Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martawalczakk

Jaki kombinezon na wiosnę dla noworodka

Polecane posty

Witam serdecznie :) Otóż za tydzień rodzę i nadal nie mam kombinezonu dla synka. Mówiąc szczerze to trochę zgłupiałam od tych wszystkich rozmiarówek bo zauważyłam, że rozmiar rozmiarowi nie równy i dlatego wolę skupić się na tym ile cm powinien mieć tak naprawdę pierwszy kombinezonik., Koleżanka poradziła mi taki cienki polarkowy z wywijanymi rączki i nóżkami z allegro. Ale nie jestem pewna co do rozmiaru np. Te polarkowe mają takie niby wymiary: Rozmiar z metki 62. Szerokość pod paszkami:26 cmx2 Szer.w bioderkach:30 cmx2 Dł.całk.(do piętki):47 cm Dł.nogawki od kroku(do piętki): 17 cm Dł.rękawa od paszki: 15 cm. mały niby teraz ma mieć 3,5kg Rozmiar 68 to znowu: DŁUGOŚĆ CAŁKOWITA (od ramienia - bez kaptura) 51 cm SZEROKOŚĆ POD PASZKAMI 27x2 cm SZEROKOŚĆ W BIODERKACH 30x2 cm DŁ RĘKAWA OD PASZKI 18 cm minimalna różnica między rozmiarami,ale jest Na innych stronach allegro czy olx kiedy pytam o dokładne wymiary kombinezoników to odpowiedzi mnie czasem szokowały różnicą (na wiosenny kombinezon disneya kubuś puchatek odpisano mi tak:"rozmiar 62 a wymiary to: długość od ramienia do stopki 56 szer po paszkami 28 jest to kombinezon na 0-3 mce" tak, że zgłupiałam. Ile w końcu cm powinien mieć pierwszy kombinezonik dla noworodka na wyjście ze szpitala by maluch mieścił sie w nim przynajmniej te 1,5miesiąca? Z jakiego też materiału? Bo może jednak patrzeć za czymś cieplejszym jak np. ten drugi disneya? Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź. To moje pierwsze dziecko, a w rodzinie nie mam nikogo kto by mógł mi doradzić :( Ciepło pozdrawiam

Gość gość
ja kupiłam ciepły z kapturem, ocieplany ale nie zimowy taki na wiosnę, średnio ocieplony na rozmiar 62 powinien byc dobry zimowy będzie za ciepły dodatkowo mam spiworek ocieplany do wózka i ciepły kocyk powinno wystarczyc rodze na poczatku kwietnia

Gość gość
ten z olx duzo ladniejszy wczoraj mialam ten sam problem;-) najpierw kupilam kilka mies temu kombinezon w lidlu i jest ogromny wiec odpada ale wczoraj znalazlam b. fajny kombinezon w smyku, sa teraz przeceney wiec cena super i wybor tez jest. Jesli bedzie troche chlodniej to mam cieply kombinezon albo do tego zaloze polarkowe spioszki i przykryyje dziecko kocem. http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1099017775,ubranka-dla-dzieci-p zamowilam przez internet wiec nie msuze do sklepu jechac;-)

Gość martawalczakk
Ja ten z allegro mam możliwość kupić taniej z czapeczką na olx: http://olx.pl/oferta/dwa-polarowe-kombinezony-z-kapturem-rozmiar-62-CID88-ID9eh49.html Ten "Bambini" jest to trochę grubszy kombinezon (futerko i podszewka używany w okresie października/listopada niby) i rozmiarowo większy: długość całkowita (od ramienia do piętki ) 51cm od kroku do piętki - 16 cm rękaw od ramienia -25 cm rękaw od pachy - 16,5 szerokość pod pachami 26 cm

Gość gość
a dlaczego nie woilsz kupic nowego w smyku? tylko uzywany z olx? cena podobna.

Rozważam różne opcje: używany-nowy. Po prostu najpierw przed kupnem wolałabym poznać wymiary kombinezonu, który najlepiej by pasował dla maluszka bo rozmiar rozmiarowi nie równy...