Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mi jest?

Polecane posty

Gość gość

od jakiegoś czasu jest ciągle bardzo zmęczona. Zawsze byłam pełna energii, a teraz nie ma sił na nic. Wstaję np. o 7 rano, a godzinę później jestem już wykończona. Często jet tak, że nawet nie mam siły się uczesać czy umyć zębów. Do tego jak wejdę kilka schodków na pierwsze piętro to jestem strasznie zmęczona i bolą mnie nogi, mięśnie. Ciągle jestem spocona. W ciąży nie jestem. Myślałam, że to może tarczyca ale hormony ok.

Gość gość
a inne badania robiłaś? może to anemia?

Gość gość
mialam ta kiedys u mnie to bylo niedobory magnezu zelaza i wszystkich witamin

Gość gość
Zakwaszenie organizmu, depresja, problemy z krążeniem, cukrzyca... ile masz lat, jaką figurę?

Gość gość
tu autorka sylwetkę mam normalną, nie mam nadwagi ani nidowagi. Ważę 63 kg przy wzroście 172 cm. Przestraszyłam się tej cukrzycy, oby to nie to :(

Gość gość
zapomniałam dodać, że czasami budzę się taka jakby opuchnięta, mam spuchnięte kostki, obrzęki na twarzy, czasem nei mogę się wcisnąć w spodnie, które są na mnie za luźne. Anemii nie mam bo też sobie robłam morfologię.

Gość Studentka Dietetyk
Witam, bardzo proszę mamy dzieci w wieku 1,5-2 lata o wypełnienie krótkiej, anonimowej ankiety, która jest mi potrzebna do pracy dyplomowej. Po wypełnieniu dostaną Panie przepis na pyszny deser - budyń, także dla maluszka (zdrowy, bez cukru i mąki :)) Bardo proszę o wypełnienie :) http://www.ankietka.pl/ankieta/178811/4-wplywu-zywienia-i-stylu-zycia-kobiety-w-ciazy-na-maseurodzeniowa-i-zdrowie-dziecka.html

Gość gość
Zrób szczegółowe badania wątroby i nerek. Opuchnięcia i ospałość może być skutkiem gromadzenia wody od nadmiernej ilości soli i innych 'używek'. Jeśli wyniki będą w porządku, zrób przegląd swojej diety. Może faktycznie jesteś zakwaszona. Kup dobry ocet jabłkowy, najlepiej bio. Pij 2-3 razy dziennie dwie łyżki stołowe wymieszane w szklance wody przed posiłkiem. powinno Cię ruszyć, ale najpierw zrób profil nerkowy i watrobowo-trzustkowy. Zbadaj tez ten cukier.

Gość gość
No i oczywiście badanie moczu do tego. A może zaczęłaś w tym samym czasie kuracje hormonalną/jakieś inne leki i masz reakcję alergiczną?

Gość gość
bardzo Wam dziękuję, porobię jeszcze bardziej szczegółowe badania. Co do diety to nie jest idealna, zdarza mi się jeść byle co i w pośpiechu, ale jem też dużo warzy i owoców, choć ostatnio niedobrze mi na sam widok jedzenia, nie palę, nie piję alkoholu ani kawy. Poczytam o tym zakwaszeniu organizmu.

Gość gość
To od kariery zawodowej. Kariera tak wyniszcza

Gość gość
Choroba weneryczna na bank

Gość gość
a może jesteś samotna

Gość gość
sprawdz tarczyce