Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

planowanie dziecka a ryzyko wybuchu wojny

Polecane posty

Gość gość

Planujemy dziecko, ale oststnio tyle mowi sie o sytuacji na Ukrainie. O tym.ze Rosja wyslala jakies rakiety do Kalingradu. Czy teraz jest dobry czas na ciaze i dziecko?

Gość gość
wojna będzie na bank. to czysty egoizm z waszej strony, a nawet jak w najbliższym czasie nie będzie wojny, to warto by pomyśleć jakie życie bedzie mialo to dziecko na przeludnionej planecie. zanieczyszczenia, nasilające sie kataklizmy pogodowe, chemiczne żarcie, rozkład wszelkich wartości moralnych, coraz większe rozwarstwienie społeczne, postępujące bezrobocie. system emerytalny p*****lnie prędzej niż później. dzisiejszy świat nie jest wart splunięcia, a co dopiero za 50 lat.

Gość gość
Proponuje zapytać jasnowidza czy będzie wojna. Możesz również napisać list do Putina czy przyjmie Was pod skrzydła w trakcie wojny. Nie wiem czy orientujesz się, ale kilku ładnych lat Putin wprowadza opiekę dla rodzin, m.in. dodatki mieszkaniowe, becikowe ( które jest wyższe od naszego), wcześniejsza emeryturę jak zdecydujecie się na większą ilość potomstwa. Możesz jeszcze zobaczyć film Mgła i zobaczyć co się robi w wypadku wojny, ataku z bliskimi.

Gość gość
Co ma byc to będzie. Jak ma być wojna to będzie. Ale rezygnować z tego powodu? Nie rozumiem. Ja soe staram tez o dziecko. Moze wojny nie będzie :-)

Gość magdalenka 85
Od wielu lat istnieje widmo wojny,konflikty byly,sa i beda.Nigdy sytuacja nie bedzie na tyle spokojna na swiecie,aby powiedziec-w koncu jest pokoj w calej Europie(a gdzie reszta swiata). Jak nie Bosnia to Czeczenia,potem straszenie Husajna bombami biologicznymi i aromowymi,potem sytuacja w Syrii,nie mowiac o polnocy Afryki(Egipt,Libia),teraz Ukraina lezaca co prawda blisko nas,ale ludzie nie dajmy sie zwariowac. A jak nic sie nie wydarzy,albo jak taka sytuacja okupacji wschodu Ukrainy utrzyma sie 10lat to mam pozbawic sie macierzynstwa? Kobiety zostaja matkami w bardziej zagrozonych miejscach na swiecie. No coz najlepiej sledzic co sie dzieje i wierzym w ustabilizowanie sie sytacji.A my i tak nie mamy wplywu.

Gość gość
pomijajac temat ciazy, ja boje sie ze cos takiego moze sie wydarzyc

Gość gość
Ja sie boje i nie wiem co bym zrobila. Mam 2_malych dzieci

Gość gość
Nie bedzie wojny, przynajmniej nie w najblizszych latach. A wieksze zagrozenia byly juz nad Polska poczawszy od lat 70-tych.

Gość gość
Boze mam nadzieje, ze nie bedzie

Gość gość
Własnie w tvn24 mowili o tym ze rosyjskie bombowce nad baltykiem lataja i samoloty nato tez.

Gość gość
lLatają, bo ruskie ćwiczą w Kaliningradzie - jak zwykle zresztą, natowskie latają, bo mogą. Nie histeryzujcie.

Gość gość
prawda :-)

Gość gość
a jak myslicie kiedy skonczy sie konflikt na ukrainie?

Gość gość
Dzieci dziećmi, tylko jak tu poród przejść jak szpitale będą porozwalane.

Gość gość
Za jakieś dwa lata, skończy się podziałem Ukrainy.

Gość gość
ten temat co tydzień zakładany na nowo! Co ma być to będzie. Jak się boisz to nie planuj dzieci. Ja planuję drugie dziecko i nie panikuję. Jakby nasze babki mialy takie dywagacje podczas II wojny, to byś autorko nie miała szans tu klikać :D

Gość gość
ja tez zastanawiam sie jak w warunkach wojny przezyc ciaze, zwlaszcza ze pierwsza w polowie na patologi spedzilam

Gość gość
Przeniescie Polske do Rosji i nie bedzie problemu

Gość gość
gość dziś ja tez zastanawiam sie jak w warunkach wojny przezyc ciaze, zwlaszcza ze pierwsza w polowie na patologi spedzilam. x a wiesz, że podczas II wojny światowej, szpitale działały i przyjmowały pacjentów? Zresztą wy się dobrze czujecie? ! Bo chyba nie do końca, nie mamy wojny! Ale widzę, że rozkminiacie na częsc****erwsze co by było gdyby..... po co?!! Lepiej wam, jak widzicie wszystko w czarnych barwach? Jak wizualizujecie sobie poród w okopach, jak oczami wyobrażni widzicie swoje dziecko przy piersi w ciemnym bunkrze, jak poród odbiera wam akuszerka gdzieś w zakrystii otoczonej przez wojsko? lepiej? To może od razu wykupcie wszystkie baterie, latarki, suchy prowiant i przenieście się z materacem do piwnicy :O

Gość gość
bo to jest tak jak jedna z druga cos tam uslysza cos zobacza,ale polityka,historia sie nie interesuja a wiadomosci to tylko dowiaduja sie z naglowkow WP

Gość gość
glowice nuklearne juz sa skierowane na Polske,rakiety na iskanderach maja zasieg z kalingradu do 500km w glab naszego kraju wiec niech sie martwia te z polnocy i centralnej Polski

Gość gość
Widze że parę głosów rozsądku sie odezwało... A cała reszta, panikary, ruszcie głową: IIWŚ i hitlerowka okupacja Polski trwała 6 lat. Myślicie że kobity nie rodziły wtedy dzieci? Ani w czasie zimnej wojny? Poza tym wojna nigdy nie rozgrywa sie na terenie CAŁEGO kraju. Są miasteczka, gdzie przez obie wojny światowe ani razu nawet czołg nie przejechał.