Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przepajać niemowlaka kiedy nie chce pić,a ma zaparcia

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam problem , moja córka ma 5 miesięcy, jesteśmy na etapie rozszerzania diety, kiedy robi kupkę bardzo się męczy, kupki są zbite. Próbowałam podawać jej płyny, by było lżej, ona jednak nie chce pić. próbowałam z wodą, herbatką z kopru włoskiego. Ona jednak weźmie dwa łyki i więcej nie chce. Ktoś tak miał i ma jakieś rady? A kolejna sprawa, czy czyjeś dziecko na MM robiło zielone kupki? Mała robi takie od początku, pediatra mówiła,że ok, wyczytałam też w necie,że na MM to może być normalne,ale mimo wszystko się martwię, bo ostatnio zaczęłam wątpić w kompetencje tego pediatry. Pozdrawiam.

Gość gość
Czesc.ja mialam ten sam problem, dziecko(juz prawie 2latka)karmione bylo od poczatku mm i robilo zbite, czasem wrecz suche kupki. Dla mnie to mialo wyglad zgnilo-zielonej plasteliny.przepajac nie udawalo mi sie bo dziecko prawie w ogole nie chcialo pic. Co nam baaardzo pomoglo to rureczki Windi. 10szt okolo 40 zl.w aptece. Kupki robione bez problemu a i wszystkie gazy uchodzily szybciutko. Polecam!!!!

Gość gość
dziękuję za odpowiedź . Ktoś ma może bardziej naturalny sposób ?

Gość gość
Często dawać te dwa łyCzki

Gość gość
Ja strzykawką troche daje, ale tez wiecej niz 20 ml wody mi nie wypija w ciągu dnia. Zadne z moich dzieci nie pilo dodatkowo, a byly na mm. Troche sie zmienilo po roku, wtedy cos tam zaczely wiecej pic

Gość gość
Moje dziecko tez nie chcialo pić, probowalam 4 m-ce. W koncu zaczelam do wody dolewac soku dla dzieci i wtedy pilo. Chodzilo o to ze dziecko nie lubilo smaku wody, potrzebowalo troche slodkiego. Nie lalam tego soczku duzo, tak tylko zeby zmienić smak.

Gość gość
A moze podaj jej cos na zaparcia. Zrob sama suszone sliwki i podawaj po trochu, wplywaja korzystnie na jelita albo syropek z apteki na zaparcia. Jest smaczny, nie drogi. Sama to przerabialam

Gość gość
Moje też nie chciały w tym wieku pić, więc dodawałam wody do potraw. Nawet jeśli były ze słoiczka. Z obiadów robiła się bardziej zupa a z deserów gęsty sok - podawany łyżeczką. A na zaparcia polecam domowy kompot z jabłek.

Gość gość
spróbuj jej podać sok dla niemowląt jabłkowy albo śliwkowy,możesz rozcieńczyć wodą,herbata rumiankowa też jest bardzo dobra.Jeśli nie chce pić to może spróbuj jakieś soczyste owoce chociaż w tym wieku to chyba tylko jabłko można. możesz również kupić probiotyki w aptece,najlepiej w kroplach bo najwygodniej się je dawkuje,wystarczy dodać do mleka.A swoją drogą jakie mleko podajesz?bo może jej mleko nie służy i dobrze by było zmienić na inne...ja też miałam ten problem i stosowałam się do tego co Ci napisałam,u nas pomogła najbardziej zmiana mleka