Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sprawić by owsianka była smaczna ale nie miała miliona kalorii?

Polecane posty

Gość gość

taka zwykła owsianka mi nie smakuje, ale jem ją bo tylko po niej nie dopada mnie wilczy głód po godzinie, długo czuję się po niej syta, nawet jak zjem niewiele. Ale jest taka nijaka, mdła. Super jest np. z rodzynkami i bananem ale zbyt dużo kalorii ma. Jakie macie "sposoby" na smaczną owsiankę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oj tam, zaraz bomba kaloryczna:) Ale zdrowa. Ja uwielbiam, dodaję często dżemu, własnej "roboty", mogę jeść wtedy i jeść. Dodaję też często miodu, ewentualnie jakiegoś soku, czarną porzeczkę. Chociaż i bez dodatków lubię.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o dzięki za odpowiedź :) rzeczywiście dżem, nie wpadąłm na to. Mam jakieś domowe od babci to dodam trochę, albo jakieś owoce z kompotu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość girka34ość
4 lyzki owsianki + 1 lyzka zurawiny + pol banana+szczypta cynamonu+ mala lyzeczka dobrego masla troche cukru waniliowego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kaki milion kalorii? Moja owsianka dzisiaj miała do 350 kcal; 3 łyżki płatków (39 gram), jogurt naturalny, gruszka natomiast owsianka z żurawiną+ banan+cukier waniliowy+ masło, ma milion:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
do owsianki można zetrzeć jabłko i dodać cynamon, albo łyżkę wiórek kokosowych i łuskanego słonecznika lub pestek z dyni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja moją robię z bananem (dodaje pół albo 1/3 większego) trochę jabłka a w lecie truskawki czy maliny albo jagody :D ogólnie owoce muszą być. Do tego cynamon, pestki dyni, nasiona słonecznika a czasem jakieś suszone daktyle czy żurawine. Lepiej dodać świeżych owoców niż dżemu. A i ja moją robię na wodzie bo na mleku mi nie smakuje ;) I na takiej owsiance trace na wadze a jest smaczna :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja lubię dodawać kiwi, orzechy, czasem miód, pietruszkę - oczywiście nie wszystko na raz. Owsiankę w zasadzie da się zabarwić każdym smakiem, który lubimy. Cynamonem np. :) Chyba najlepiej jednak nie dodawać wielu przypraw i słodyczy tylko coś, co faktycznie dostarczy nam jakichś wartości.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×