Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze niech ktos doradzi, 5 mczne dziecko nie chce jesc

Polecane posty

Gość gość

Ciagle placze, podejrzewam ze to zeby. Ale czy nie pije za malo mleka? Rano je kleik 150-190g Ok 12:00 mleko ok 100ml (czasem 70) Ok 14:00 obiadek 150-190g Ok 17:00 mleko 100-130ml 20:00 mleko 100ml lub kleik 150-190g Czasem chce o 23:00 mleko lub dopiero okolo 3:00 100ml Jeszcze nie tak dawno wypijal co 3h 170-200ml a teraz ledwie 100ml :( . Za dwa dni konczy 5 mcy

Gość gość
bo dziecko im starsze tym rzadziej chce jesc. rob dluzsze przerwy miedzy jedzeniem,a przepajaj woda. Je wystarczajaco duzo. Po co chcesz mu wmuszac na sile skoro nie chce? nie zaglodzi sie

Gość gość
moga to byc zeby albo tez jak ktos wyzej napisal,ze za czesto te posilki,

Gość gość
Moze macie racje, nie pomyslalam o tym

Gość gość
nie przejmuj sie.zawsze zwalamy wine na cos innego,bo sie martwimy. sama mam wrazenie,ze wszystko inne sie dzieje niz to,ze za czesto dawalam jesc. jestes mloda mama i masz prawo sie mylic i pytac. twoje dziecko je bardzo duzo. moja w tym wieku obiadu max zjadala 130g. mleka na raz tez wypijala ok90-120

Gość gość
Dziekuje :) . Od obiadu minelo 5 godzin i wypil 150ml mleka, w sumie przez caly dzien wypil 240ml :/ nie wiem czy to nie za malo plynow

Gość gość
Maly przeciez zawsze cos zje. Nie dawaj mu na sile mleka, zglodnieje bedzie jadl az milo. Zetrzej mu lyzeczka jablko albo banana, daj cos dla odmiany i nie boj sie nic mu nie bedzie

Gość gość
nie powinien pić tylko mleka, możesz dawać mu przecież herbatki, soczki, wodę... rzeczywiście trochę mało płynów.

Gość gość
Boje sie, ze sie odwodni, ale w kleiku tez jest 150ml wody, w sloiku z obiadkiem tez :/ wiec chyba nic mu nie bedzie .. Wariuje juz

Gość gość
Herbatek nie chce pic, wody tez nie. Podaje mu jabko tarte i bananem

Gość gość
Czesc, spróbuj też dawać dziecku herbatkę koperkowa, mój synus ma po niej apetyt i przy okazji lepsze trawienie. Mogłabyś mu też coś sama ugotować dla odmiany ( jeśli te obiadki kupujesz gotowe) zawsze to inny smak i moze bardziej zasmakuje.

Gość gość
Możesz też mu kupić żel na ząbkowanie i podawać schłodzone gryzaczki u nas to pomagało.

Gość Jedynaczka4
Może mnie oświecisz co dajesz na obiadek swojemu maluszkowi ? Moje dziecko ma 5 miesięcy, karmię piersią.Nie podaję żadnych herbatek.Gotuje na parze warzywka.Każdego dnia co innego.Nie mam problemu z jedzeniem.

Gość gość
do obiadu do popicia rumianek albo herbatka koperkowa. nie wiem dlaczego ale dzieci bardzo je lubia. moze twojemu tez zasmakuje. jedynaczko ale moze dziecko autorki jest przejedzony i nie chce jesc albo ida zabki. kazde dziecko jest inne i to jest absolutnie normalne. autorka nie potrzebuje zlosliwosci tylko pomocnych rad.

Gość gość
Obiadek je ze sloiczka, kupuje Hippa i codziennie daje mu cos innego. Obiadki je ze smakiem tylko z piciem jest problem. Herbat nie lubi :/ .

Gość gość
Co ty piszesz? Podajesz takie duże ilości które twoje dziecko 5 Miesięczne zjada!! i piszesz ze nie chce jeść?????

Gość gość
Moje dziecko ma 7 i pół miesiąca,a nie je tyle co Twoje.Małego sumo masz w domu? ;)