Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcorp

Uzależnienie od stilnoxu pomocy

Polecane posty

Gość bcorp

Witam wszystkich na tym forum. Zacznę od początku. Jestem uzależniony od leków nasennych typu stilnox i estazolam. Wiem że z uzależnienia można wyjść przez leczenie ale nie mogę leczyć się w ośrodku zamkniętym bo jest powód nie doi przeskoczenia - raz na tydzień musze być w domu choćby się paliło (sprawy urzędowe). Proszę nie piszcie mi o takim sposobie wyjścia z uzależnienia że tylko terapia i detoks na oddziale zamkniętym. Mam pracę i chce sie po prostu wyspać a nie daje rady. Biorę 4 tabletki stilnoxu i często nawet to nie działa, estazolamów ostatnio łykałem 6. Ciągne już tak 4 lata. Po odstawieniu leków po po prostu nie śpię i wytrzymałem najdłużej 7 dni zaczęły się ataki paniki, otępienie, omamy. Czy po odstawieniu leków w końcu można to przetrzymać i zasnąć normalnie? Czy możecie napisać mi jakie są jeszcze silne leki nasenne żebym nie musiał brać takiej dawki jak stilnoxu? Imovan raczej nie wchodzi w grę bo próbowałem dobroson a to ta sama grupa kompletnie nie działa. Chcę się po prostu wysypiać żeby móc pracować. Nie mam czasu na długie leczenie, mieszkam też w małej miejscowości i jest ograniczony dostęp do lekarzy. Z ostatniej chwili znalazłem u siebie w miejscowości Centrum Leczenia uzależnień i umówiłem się z psychiatrą i terapeutą. Błagam pomóżcie

Gość gość
podejrzewam ,że nikt ci tutaj nie pomoże. Dlaczego bierzesz tak duże dawki?Sam się wpędziłeś w ślepą uliczkę. Jak twoja wątroba to wytrzymuje? Robiłeś próby wątrobowe? Spokojnie idź do lekarza,psychiatra raczej pewnie zmieni prochy na inne,a to nic ci nie da,bo nadal będziesz pogłębiał uzależnienie od leków. Jedna tabl.na noc rozumiem,ale 6 szt. tego pojąc nie mogę. Narazie spokojnie poczekaj na wizytę.W twoim przypadku chyba właściwsze będzie leczenie nerwicy,ale decyzja należy do lekarza.

Gość bcorp
Dzięki a jak wygląda terapia?

Gość bcorp
Czy ktoś może wie jak wyglada taka terapia od uzależnień

Gość Romata
Niestety nie, ale na stronie http://www.detoks-warszawa.pl możesz z pewnością o tym przeczytać. Słyszałam, że bardzo skutecznie leczą i warto do nich się zgłosić. No ale twoje chęci są bardzo kluczowe w takim leczeniu!

Gość lola46
W Międzyrzeczu Podlaskim jest przyjazny ośrodek leczenia uzależnień :) Moja mama tam była i złego słowa nie mogę powiedzieć. Wykwalifikowany personel, w ośrodku czysto. Po prostu super :) Misie 83, 21-560 Międzyrzec Podlaski +48 690 631 022 / +48 510 935 984 http://www.darzycia.eu/

Gość gość
Moim zdaniem w leczeniu alkoholizmu może pomóc prywatny ośrodek, którego ofertę znajdziesz tutaj psychoterapia24.pl. Położony jest nad morzem i łączy wypoczynek ze skuteczną terapią prowadzoną przez profesjonalistów. Zajęcia prowadzone są w kameralnych grupach i ośrodek gwarantuje całkowitą dyskrecję.

Gość gość
moja znajoma była także ulażniona od takich środków i jedyne co ją wyleczyło to terapia w ośrodku www.horizon.info.pl ...

Gość gość
Parę razy brałam stilnox, ale 0,5 lub jedną tabletkę ale 6 ? Sam sobie nie poradzisz i bardzo Ci współczuję. Jakoś tak mi wpadł ten temat w oczy, ale ratuj sie czlowieku

Gość grrt
Zajrzyj po prostu na stronę internetową www.uzaleznienia-terapia.pl, a będziesz mógł poczytać o ośrodku, w którym leczyłem się z uzależnienia od lekówe. Będę każdemu polecał WANT, bo według mnie nie ma równie świetnych terapeutów co właśnie tam.

Gość aklona
Byłam uzależniona od leków, więc wiem o czym mówisz. Prawda jest taka, że jest to uzależnienie takie jak alkoholizm, czy hazard i tak też trzeba to leczyć. Wybrałam, więc odwyk w Ściejowicach koło Krakowa. Dokładnie tutaj: http://osrodekwiosenna.pl/ pomogli mi. To były trudne chwile, które na szczęście mam już za sobą i już nigdy w życiu nie doprowadzę do czegoś podobnego!

Gość Mirka9
Dobrym miejscem, z fachową pomocą psychologiczną jaki i prawną przy różnego rodzaju uzależnień, jest ośrodek prowadzony przez towarzyszenie "Falochron". Sesje indywidualne jak i grupowe, oraz fachowa pomoc. http://e-poradnia.falochron.info

Gość magitar
Moja siostra miała podobną sytuację. Uzależniła się od leków nasennych, potem doszły do tego antydepresanty. Z czasem miała tak dużą apteczkę, że wzbudziło to moje podejrzenia. Po za tym dość często je brała. Było to dla mnie ciężkie bo nie do końca nawet wiedziałam jak jej pomóc. W końcu w porozumieniu z rodzicami wysłaliśmy ją do ośrodka Wiosenna. Ściejowice to naprawdę mała i sprzyjająca terapii miejscowość. Siostra odpoczęła, uwolniła się od nałogu. Teraz wszyscy oczywiście ją pilnujemy, ale widać jak się stara by zasłużyć na nasze zaufanie.

Gość gość
Mój bliski przyjaciel miał podobny problem i skończyło się na terapii w ośrodku System med www.systemmed.pl gdzie przeszedł dosyć długą wędrówkę do odzyskania swojej dawnej świadomości ale udało sie.