Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boicie się wojny?

Polecane posty

Gość gość
Nie :P

Gość Laura2777
Nie. Bo jak będzie sie zapowiadała wojna to można zawsze uciec to silniejszego kraju np Niemiec poki są otwarte granice, a tak poza tym to takie gdybanie i martwienie sie na zapas nie ma sensu bo i tak to nic nie zmieni, pewnie w Polsce nie będzie żadnej wojny, ani światowej tym bardziej, a poza tym niestety mam inne swoje problemy, jeszcze się bede potencjalna wojna przejmowac...

Gość gość
a

Gość gość
Wojna musi być. Amerykańce muszą na czymś zarobić w końcu... a wiadomo że najlepsza kase robią na wojnach

Gość Laura2777
A ja tam nie sądzę żeby Amerykanie chcieli wojny, ani ktokolwiek oprócz może ruskich . A jak nawet by sie realnie zapowiadała jakas wojna ( bo poki co to mi sie wydaj***ardzo malo prawdopodobne) to trzeba uciekać na zachód, Niemcy sa silne, UK tak samo wiec droga jest otwarta

Gość gość
Jak ja kocham pustą, nieuzasadnioną krytyke od anonima, który nie przedstawia swojego poglądu, bo go nie ma, za to chętnie krytykuje cudzy bez podania najmniejszego argumentu;-p

Gość gość
Nie boje się! Wiesz dlaczego? Dlatego, że bije we mnie PRAWDZIWE POLSKIE SERCE! Żaden wróg nie przestraszy mnie, chocbym miał wyjść walczyć z nim z samą szabelką. NIECH ŻYJE POLSKA

Gość gość
Groźba wojny jest bardzo realna. Nasz rząd stosuje tematy zastępcze, a ludzie nie są przygotowani. Laura, ja nie jestem za wojną, ale gdyby kazdy miał takie podejscie do sprawy.... Moi dziadkowie (a może i Twoi - nie wiem ile masz lat?) w grobach sie pewnie przewracają. Niemcy ucieczką..? Może powinniśmy się nauczyć na podstawie minionych dziejów, że nie warto szukać oparcia w innych..., moze powinniśmy wiedziec, ze nie warto porywac się z szabelką.. ale mimo wszystko wybieram godnosć, a nie być sprzedawczykiem jak inni. Kilka tygodni temu był wywiad w radio ze starym czlowiekiem, który mając 20 lat walczył czynnie z niemcami w II wojnie światowej. Stworzył spektakularna akcję, dzięki której uratował zycie swoim towarzyszom, ryzykował życie. To wszyscy spieprzymy na zachód? Ale putin się ucieszy!

Gość gość
Mam nadzieję, że jeśli będzie mobilizacja, to nasz patriotyzm odezwie się! Nasz obecnie panujący prezydent komoruski sprawnie wytępił odruchy patriotyczne. Może nie do końca mu się to udało, miejmy taką nadzieję.

Gość gość
Patriotyzm to nie jest nic dobrego. Śmieszy mnie to, że ludzie, którzy uciekają za granicę by ratować swoją rodzinę i siebie są uważane za tchórzy, a inni co są gotowi zabijać i umierać za ojczyznę są bohaterami, w rzeczywistości umierają w imię głupich rozgrywek pomiędzy głowami państw. To nasze życie jest prawdziwą wartością i je należy chronić jak tylko się da! A nie ginąć w wojnie!!! Od początku, od najmłodszych lat wmawia się ludziom , że w razie wojny mają iść i ginąć za ojczyznę haha :D nawet nie wiecie jak macie wyprane mózgi.

Gość maruuuuusia
Jeśli Putin hipotetycznie zakładając użyłby broni jądrowej to nie odpali jej w kierunku Polski ,tylko w USA. To co się teraz dzieje to tylko straszenie.Putin to jest świnia i brak mu empatii ,ale nie jest wariatem i na razie nie wydaje mi się żeby chciał rozwalić cały świat.

Gość gość
do gość 13:03 ciekawe jakby wyglądała Polska, gdyby nasi przodkowie nie byli bohaterami i nie bronili ojczyzny? Tylko tchórz tak mówi. Zawsze tak było od pradziejów, że mężczyźni walczyli, bronili swoje rodziny, społeczności przed agresorem. Tak jest od początku dziejów i to się nie zmienia. Zmienia się tylko forma walki z maczugi na broń innego kalibru, na broń ekonomiczną itp. ale cele sa te same. Jeśli chcesz zmienić porzadek rzeczy, ty ubierz spódnicę, podnies ręce do góry i spieprzaj do pani Merkel :) Nie obrażając damskiej części obywateli, bo jak się okazuje wśród nich jest dużo walecznych, zdeterminowanych osób. Panowie założyli spodnie rurki koloru lilaróż..kolorowe sznurówki, bicepsy mają jedynie w paluszkach od klikania na laptopach tudzież innych urządzeniach :) to i nie mają woli walki.