Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

damy radę z dzieckiem za 5500 zł

Polecane posty

Gość gość

bo sama nie wiem? mieszkamy w warszawie, mamy kredyt na 1900 zł. Oboje pracujemy.

Gość gość
zostaje 3600. Ile pozostałe opłaty, paliwo itd? A potem opiekunka, żłobek? Policz sobie.

Gość gość
My dajemy rade mając 2000 tys i 2je dzieci plus kredyt. Jak myślisz dasz sobie radę ?

Gość gość
czynsz 550 zl, paliwo 200, zbiorkom ok. 180, światło , gaz, telefony około 200 zł

Gość gość
Dać sobie można radę nawet za mniejszą kasę , ale chyba tu chodzi,żeby zyć na jakimś poziomie a nie od pierwszego do pierwszego "bo jakoś będzie"

Gość gość
my mamy prrawie 6 i ja ni emmam kredytu da rade ale bez luxusow i wycieczek

Gość trudne położenie
Mój Boże ja mam 2 malych dzieci, trzecie w drodze. Własny duży dom, rok temu wprowadzka. Operacja w planach. Mąż zarabia niecałe 3 tys. miesięcznie i myślę, że to jest calkiem sporo. Na opiekunkę mnie nie stać, ale nie przejmuję się tym, bo uwielbiam spędzać czas z moimi dziećmi. Wychowywać je, uczyć. Moje wykształcenie wyższe i fakultety są nie ważne. Podróże też nie są do niczego potrzebne. Mam mój raj w domu. A nie odmawiamy sobie z mężem niczego. Może mamy takie małe potrzeby... :)

Gość gość
masz 3 tysią ce, ale nie masz kredytu, prawda?

Gość trudne położenie
Nie mam, bo przed ślubem i po nim udało nam się pomnożyć kapitał na budowę domu. Oszczedzilismy tez pieniadze z wesela. Kredyt nie był potrzebny. Odlozylismy znaczną kwotę.

Gość gość
Cieszę się, że wam się udało. Mnie mniej jednak znajdujesz się z=w zupełnie innej sytuacji, niz ja. Ja co miesiąc odprowadzam 1900 zł kredytu . Więc Twój wpis jest nieco jak... kulą w płot.

Gość gość
niecałe 3 tys. to "całkiem sporo"?! Chyba dla jednej osoby... Ja zarabiam 2.5 tys., mieszkam z rodzicami, dokładam do budżetu domowego jakieś 500 zł. i to co zostaje jest dla mnie - i nie uważam, żeby to było "całkiem sporo", bo rzadko kiedy coś zostaje na kolejny miesiąc. Uważam nawet, że nie stać mnie na wyprowadzenie się w tej sytuacji (mowa o Krk, gdzie ceny wynajmu, o kupnie nie wspominając, są masakryczne).

Gość gość
Nie dacie rady. Jak jestes juz w ciazy usun ja. Przeciez dziecku potrzebna jest duza kasa, nie wasza milosc

Gość gość
O koleżanko powyżej. Też jestem z Krakowa i zarabiam 2300 zł :( o mieszkaniu póki co mogę pomarzyć...

Gość gość
Tobie moze podroze nie sa potrzebne, ale zakladanie, ze twoim dzieciom potrzebne sa tylko podstawowe rzeczy jest samolubne. Koledzy beda jezdzic na wakacje z granice, a twoje dzieci nigdy nigdzie? ale co tam, walnij sobie jeszcze 4 dziecko.

Gość gość
To co powiesz swoim dzieciom jak będą chciały tak jak rówieśnicy spędzić chociażby z tydzień nad morzem/w górach? Ze maja iść do ogrodu bo tam mają lepiej niż w hotelu? :D

Gość gość
13 tys. ,dwoje dzieci, Warszawa-starcza na spokojne życie na dobrym poziomie, ale bez luksusów. Niestety opłaty robią swoje mimo braku większych zobowiazan, a dzieci to skarbonki bez dna. Z drugiej strony zależy ile macie lat, szczególnie Ty, bo czasu nie cofniesz chocbys zarabiała grubą kasę, a im pózniej tym gorzej zajść w ciąże i w ogóle sie zdecydować. Jak masz odpowiedniego faceta to nie ma na co czekać, pieniądze mozna zarobić,5500 na początek to nieźle, choć skromnie.

Gość gość
13 tys. ,dwoje dzieci, Warszawa-starcza na spokojne życie na dobrym poziomie, ale bez luksusów. Niestety opłaty robią swoje mimo braku większych zobowiazan, a dzieci to skarbonki bez dna. Z drugiej strony zależy ile macie lat, szczególnie Ty, bo czasu nie cofniesz chocbys zarabiała grubą kasę, a im pózniej tym gorzej zajść w ciąże i w ogóle sie zdecydować. Jak masz odpowiedniego faceta to nie ma na co czekać, pieniądze mozna zarobić,5500 na początek to nieźle, choć skromnie.