble tam maja lepsze niz w tych agatach forte brw i innych bodziach. Wiem bo mialam sie okazje przekonac do wszystkich.

Gość gość
Plytki ala panele maja moi tesciowie w salonie. Wygląda do bardzo fajnie ale podloga ta podloga jest strasznie zimna . Mam male dziecko które duzo sie bawi na podłodze i u mnie w domu taka opcja nie wchodzi w grę.

Gość gość
Też mi się podoba styl Ikei, chyba się skuszę na meble

Gość gość
Tu autorka. U nas ges lal panel bezie tylko na czesci kuchennej. Z reszta my mamy podogowe ogrzewanie w caym domu:)

Gość gość
U mnie to samo pomimo że jest ogrzewanie podłogowe też może być zimno ale boję się, że panele szybko się zniszczą jak będą dzieci biegać po podwórku i po domu w butach

Gość gość
to kup porządne panele,ja kupiłam po 90zł metr/super

Gość gość
Jeśli chodzi o schody to od razu skieruje Cię do http://stolarniaekspert.pl/ - najlepsi fachowcy jacy u nas kiedykolwiek pracowali. Przerabiałam już kilka ekip remontowych, elektryków, stolarzy itp. i właściwie poza elektrykiem i poza panami od schodów nikogo Ci nie polecę. Schody wykonali nam z drewna. Są przepiękne i super solidne. Zadzwoń do nich to na pewno podpowiedzą Ci jakie będzie najlepsze drewno.

Gość gość
A kogo to