Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

darikka

opoznienie owulacji a okres

Polecane posty

witam mam pytanie mianowicie dzien po okresie kochałam sie ze swoim chłopakiem cykle mam regularne 27-28 dniowe krwawienie 3/4 dniowe zabezpieczalismy sie gumka chłopak nie miał nawet wytrysku martwie sie mimo to ze jakims cudem mogłam zajsc w ciaze bo okres mi sie spoznia a nigdy mi sie nie spozniał ogolnie zauwazyłam ze owulacja po seksie mi sie opozniła o jakis tydzien czy to ze mi sie owulacja opozniła ma wpływ na opoznienie okresu bo juz nie wiem co mam myslec wiem ze to byłaby abstrakcja jakbym zaszła w ciaze jak miałam dni niepłodne była gumka i brak wytrysku ktoras z was moze miała podobnie prosze odpowiedzi

Gość gość
oczywiscie że opóźnienie owulacji o tydzień ma wpływ na opóźnienie okresu. druga faza cyklu od owulacji jest mniej więcej cały czas taka sama -14 dni więc jesli owulacja się opóźni o tydzień to i okres o tyle się przesunie.

Gość gość
Skoro owulacja Ci się przesunęła to okres też. to normalne. A jeśli mimo zabezpieczenia obawiacie się ciąży, stosujcie coś dodatkowego np contragel - zel plemnikobójczy